Bu Sistem Alınır mı?

Daha iyi önerileriniz var mı?
bu resmen kazik. abdullah abi PC cikaracakmis 4 tane bütçenr uygun bise gelir alırsın

cuma günü akşam 10 da incehesap sitesinde gaming gecesi indirimleri oluyor oradan sistem al bunu alma

Alma söyle yerlerden trendyolda farkı yok yani satıcıya bakmaksizin direk siteden almam ben önermem yani

Öncelikle merhaba, benim size tavsiyem bir sistem önermek değil de sistem toplama mantığını kavramanızdır. Hazır sistemlerde en çok dikkat edilen şeyler kapasiteler oluyor. Mesela 16gb ram demiş ama CL46. Bu CL değeri çok yüksek, CL30-36 aralığında kalmanız sağlıklı olacaktır. Onun dışında bir çok kişi tarafından anakart, sistemlerde önemsiz gibi görülüyor ama bilgisayarın stabil çalışmasını sağlayan en önemli parçadır. Biostar anakart ben olsam almazdım. Asus, MSI, Gigabyte gibi kendini kanıtlamış markalarda kalmanızı tavsiye ederim. Onun dışında SSD ve işlemci soğutucusu güzel, işlemci zaten standart. Kasa ve güç kaynağı ise hazır sistemlerde biraz muamma kalıyor. Bazen kendinden güç kaynaklı MSI kasa denk geliyor, hatta full MSI paketler çıkabiliyor, anakartından işlemci soğutucusuna kadar MSI. Düşük bütçeyle alınabilecek en güzel paketler onlar bence. Acele etmeyin mantığı kavrayın ihtiyacınıza uygun sistemi belirleyin ona göre alın. İncehesap, pckolik, itopya gibi siteler nispeten daha düzgün sistemler satıyor. Taksit avantajından dolayı insanlar trendyol, n11, hepsiburada, amazon gibi yerlere yöneliyor doğal olarak, burada dikkat etmeniz gereken şey satıcı firmanın kim olduğu. Satıcı firma göz boyayan değil de gerçekten hakkıyla sistem toplayan bir firma ise onları tercih etmenizi öneririm.

Alma söyle yerlerden trendyolda farkı yok yani satıcıya bakmaksizin direk siteden almam ben önermem yani
Satıcısı gamegaraj problem yok onda ama alınmaz dediler.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle merhaba, benim size tavsiyem bir sistem önermek değil de sistem toplama mantığını kavramanızdır. Hazır sistemlerde en çok dikkat edilen şeyler kapasiteler oluyor. Mesela 16gb ram demiş ama CL46. Bu CL değeri çok yüksek, CL30-36 aralığında kalmanız sağlıklı olacaktır. Onun dışında bir çok kişi tarafından anakart, sistemlerde önemsiz gibi görülüyor ama bilgisayarın stabil çalışmasını sağlayan en önemli parçadır. Biostar anakart ben olsam almazdım. Asus, MSI, Gigabyte gibi kendini kanıtlamış markalarda kalmanızı tavsiye ederim. Onun dışında SSD ve işlemci soğutucusu güzel, işlemci zaten standart. Kasa ve güç kaynağı ise hazır sistemlerde biraz muamma kalıyor. Bazen kendinden güç kaynaklı MSI kasa denk geliyor, hatta full MSI paketler çıkabiliyor, anakartından işlemci soğutucusuna kadar MSI. Düşük bütçeyle alınabilecek en güzel paketler onlar bence. Acele etmeyin mantığı kavrayın ihtiyacınıza uygun sistemi belirleyin ona göre alın. İncehesap, pckolik, itopya gibi siteler nispeten daha düzgün sistemler satıyor. Taksit avantajından dolayı insanlar trendyol, n11, hepsiburada, amazon gibi yerlere yöneliyor doğal olarak, burada dikkat etmeniz gereken şey satıcı firmanın kim olduğu. Satıcı firma göz boyayan değil de gerçekten hakkıyla sistem toplayan bir firma ise onları tercih etmenizi öneririm.
Tek tek toplarsak 60kya nasıl bir sistem çıkar hocam.

Tek tek toplasak 60bini geçebilir muhtemelen ama aşağıdaki sistemi önerebilirim, kesinlikle anakart için b840 özelleştirmesini yapın(çünkü b840 ile 2.ssd slotu geliyor, şimdilik 512gb ile idare edersiniz, bütçeniz rahatlayınca yanına 1 ya da 2tb ikinci bir SSD eklersiniz), eğer bütçeniz uygunsa birkaç özelleştirme daha yapabilirsiniz (ssd yükseltmesini şimdiden yapabilirsiniz, güç kaynağını 750w yapabilirsiniz veya soğutucuyu msi'a çevirebilirsiniz). Bunların kararına bütçenize göre siz karar verin. Anakart yükseltmesi (+900tl) kesin, diğerleri opsiyonel derim. Soğutucu özelleştirmesi ise fan çapı 100den 120mm'ye çıkması ve MSI marka olması nedeniyle tavsiye ederim(+560tl). Güç kaynağı bu sistem için yeterli, 750 yaparsanız ilerde ekran kartını yükseltirken güç kaynağınızın desteği olmuş olur ama çok da elzem değil bu noktada.

Ben de kendime PC toplarken 1 adet ram ve 1 adet SSD aldım, sonra ikinci ram'i ve SSD'yi ekledim. Bütçeyi en mantıklı kullanma yönteminin bu olduğunu düşünüyorum.

Bu arada tek tek toplayacak tecrübeniz var ise aşağıdaki gibi bir sistem toplayabilirsiniz, 60binden ucuza geliyor gibi;

fiyat/performans ürünü oldu diyebilirim. 1080p de birçok oyunu ultra ayarda oynatacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,217,269
Üyeler
197,167
Son üye
s3nn4
Geri