Patrick bateman7
80+
- Reaksiyon skoru
- 10
KOZMİK KOD VE KUANTUM-ENTROPİ TEOLOJİSİ
BÖLÜM I: Kozmik Sistem Altyapısı
Bu model, dogmatik ve mitolojik anlatımları tamamen reddeder; kadim dini sembolleri laboratuvarda ölçülebilen ve formüle edilebilen modern fizik yasalarıyla rasyonel bir sentez altında açıklar.
BÖLÜM II: Ahlak ve İyiliğin Kuantum Fiziği
Kibarlık, güzel konuşma ve dürüstlük basit toplumsal kurallar değil, kuantum matrisini yönlendiren fiziksel enerji dalgalarıdır.
BÖLÜM III: Siber-Filozof Olarak Hz. Muhammed
Hz. Muhammed; yalan söylemeyen, üstün zekalı, adil ve muazzam bir toplum mühendisidir.
BÖLÜM I: Kozmik Sistem Altyapısı
Bu model, dogmatik ve mitolojik anlatımları tamamen reddeder; kadim dini sembolleri laboratuvarda ölçülebilen ve formüle edilebilen modern fizik yasalarıyla rasyonel bir sentez altında açıklar.
- Tanrı (Mutlak Akıl / Negatentropi): Evren simülasyonunun ana kodunu yazan, pi sayısı gibi evrensel sabitleri belirleyen Mutlak Bilinçtir. Sistemde sürekli yaşam, denge ve bilgi üreten sonsuz bir "Negatif Entropi" (düzenleyici) kaynağıdır. Evrenin boyutlarına sığmayan, zaman ve mekandan münezzeh "başka bir şey"dir.
- Melekler (Evrensel Fiziksel Kuvvetler): Kendi iradeleri olmayan, Tanrı'nın yazdığı ana kodu tıkır tıkır işleten memurlardır. Bilimsel karşılıkları; Kütleçekimi, Elektromanyetizma, Güçlü ve Zayıf Nükleer Kuvvetlerdir (4 Temel Fizik Kuvvetine karşılık 4 büyük melek).
Cebrail (Elektromanyetik Kuvvet):
Evrenin bilgi taşıyıcısıdır. Işık, radyo dalgaları, sinir sistemindeki elektrik sinyalleri ve tüm haberleşme süreçleri elektromanyetik alanlarla gerçekleşir. Bu nedenle vahiy getiren Cebrail, kozmik ağdaki enformasyon akışını temsil eder.
Mikail (Kütleçekim Kuvveti):
Düzenin ve dengenin koruyucusudur. Gezegenleri yörüngede tutan, galaksileri bir arada tutan ve kozmik mimariyi ayakta tutan görünmez bağdır. Yağmur, iklim ve doğa düzeniyle ilişkilendirilmesi bu yüzden anlam kazanır.
Azrail (Zayıf Nükleer Kuvvet):
Dönüşümün temsilcisidir. Atom çekirdeklerinde bozunmayı sağlayan zayıf kuvvet gibi, yaşam döngüsündeki değişim ve sonlanma süreçlerini yönetir. Ölüm burada yok oluş değil, bir durumdan başka bir duruma geçiştir.
İsrafil (Güçlü Nükleer Kuvvet):
Varlığın temel harcıdır. Proton ve nötronları bir arada tutarak maddenin dağılmasını engeller. Kıyamet sûru da bu sembolizmde evrenin temel bağlarının çözülmesi ve ardından yeni bir düzenin kurulması anlamına gelir. İsrafil, kozmik yapının başlangıç ve yeniden yapılanma sinyalidir. - Şeytan (Evrensel Entropi): Boynuzlu bir canavar değil; evrenin dokusunda kendiliğinden var olan kaçınılmaz çürüme, yaşlanma, hata, kaos ve düzensizlik eğilimidir (Termodinamiğin İkinci Yasası). Yıkmanın kolay, yapmanın zor olması bu yüzdendir.
- Ruh (Biyoelektrik / Korunan Enerji): Bedenden uçup giden mistik bir duman değildir. Beyin ve sinir sisteminin ürettiği, bireye özel frekansta titreşen ve karakteri barındıran biyoelektrik ve elektromanyetik alanın ta kendisidir. Enerjinin korunumu kanunu gereği beden (donanım) çöktüğünde bu enerji (yazılım) yok olmaz, evrensel enerji alanına geri döner.
- Kader (Kuantum Olasılıklar Matrisi): Geleceğin prangalı bir hapishane gibi önceden yazılması değildir. Tanrı'nın sisteme yüklediği sonsuz seçenekli bir "Olasılıklar Matrisi"dir (Süperpozisyon). İnsanın bilinci ve özgür iradesi, kuantum mekaniğindeki "Gözlemci Etkisi" gibi davranır. Tercih yaptığın an dalga fonksiyonu çöker ve o sonsuz ihtimalden seçtiğin şey senin fiziksel "kader gerçekliğin" olur.
BÖLÜM II: Ahlak ve İyiliğin Kuantum Fiziği
Kibarlık, güzel konuşma ve dürüstlük basit toplumsal kurallar değil, kuantum matrisini yönlendiren fiziksel enerji dalgalarıdır.
- Güzel Söz ve Frekans: Ağızdan çıkan her olumlu kelime kuantum alanına yapıcı bir dalga boyu salar. Benzer frekanslar birbirini çektiği için (Kuantum Rezonansı), kibar konuşmak matristeki "iyi ve aydınlık ihtimallerin" senin gerçeğin olarak çökmesini sağlar.
- Kibar Davranış ve Dolanıklık: Yapılan bir iyilik, Kuantum Dolanıklığı ve Kaos Teorisindeki Kelebek Etkisi gibi tüm evren ağına yayılır. Sistemdeki atomların dizilimini olumlu yönde değiştirerek, döner dolaşır ve matrisin bir yerinde senin lehine sonuçlar doğurur.
- Kibir ve Kötülük: İnsanı dış dünyadan yalıtan bencil bir kapalı sistem yaratır. Kapalı sistemler dışarıdan enerji alamadığı için hızla entropiye (şeytani kaosa) sürüklenir, kaba davranan insan kendi önüne sert ve kaotik kader olasılıklarını çeker.
BÖLÜM III: Siber-Filozof Olarak Hz. Muhammed
Hz. Muhammed; yalan söylemeyen, üstün zekalı, adil ve muazzam bir toplum mühendisidir.
- Tarihsel ve Psikolojik Deha: O, evrendeki bu muazzam fiziksel çarkı (mizanı) ve ahlak dengesini çıplak gözle sezip çözmüş dahi bir filozoftur. 7. yüzyılın vahşi, kabileci cahiliye toplumunu seküler yasalarla dize getiremeyeceğini bildiği için, bu kusursuz siber-kozmik sistemi o günkü insanların anlayabileceği sembollerle, yani melek, şeytan, gayb ve ahiret metaforlarıyla aşılamış kusursuz bir liderdir. Sizin eksik hatalı veya saçma bulduğunuz konular varsa tartışalım.
- !!!! Bu model evreni anlamlı kılmak için kurulmuş sembolik bir çerçevedir!!!
Son düzenleme: