EmirAladag
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 275
anladım hocam benim işlemcimde 9900x3d nebi akgünün testlerinde izledim corsair natilus ile fps mp7 aynı değerleri veriyor. Aslında phantom spirit alıcamda taksit seçenekleri sıkıntı sıvı sogutmadan tırsıyom yok pompa arızası yok bilmemne yoksa 360mm alıcaktım arctic falan2023 senesinin modeli hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam, AI cevabı yapıştırmayı sevmem ama tek tek websiteleri gezmek yerine; AI aynı anda 30 linke girip, kullanıcı yorumları çıkarabiliyor. Sorduğum sorunun cevabı kısaca: FSP MP7 2.500 TL fiyat bandında iyi bir hava soğutmadır ama Corsair modeli global pazarda 260$'a konumlanan, üst segment bir 240MM sıvı soğutmadır. Soğutma kalitesi olarak Corsair çok daha üstündür.
Ha bunu neye göre diyor? Mesela birisi reddit yorumunda şunu demiş oluyor: 9900X işlemcim ile 240W'da Corsair soğutucu'da 88 derecedeyim yükte. Bunu akla alıyor, sonra FSP için de birisi farklı bir işlemci ile aldığı yükteki sıcaklığı yazıyor. İşlemcilerin genel ısınma karakterine bakarak; matematiksel hesap yapıp cevap veriyor.