Çözüldü✓ Korumalı Prize Gerek Var mı?

2 bin liraya tunçmatik ups bulunuyor hocam alacaksan ups al.
ben hayatımda ne ups ne akım koruması hiç birini almadım evdeki bütün prizler normal şuana kadar elektrikle ilgili bir sıkıntım olmadı
Geçen güne kadar benimde olmamıştı pc bir anda kapandı 2-3 gün sıkıntı yaşadım windows dosyalarım bozuldu ramimi arızalı gösterdi sistem bozuk dosyalar yüzünden günlerce uğraştım az kalsın ram alıyordum bozuk diye.

Geçen güne kadar benimde olmamıştı pc bir anda kapandı 2-3 gün sıkıntı yaşadım windows dosyalarım bozuldu ramimi arızalı gösterdi sistem bozuk dosyalar yüzünden günlerce uğraştım az kalsın ram alıyordum bozuk diye.
hocam elektrik gitmese bile sistem dosyaları bozulabiliyor.

ara sıra şu komutları çalıştırmakta fayda var
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sfc /scannow

hocam o yüzden bozuldu zaten :D eksik yazmışım

• Beğen
Reaksiyonlar: ghnn

o komutları giriyom ayda1 ama bi hiçbirinde sorun yok diyo
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sisteminiz nedir? 2-3 dk gidiyorsa fazla bir şey almaya gerek yok. UPS amacı sistemi kapatana kadar idare etmesi.
ryzen 5 5500 rx 6600 ama insallah ileride güzel bir sistem planlıyorum

AI cevabı falan mı bu? 50-150 TL’ye üçlü priz olmamasını geçtim, UPS öncesi takılacak akım korumalı prizin bilgisayara en ufak faydası olmaz.
Üçlü priz değil akım korumalı priz, ve ups cihazının yüksek gerilim karşısında bozulmaması için PC' nin enerji aldığı UPS cihazını öncesinde akım korumalı prize bağlamak UPS cihazını koruyacaktır, UPS almak istemeyen direkt PC' yi de bağlayabilir. Okuduğumuzu anlayalım.

"https://www.amazon.com.tr/dp/B0FK2BJLTH?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1" Hiç olmamasından daha iyi olan şeyler.

AI cevabı falan mı bu? 50-150 TL’ye üçlü priz olmamasını geçtim, UPS öncesi takılacak akım korumalı prizin bilgisayara en ufak faydası olmaz.
Ekstra olarak dostum UPS alınca PC enerji beslenmesini nereden yapıyor haberin var mı? Yan yana kardeş kardeş oturuyorlar herhalde. :D

ups cok pahalı be

binada ve psu da bu özellikler varken bi sorun olur mu onu sormak istemiştim
Kanka olmaz %90 ihtimal kesilmelerde onu diyeyim. Ancak kesilip aniden geliyorsa o an evindeki lambalar saliselik kesilip geliyorsa ardına hemen full kesilip geri gelebiliyor Şimşek çaktigi zamanlar çok olur bu olay genelde sonra gelince çok fazla w geliyor ve PSU yanmasına sebep oluyor, genelde her PSU içinde bulunan bir sertifika var nedir bilgim yok ancak yükü emerek kendini yanmasına sebep oluyor ve parçaların yanmıyor bilgim bu kadar

TOKİ bir binada oturuyorum binamda topraklama var . psumda şu özellikler var

OVP (Over Voltage Protection) - Aşırı Gerilim Koruması

OCP (Over Current Protection) - Aşırı Akım Koruması

OPP (Over Power Protection) - Aşırı Güç Koruması

SCP (Short Circuit Protection) - Kısa Devre Koruması

ama son zamanlarda cok fazla elektrikler kesilmeye baslandı 2 günde 1 . 2 3 dk lığınada olsa elektrikler kesiliyor . korumalı priz almama gerek var mı

FSP HV PRO FSP550-51AAC 550W Power Supply bu da psu
Eğer tam koruma istiyorsan bir tane akim koru ali priz ve ups çak kafan rahat olsun bi ups 3-4 aralığında sistemin öyle çok baba bir şey değilse ups ye o kadar para baymana gerek yok gibi

Geri