maliasik
80+
- Reaksiyon skoru
- 139
MX7 de bu fiyatlarda ama MX6 sevenler için güzel bir fırsat akakcede en ucuz bu teknobiyotik aynı fiyatı kargo hariç veriyor.
Arctic resmi sitesinde mx-6 yı spatula ile sürmeyi denemeyin diyorarkadaşlar bende mx-4,6,7 noctua nt-h1 nt-h2, tf 7, aeranouth dan tut ptm 7950, conductronout falan hepsi var şuan. Mx-6 kadar sürmesi zor ve adamı çileden çıkartan başka macun görmedim. Sırf sürmemek için bile almam öyle söyliyim. Termal macunlar konusunda takıntılı biri olarak en en keyifli macun noctua nt-h2 dir. Fiyatı da öyle uçuk değil büyük şırınga alırsanız. Öneririm.
Hocam ben sürekli bakım yapan bir insanım, işim bu. En kral spatula da var her türde enteresan alet de var. Mx-6 bence b*ktan bir macun. Çok çok daha iyi performansı noctua nt-h1 ile alıyorsun ki çok daha rahat sürülüyor. Üstüne nt-h2 nt-h1 e göre 1.5 derece kadar daha serin. Ben kendi kullandığım ürünlerde şaşmam noctuadan.Arctic resmi sitesinde mx-6 yı spatula ile sürmeyi denemeyin diyorkıvamı yoğun. X şeklinde sür gec. Sahsen öyle kullandim sorun yok
Gecen n11 indirimden mx 7 aldim ama sürmeye üşendim denemedim daha
Kuruyor kral bende 2 yıl önce almıştım bir baktım mx 4 kurumuş thermal grizy 4 gram aldım sonra 270 tl yebilmem kaç yıl önce mx4 aldım. Hala bitiremedim. Bu kadar macunu napıypsunuz![]()
Onu demedim ki. Çok iyi çok kötüdür yorumu yapmıyorum.Hocam ben sürekli bakım yapan bir insanım, işim bu. En kral spatula da var her türde enteresan alet de var. Mx-6 bence b*ktan bir macun. Çok çok daha iyi performansı noctua nt-h1 ile alıyorsun ki çok daha rahat sürülüyor. Üstüne nt-h2 nt-h1 e göre 1.5 derece kadar daha serin. Ben kendi kullandığım ürünlerde şaşmam noctuadan.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Buyrun buda test sonuçları (kaynak)
Alıntıyı görüntüle
Tam tersine hiçbir donanım değişmeden, fiziksel bölüm bire bir aynı kalarak ek 2 derece düşüş oldukça değerlidir özellikle termal sınırına çok yaklaşan orta segment laptoplarda daha da değerlidir.Onu demedim ki. Çok iyi çok kötüdür yorumu yapmıyorum.
Şunu diyorum. Mx-4 ü rahatlıkla işlemci üzerine yayabiliyorduk. Mx-6 gerçekten katı ve özellikle laptoplar için tavsiye ediliyor.
Adamlar yaymaya çalışmayın demiş zatenBen de denedim yaymayı ama topaklanıyor. X şeklinde sürüp 9800X3D yi PBO lu bir şekilde kullanıyorum, yeterli geliyor.
Ayrıca bu testlerde de 1-2 derece fark hiç önemli bir fark değil. O yüzden fiyat olarak uygun olanı alıp geçmek çok daha mantıklı (Noctua fiyatına bakmadım, şimdi bakacağım)
Ayrıca daha yazdıklarımı bile okumamışsın. 2 derece fark önerdiğim noctua nt-h2 ile nt-h1 arasında var. 2.2 derece de nt-h1 ile mx-6 arasında var. Bu totalde 3.5-4 derece eder. Bu sınır thermal throttling sınırı 90 olan bir laptopu 86 larda üst seviyede performans vermesine devam ettirmek demek.Onu demedim ki. Çok iyi çok kötüdür yorumu yapmıyorum.
Şunu diyorum. Mx-4 ü rahatlıkla işlemci üzerine yayabiliyorduk. Mx-6 gerçekten katı ve özellikle laptoplar için tavsiye ediliyor.
Adamlar yaymaya çalışmayın demiş zatenBen de denedim yaymayı ama topaklanıyor. X şeklinde sürüp 9800X3D yi PBO lu bir şekilde kullanıyorum, yeterli geliyor.
Ayrıca bu testlerde de 1-2 derece fark hiç önemli bir fark değil. O yüzden fiyat olarak uygun olanı alıp geçmek çok daha mantıklı (Noctua fiyatına bakmadım, şimdi bakacağım)
Dayanıklılık başlı başına bir başlık. O konuya girilecekse ilgili başlıkta ptm ürünleri tüm marka modelleri çiğneyip geçiyor. thermal grizzly duronaut gibi macunlar var üstelik Thermal Grizzly PhaseSheet gibi çözümler de var. Macununu değiştiren kişi uzun dayanım önemsiyorsa ptm e yönelir. Hayır ana odak uzun dayanım değilse geriye sadece soğutma performansı kalır.Termal macunu tamamen soğutma performansı üzerinden kıyaslamak doğru değil birde işin diğer tarafı var örnek olarak Thermal Grizzly Kryonaut macunlar mesela soğutmada çok iyi gözüksede yoğun kullanımda 1-2 yılda özelliğini yitiriyor ve yenileme gerekiyor mx 6 da bu 5 yıl mx7 de 7 yıl bunları kıyaslamak daha doğru bence mx7 1 kere sürüyorsun sistemine 7 yıl boyunca özelliğini korumaya devam ediyor. bence bu daha önemli.