Fps Genel Çok Düşük, Nasıl Çözerim?

aliiii24

80+
Reaksiyon skoru
68
Sadece valorant oynuyorum, monitörüm 180hz ve oyunda olan patlamalar, ateş esnasında, kalabalık fightlarda ve olaylarda fps bir anda 90-100 bandına düşüyor. Fight bitince tekrar yükseliyor ama bu durum oyun içindeyken baya zorluyor. FPS sabitlemeden oynayınca en fazla 240 fps falan görüyorum ve hiç stabil değil, 210-240-220-190-180-230 falan gibi değişiyor genelde sırayla. Sabit 180hz monitörde 180fps görebilmek istiyorum. Sabitliyorum ama bu seferde başta bahsettiğim gibi düşüyor 100 lere falan. Bilgisayar parçalarını yazıyorum.

İşlemci
1 x AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci
İşlemci Soğutma
1 x Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2
Anakart
1 x Asus Prime B550M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
Bellek
1 x Apacer Panther 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz Ram
Ekran Kartı
1 x Sapphire RX 7600 XT Pulse 11339-04-20G 128 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı
Depolama
1 x Crucial E100 1TB NVME M.2 SSD Disk
PSU
1 x FSP Hyper 80+ Pro H3-550 550W 80+ White 120mm Fan Power Supply
Monitör
1 x GamePower 23,6'' GPR24C1MS144 Curved 1ms 144Hz Gaming Monitör (Samsung VA Panel)
1 x ViewSonic VX2428 24" 180Hz 0.5ms HDMI DP FreeSync Premium HDR10 FHD Fast IPS Gaming Monitör

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. Eğer çok uzun süredir format atılmadıysa, format atıp sonrasında uygulayın.

Ek olarak çevre birimlerini kontrol edin. Bir tanesi sorunlu falandır güç çekimi falan yetmiyordur. Ben PSU'yu da en düşük 650W yükseltmenizi de öneririm. Ne kadar güç gerekiyor bilmiyorum, ama 550W düşük gibi geldi. Bir tane monitörü de devredışı bırakıp ayrıca test edin.

SSD sağlık oranlarına bakın. Sorun varsa SSD değiştirin. Üst konuda SSD için de ayar önerisi var, onları uygulayın.

Bağlantıda önerdiklerimi uygulayın. Eğer çok uzun süredir format atılmadıysa, format atıp sonrasında uygulayın.

Ek olarak çevre birimlerini kontrol edin. Bir tanesi sorunlu falandır güç çekimi falan yetmiyordur. Ben PSU'yu da en düşük 650W yükseltmenizi de öneririm. Ne kadar güç gerekiyor bilmiyorum, ama 550W düşük gibi geldi. Bir tane monitörü de devredışı bırakıp ayrıca test edin.

SSD sağlık oranlarına bakın. Sorun varsa SSD değiştirin. Üst konuda SSD için de ayar önerisi var, onları uygulayın.
SSD sıfır 1 haftalık. Chipset güncelledim ve işlemci için internetten gördüğüm birkaç ayarı yaptım. Sonrasında özel oyunda deneyimleme fırsatı bulabildim ranked vs bütün modlar kapandı valorantta.

Özel oyuna ilk girdiğimde 200-250 arası alıyordum. AMD Software ekran kartı için olandan birkaç ayarı değiştirdim bazı şeyleri kapattım. Özel oyundaki FPS bir anda 700-750 oldu. Rankedda ne kadar ne farkeder bilemiyorum ama sezon başladığında tekrar güncelleme yapayım bu mesaja.

SSD sıfır 1 haftalık. Chipset güncelledim ve işlemci için internetten gördüğüm birkaç ayarı yaptım. Sonrasında özel oyunda deneyimleme fırsatı bulabildim ranked vs bütün modlar kapandı valorantta.

Özel oyuna ilk girdiğimde 200-250 arası alıyordum. AMD Software ekran kartı için olandan birkaç ayarı değiştirdim bazı şeyleri kapattım. Özel oyundaki FPS bir anda 700-750 oldu. Rankedda ne kadar ne farkeder bilemiyorum ama sezon başladığında tekrar güncelleme yapayım bu mesaja.
Size zahmet yaptığınız AMD ayarlarını yazarsanız, konulara sonradan bakanlara faydası olur. Hem forumda insanlara yardım eden üyeler o çözümü de önerirler.

fps i sabitlemekte bu ani düşmeleri biraz engellemez mi . fps sabitleyince yüzde 1 fps te iyileşiyor sanırım

fps i sabitlemekte bu ani düşmeleri biraz engellemez mi . fps sabitleyince yüzde 1 fps te iyileşiyor sanırım
Sabitleme (GPU kullanımını azaltacağından) gecikmeye fayda sağlar. Çoğunlukla %1 FPS biraz oyuna ve bileşenlerin uyumuna bağlı ya. Mesela X3D işlemciler daha yüksek FPS aldırdığından, %1 FPS'i akıcı değerlerde kalıyor. Testlerde de genelde AMD ekran kartları, Nvidia'a göre %1 FPS'lerde daha iyi değerler verebiliyor.

Sabitleme (GPU kullanımını azaltacağından) gecikmeye fayda sağlar. Çoğunlukla %1 FPS biraz oyuna ve bileşenlerin uyumuna bağlı ya. Mesela X3D işlemciler daha yüksek FPS aldırdığından, %1 FPS'i akıcı değerlerde kalıyor. Testlerde de genelde AMD ekran kartları, Nvidia'a göre %1 FPS'lerde daha iyi değerler verebiliyor.

nebi akgünün mesleği ne acaba her türlü seyi biliyo ve cok teknik anlatıyor ,

Size zahmet yaptığınız AMD ayarlarını yazarsanız, konulara sonradan bakanlara faydası olur. Hem forumda insanlara yardım eden üyeler o çözümü de önerirler.
Bu ön ayar varya hazır ayarlar, global experience kısmındaydı sanırım valorant için. Onu varsayılana çevirdim, msconfig üzerinden format sonrasında işlemci çekirdek sayısını seçmemiştim. Onları seçtim, chipset vs kurdum attığın konudan. Bunların sonucunda biraz arttı özel oyun üzerinde. Özel oyunda hatta bahsettiğim gibi uçurum fark oldu fakat ranked maçlarda çok bir farkını göremedim. Hala aynı problemi yaşıyorum açıkçası valorantta. İlginç bir oyun, çözemediğim saçma bir sorun hala devam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,211
Üyeler
198,265
Son üye
Hakawn

Geri