Vatan Değişimi Onaylamıyor Thh Kararı Var

neden ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

annem avukat tanıdığıyla konuştu icraya başvurucaklar birlikte bakalım artık nolcak
Çok şükür ya. İcraya düştüğü an için rahat olsun.

en son tüm masrafları karşı taraf ödüyo dimi haksız çıkma yada zararda olma ihtimalim yok
Thh kararı var elinde, eğer yazılı bir şekilde itiraz ettilerse değişime yanında götür. Haksız çıkma ihtimalin yok öyle bir durumda

yazılı bir şey yok napayım arayıp istesem
icradan once mail atman lazim vatana yazili olmayan sozel seyler gerceklesmemis seyler.
savunmalarina thh karari uzerinden 15 gun gecmemesine veya senin onlara olarak ulasip bu karari gostermedigini hak talep etmedigini soylerlerse haksiz cikabilirsin.
telefondaki konusmalar yasanmamis sayilir kanit olarak sunulamayacagi icin.
mail atmaniz gerekiyor ve thh kararinin uzerinden 15 gun gecmesi gerekiyor

icradan once mail atman lazim vatana yazili olmayan sozel seyler gerceklesmemis seyler.
savunmalarina thh karari uzerinden 15 gun gecmemesine veya senin onlara olarak ulasip bu karari gostermedigini hak talep etmedigini soylerlerse haksiz cikabilirsin.
15 gün geçti mailde attım cevap gelmedi 20 gündür. ne yapayım

Son düzenleme:
ne yapayım

Yani hocam bu olaylardan çok anlamıyorum ama bide yapay zekanın yorumunu okuyun

Geçmiş olsun, tüketici hukukunda çok sık karşılaşılan ve firmaların tüketicinin bilgisizliğinden faydalanarak sıklıkla başvurduğu bir "şark kurnazlığı" bu. Hakem Heyeti kararında açıkça "Ayıpsız Misli ile Değişim" yazıyorsa, firmanın tek taraflı olarak "Stok yok, paranı verelim" deme hakkı kesinlikle yoktur.
2 yıl önceki fatura bedeli enflasyon karşısında eridiği için para iadesini kabul etmek sizin için büyük bir zarar demektir. Karar sizin lehinize ve bu kararın arkasında durma hakkına sahipsiniz.
İşte bu durumda adım adım yapmanız gerekenler ve hukuki haklarınız:
1. Haklarınız Neler? (Firma Sizi Yanıltmasın)
Seçim Hakkı Tüketicinindir: 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca, seçimlik hak (değişim, iade, ücretsiz onarım) tamamen tüketiciye aittir. Firma size "iadeyi dayatamaz".
Stok Yok Bahanesi Geçersizdir: "Elimizde stok yok" demek, firmanın sorumluluğunu kaldırmaz. Eğer kartın birebir aynısı (RX 6600) üretilmiyorsa veya stokta yoksa, firma size aynı teknik özelliklere sahip ya da bir üst model bir ekran kartı (örneğin RX 6600 yerine RX 7600 veya muadili) teklif etmek zorundadır. Üstelik bunun için sizden fark ücreti de talep edemezler.
2. Şimdi Ne Yapmalısınız? (Yol Haritası)
Adım 1: İcra Takibi Başlatın (En Etkili Yol)
Tüketici Hakem Heyeti kararları, mahkeme ilamı (kararı) niteliğindedir. Yani bağlayıcıdır. Firma kararı uygulamıyorsa, hemen bir Adliye'ye giderek İcra Müdürlüğü bünyesinde "İlamlı İcra Takibi" başlatın.
Elinizdeki Hakem Heyeti kararını ve faturanızı yanınıza alın.
Adliyedeki icra dairesine gidip, "Tüketici Hakem Heyeti kararının yerine getirilmesi için ilamlı icra takibi başlatmak istiyorum" deyin. (Oradaki memurlar veya adliye yakınındaki dilekçeciler form doldurmada yardımcı olur).
İcra emri firmaya tebliğ edildiğinde, paşa paşa ya o kartı bulup getirecekler ya da size üst model/muadil bir kart sunmak zorunda kalacaklar. İcra kanalıyla geldiklerinde işin içine haciz riskleri girdiği için genelde hemen uzlaşma yoluna giderler.
Adım 2: Ticaret Bakanlığı'na Şikayet Edin
E-devlet üzerinden CİMER vasıtasıyla veya Ticaret İl Müdürlüğü’ne şikayette bulunun. Tüketici Hakem Heyeti kararını uygulamayan firmalara idari para cezası kesilmektedir. Dilekçenizde firmaya ait THH kararını ekleyerek "Kararın gereği olan ayıpsız misli ile değişim hükmünün uygulanmadığını ve tarafıma yasal olmayan bir şekilde para iadesi dayatıldığını" belirtin.
Adım 3: Alternatif Olarak Güncel Değer Talebi
Eğer hiçbir şekilde kartı değiştiremiyorlarsa ve icra sürecinde ısrarla nakit ödemek istiyorlarsa, 2 yıl önceki fatura tutarını değil, ürünün bugünkü piyasa satış değerini (güncel rayiç bedelini) talep etme hakkınız vardır. Ancak bunu kabul etmek zorunda değilsiniz, önceliğiniz her zaman icra yoluyla kartın kendisini (veya üst modelini) talep etmek olmalı.
Özetle Arkadaşınıza ve Firmaya Ne Demelisiniz?
Arkadaşınız "Yapmıyorlarmış" derken firmanın kurduğu cümleyi aktarıyor. Firma sizi yıldırmaya çalışıyor. Firmayla iletişime geçip (mümkünse yazılı/e-posta ile) şunu söyleyin:
"Tüketici Hakem Heyeti kararı ilam niteliğindedir ve kararda 'ayıpsız misli ile değişim' hükmedilmiştir. Elinizde stok bulunmaması durumunda 6502 sayılı kanun gereği muadil veya bir üst modelin tarafıma ücretsiz sağlanması gerekmektedir. Seçimlik hakkımı para iadesi yönünde kullanmıyorum. Kararın 15 gün içinde uygulanmaması durumunda adli makamlarca İlamlı İcra Takibi başlatacağımı ve Ticaret Bakanlığı'na şikayette bulunacağımı ihtaren bildiririm."
Hiç korkmayın, geri adım atmayın. Haklısınız ve elinizde kapı gibi resmi karar var. Parayı sakın kabul edip hesap numaranızı vermeyin ya da gönderirlerse "Kabul etmiyorum, hakkımı icra yoluyla arayacağım" diyerek iade edin.

yazılı bir şey yok napayım arayıp istesem
Mail atabilirsin ya da gidip yazılı olarak da isteyebilirsin ki bence mail at. Daha önce de söylemiştim, Thh kararını da ekleyerek mail at sana yazılı olarak yapamayacaklarını söylesinler

Mail atabilirsin ya da gidip yazılı olarak da isteyebilirsin ki bence mail at. Daha önce de söylemiştim, Thh kararını da ekleyerek mail at sana yazılı olarak yapamayacaklarını söylesinler
mail attim cevap gelmedi 20 gündür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,222,055
Üyeler
198,230
Son üye
Mahmut çiftçi
Geri