R7 9800x3d & RTX 5080 Sistem İçin Anakart Tavsiyesi

Sistemin güzel hocam şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman. Biraz sonra bu bizim dalga geçtiğimiz arkadaş kendine yediremeyecek bence konuyu kapat veledin bağırmasını dinleyeceğiz yoksa :D
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam var olan sistemde daha yukarı bir anakart tercihi çok da gerekli değil yok benim usb lerim 3.0 dan aşağı olmasın ben gen 5'e boğacağım işlemciye fantazil OC yapacağım ram lere oc yapacağım 8000mhz de çalıştıracağım diyorsanız mecburen değiştirmeniz gerek :D
1782726880483.webp
Yok hocam, hiç öyle şeylerle işimiz yok da ne undervolt, ne OC ile ama bu tip bir şikayet de gördüm kafamı karıştırdı açıkçası bu durum benim. :)

Sistemin güzel hocam şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman. Biraz sonra bu bizim dalga geçtiğimiz arkadaş kendine yediremeyecek bence konuyu kapat veledin bağırmasını dinleyeceğiz yoksa :D

Hocam var olan sistemde daha yukarı bir anakart tercihi çok da gerekli değil ama benim usb lerim 3.0 dan aşağı olmasın ben gen 5'e boğacağım işlemciye fantazik OC yapacağım ram lere oc yapacağım 8000mhz de çalıştıracağım diyorsanız mecburen değiştirmeniz gerek :D
1782726993850.webp

Yapay zekaya sorduğumda böyle bir cevap verdi.

Bu anakart seviyesine yakın şöyle bir reddit buldum eskiden yaşanmış ama sonrasında BIOS güncellemesi ile sorun çözülmüş. YZ nın dediği nispeten doğru hem 650 serisinden hem de ryzen 7000 serisinde bazen boot işlemi ram OC yaptıktan sonra uzun sürebiliyordu Expo ve ya XMP açmak aslında bir oc işlemi buradaki 2 isimlendirme de aslında ramin içine kayıtlı gelen ayarlamalardır bu ayarlamalar esnekdir tüm sistemlerde çalışabilecek ayarlardır. Sonuç olarak sen anakartı aldınsistemi bu şekilde çalıştırınca geri kalan bileşenler için sorun teşkil etmez ama içine sinmez ise ve ya kararlılık alamaz isen değiştirebilirsin. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Bu anakart seviyesine yakın şöyle bir reddit buldum eskiden yaşanmış ama sonrasında BIOS güncellemesi ile sorun çözülmüş. YZ nın dediği nispeten doğru hem 650 serisinden hem de ryzen 7000 serisinde bazen boot işlemi ram OC yaptıktan sonra uzun sürebiliyordu Expo ve ya XMP açmak aslında bir oc işlemi buradaki 2 isimlendirme de aslında ramin içine kayıtlı gelen ayarlamalardır bu ayarlamalar esnekdir tüm sistemlerde çalışabilecek ayarlardır. Sonuç olarak sen anakartı aldınsistemi bu şekilde çalıştırınca geri kalan bileşenler için sorun teşkil etmez ama içine sinmez ise ve ya kararlılık alamaz isen değiştirebilirsin am bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Anladım, t*cholay bilmiyorum reklama giriyor mu o yüzden sansürlü yazdım. Bu anakartı alıp sonrasında satanlar çok oldu falan demişler al dene eğer stabil çalışmıyorsa satarsın falan demişler de benim böyle bir şansım yok çünkü bilgisayarcı kuracak ama kafam rahat olsun istiyorum sorunsuz bir şey alayım kafam rahat olsun istiyorum yani. Bu ister B850 serisi ister X870 serisi olsun. Bu durumda satıp değiştirmemi mi önerirsiniz? Kendim sistemi kuracak olsam neyse bakarım stabil mi değil mi herhangi bir olumsuz durum varmı gibisinden ama böyle bir şansım da olmadığı için on kere uğraşmayım diye düşündüm.

Anladım, t*cholay bilmiyorum reklama giriyor mu o yüzden sansürlü yazdım. Bu anakartı alıp sonrasında satanlar çok oldu falan demişler al dene eğer stabil çalışmıyorsa satarsın falan demişler de benim böyle bir şansım yok çünkü bilgisayarcı kuracak ama kafam rahat olsun istiyorum sorunsuz bir şey alayım kafam rahat olsun istiyorum yani. Bu ister B850 serisi ister X870 serisi olsun. Bu durumda satıp değiştirmemi mi önerirsiniz? Kendim sistemi kuracak olsam neyse bakarım stabil mi değil mi herhangi bir olumsuz durum varmı gibisinden ama böyle bir şansım da olmadığı için on kere uğraşmayım diye düşündüm.
Şimdi sana tavsiyem kesinlikle bir bilgisayarcıya verme ben günahımı bile vermem açıkçası kendin çok daha temiz bir şekilde kurulum sağlayabilirsin emin ol dünyadaki en basit ve bir o kadar da eğlenceli işlerden biri de. Anakartı zaten almışsın bunu değerlendirmek sana bir zararı olmaz bence BIOS güncellemesinden sonra da bir sorun yaşayacağını da tahmin etmiyorum ama bana kalsa minumum b850 sağlam bir anakart tercih ederdim(neden bu şekilde tercihim olacağını zaten önceki mesajlarda belirtdim).

Şimdi sana tavsiyem kesinlikle bir bilgisayarcıya verme ben günahımı bile vermem açıkçası kendin çok daha temiz bir şekilde kurulum sağlayabilirsin emin ol dünyadaki en basit ve bir o kadar da eğlenceli işlerden biri de.
Bilgisayarcı tanıdık, problem olacağını sanmıyorum. Kendim kurabileceğimi de pek sanmıyorum risk almak istemem böyle bir konuda.

Bilgisayarcı tanıdık, problem olacağını sanmıyorum. Kendim kurabileceğimi de pek sanmıyorum risk almak istemem böyle bir konuda.
Benim babam bilgisayarcı olsa ona bile güvenmem :D . Sonrasında aslında sorun teşkil edecek hiçbir durum da yok aslında ben hem daha temiz kurarsın hem de o hazzı almış olursun diye demiştim

Hocam genel olarak MSI anakartlarda boot problemi yaşayan çok insan gördüm. Hiç yaşamayan sorunsuzca kullanan insanlar da var. Aklınızda soru işareti varsa değiştirmenizi tavsiye ederim.

Benim babam bilgisayarcı olsa ona bile güvenmem :D . Sonrasında aslında sorun teşkil edecek hiçbir durum da yok aslında ben hem daha temiz kurarsın hem de o hazzı almış olursun diye demiştim
Anladım :) Çekiniyorum hocam hiç kurmadığım için. :) Anakartı aldığım paraya satabilirsem satıp bu iki anakarttan birini almayı düşünüyorum.
Gigabyte X870 Aorus Elıte Wıfı7 Am5 Atx Anakart
Asus TUF Gaming X870-PLUS Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart

Anakart olarak; B850M-Force, B850M-K, B850 ROG STRIX, X870 Aorus Elite, X870 TUF ve ROG serisi, MSI de MPG Carbon X870 modellerini önerdiler ama ben aldığım MSI PRO B650-A Wifi ATX olduğu için yine ATX olmasını istediğim için B850M-Force ve B850M-K'yı baştan eledim. MPG Carbon X870 ve B850 Rog Strix(X870'lerin bazıları daha bile ucuz) de çok pahalı o yüzden bu iki anakarttan birini düşünüyorum siz ne diyorsunuz bilmiyorum ama.

Hocam genel olarak MSI anakartlarda boot problemi yaşayan çok insan gördüm. Hiç yaşamayan sorunsuzca kullanan insanlar da var. Aklınızda soru işareti varsa değiştirmenizi tavsiye ederim.
Bende değiştirmekten yana oldum hocam eğer satabilirsem değiştirip üstte yazdığım modellerden birini almayı düşünüyorum.

Anladım :) Çekiniyorum hocam hiç kurmadığım için. :) Anakartı aldığım paraya satabilirsem satıp bu iki anakarttan birini almayı düşünüyorum.

Anakart olarak; B850M-Force, B850M-K, B850 ROG STRIX, X870 Aorus Elite, X870 TUF ve ROG serisi, MSI de MPG Carbon X870 modellerini önerdiler ama ben aldığım MSI PRO B650-A Wifi ATX olduğu için yine ATX olmasını istediğim için B850M-Force ve B850M-K'yı baştan eledim. MPG Carbon X870 ve B850 Rog Strix(X870'lerin bazıları daha bile ucuz) de çok pahalı o yüzden bu iki anakarttan birini düşünüyorum siz ne diyorsunuz bilmiyorum ama.

Bende değiştirmekten yana oldum hocam eğer satabilirsem değiştirip üstte yazdığım modellerden birini almayı düşünüyorum.
Hocam rahat satarsın bence ya şuan 9300 lira en ucuzu. En kötü 6500e gider yani kapalı kutu sonuçta.

Hocam rahat satarsın bence ya şuan 9300 lira en ucuzu. En kötü 6500e gider yani kapalı kutu sonuçta.
Kapalı kutu değil açtım hocam ama elektrik falan verilmedi yani sıfır zaten. 7000'e aldım 7500'e koydum. 7000'e kadar vereceğim. Açma sebebim de anakartı gelir gelmez montajlamayacağım için kırık, parçalanık ise eğer iade etmem içindi. 14 gün içinde iade edebiliyoruz biliyorsunuz.

Bu arada eğer asus tercih edecekseniz öyle aşırı üst segmentlere gerek yok. Şu model de acayip dolu bir model fazla fazla yeterli size. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905257923.html

Bu arada eğer asus tercih edecekseniz öyle aşırı üst segmentlere gerek yok. Şu model de acayip dolu bir model fazla fazla yeterli size. https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905257923.html
Bu arada mesela Gigabyte X870 Aorus Elıte Wıfı7 Am5 Atx Anakart bunu düşünmüştüm. Çift M.2 SSD olunca ekran kartının gücünü ikiye bölüyormuş. ASUS TUF GAMING X870E-PLUS WIFI7 (ATX) nasıl olur sizce? Çift M.2 SSD taktığımda ekran kartının veri yolu yarı yarıya (x8 moduna) düşüyormuş. Bu da performans kaybı demekmiş. Bu durumda bu anakartı almam nasıl olur sizce? ASUS TUF GAMING X870E-PLUS WIFI7 yani? Birde şu anakartlar önerildi. Bu üçünden bunu al diyeceğiniz yada bunların haricinde bir anakart al diyeceğiniz ürün var mıdır?
MSI PRO X870E-S EVO WIFI (ATX)
MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI (ATX)

Son düzenleme:
Bu arada mesela Gigabyte X870 Aorus Elıte Wıfı7 Am5 Atx Anakart bunu düşünmüştüm. Çift M.2 SSD olunca ekran kartının gücünü ikiye bölüyormuş. ASUS TUF GAMING X870E-PLUS WIFI7 (ATX) nasıl olur sizce? Çift M.2 SSD taktığımda ekran kartının veri yolu yarı yarıya (x8 moduna) düşüyormuş. Bu da performans kaybı demekmiş. Bu durumda bu anakartı almam nasıl olur sizce? ASUS TUF GAMING X870E-PLUS WIFI7 yani?
Yok hocam öyle bişey. Çift m2 ssd de hiçbir anakart patlamıyor nerdeyse. Genelde 3 ve sonrasında paylaşım işleri başlıyor. Üst segment X870E tarzı anakartlarda bu 4. ssd den sonra başlıyor genelde. Tabi her anakart farklı hepsinin sitesine girip okumak lazım. Tam olarak hangi anakartı almayı düşünüyorsunuz paylaşım var mı bakayım

Geri