Raijintek Cratos 850w Psu'dan Gelen Ses

Reaksiyon skoru
5
32 gün önce Raijintek Cratos 850w PSU aldım ama bilgisayar kapalıyken veya açıkken ara sıra ince bir ses geliyor. 3 metre uzaklıktan bile net bir şekilde duyuluyor. Aslında eski tip kasada kullanıyordum hiç ses yoktu sonra yeni mesh bir kasaya ve stok fandan Phantom Spirit 120 SE ye geçtim nedense bu ses gelmeye başladı. Ne yapmalıyım?

Ses: https://recorder.coloros.com/s/tSpszIrajCvJ_3

Marka ile ilgili olmayacak da ne ile ilgili olacak? Asus cwt, great wall, seasonic gibi markalara üretim yaptırıyor, keza Corsair de ağırlıklı olarak cwt ve great wall ile çalışıyor, MSI da aynı şekilde ağırlıklı cwt. NZXT cwt ve seasonic. Bu liste böyle uzar gider, bunlar piyasanın en iyileri. Tabi yine kaliteli üretim yapan firmalarda var o ''marka ismi var'' dediğiniz şey kalite aslında. Gidin ASUS diye 10K ya TUF alın demiyoruz o paraya C1200 var misal yine CWT üretimi piyasanın en iyilerinden biri ama gözünüzü seveyim şu saçma sapan raijintek, 1stplayer, enermax gibi markaları önermeyin bunlar da kötü değil ama sorun çıkarma olasılığı yüksek, fanından ses yapar, sağından solundan ses yapar çünkü kalite olarak saydığım firmalara yakın bile değiller.

Hepsini geçtim piyasada custom platform üretim yapan firmalara bile baksan ne demek istediğimi yine anlarsın. Standart platformun üzerine custom özelleştirmeler yapıp platformu iyileştirebilen kaç firma var? sanıyorsunuz ki her firma direkt üretim yaptırıp üzerine etiket basıyor. Bak bakalım Corsair in, Asus un kaç tane standart platform ünitesi var ondan sonra konuş...

NZXT nin şuan öve öve bitiremedikleri, sorunsuz seri olan C serisi ATX 3.1 PSU ları da custom platform yani HEC e üretim yaptırıp da herkesin standart kullandığı bir platform değil, aynı platformun üzerine raijintek marka basıp satsa belki türlü türlü sorunlar olacak ama adamlar HEC e üretim yaptırıp platformuı da kendileri elden geçirmişler ortaya da muazzam bir PSU çıkmış.

Neyse isteyen istediğini alır beni ilgilendirmiyor ama lütfen SPL den platform, tier falan bakıp aaa aynı ya bunlar diye millete PSU önermeyin.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Woooww kanka süpersin ya valla. TR de kimse platform üreticisi diye bir şey bilmiyordu harbi müthişsin. Eğeğeğe ASUS üretmiyor ki eğeğğeğe o.O2
ip ban falan yesen de gelmesen bir daha...

Tamam hoca ben sizin kim olduğunuzu anladım. Bu arada Gariptirki Lian Li dediğiniz firma üst düzey serilerini Helly'e ürettiriyordu. Ama daha garip olan şu ki 1st Player tüm güç kaynaklarını Helly'e ürettiriyor? O zaman 1st Player önermiyorsanız Lian Li'de önermeyeceksiniz.

MSI'da düşük serilierini neredeyse tüm ünitelerinde sorun çıkartan Hedy'e de ürettiriyor? Onu ne yapacağız? %110 yük gibi düşük bir güç aşımında ana trafo eriyor? Yangın çıkarma ihtimali bile var. Veya yeni çıkan A-PL, A-PLS serilerinide Huntkey üretiyor? Şimdi sırf Huntkey üretiyor diye bomba mı diyelim. Çöp mü diyelim.

ENERMAX'ın kendisi platformlar üzerinde özelliştirmeler yapabiliyor. Adamlar zaten güç kaynağı üreticisiydi eskiden. Corsair veya MSI gibi büyük firmalardan bir zahmet daha deneyimli olsun. Ki MSI bu markaların yanında bebek bile değil. Adamlar daha 6 yıldır bu piyasadalar.

Ayrıca özelleştirmeyle ne alakası var güç kaynağının kalitesi...

Ne diye sürekli banlanıp buraya dönüyorsunuz hala anlamıyorum ama neyse...
Nzxt c1200 modeli patlıyordu acaba gidip kendisine ondan alır mı fiyatı da bir hayli uygun :)

Kral teknoloji şans işidir kapalı kutu ürünün içini ne alıcı ne de satıcı bilmiyor. İlla 100 üründen birinde sorun çıkar bu da gayet normal. 50-100K ya aldığın sıfır kutu telefon bile sorunlu çıkabiliyor. Garantide tam bunun için var konuyu açan arkadaşın ürününün garantisi varsa satıcı değişim yapar zaten. Şahsen bu psuyu çocukluk arkadaşıma önerdim geçtiğimiz yılbaşında kaç aydır kullanıyor sorunsuz.
Öyle tabi teknoloji şans işi ama bazı markalarda o ''şans işi'' kısmı çok daha yüksek. Yukarıdaki mesajımda da açıkladım PSU yu ürettirip direkt üzerine marka basıp kullanan firmalarda var, ürettirip kendi özelleştirip daha kusursuz hale getiren firmalarda var işte bu ''kusursuz'' kısmını enermax, raijintek, 1stplayer gibi firmalar yapamıyor (enermax nispeten yapar eski bir firma ama yapmıyor)

ip ban falan yesen de gelmesen bir daha...
Teknik yorum yapacak, bilgi verecek bir kapasiten varsa buyur yaz yoksa çekil kenara kalabalık yapma anime çocuk.

Klasik ürün kötüleme, marka hastalığı,

Ben de hiç duymadım

Kablolara baktın mı acaba bir temassızlık falan var mı
Tamam hoca ben sizin kim olduğunuzu anladım Bu arada ilginç olan şu: Bahsettiğiniz Lian Li, üst seviye güç kaynaklarının çoğunluğunu Helly'e ürettiriyordu. Daha da ilginci, 1st Player ise neredeyse tüm güç kaynaklarını Helly'e ürettiriyor???? O zaman 1st Player'ı önermiyorsanız, aynı mantıkla Lian Li'yi de önermeyeceksiniz.

MSI'da düşük serilierini neredeyse tüm ünitelerinde sorun çıkartan Hedy'e de ürettiriyor? Onu ne yapacağız? %110 yük gibi düşük bir güç aşımında ana trafo eriyor? Yangın çıkarma ihtimali bile var. Veya yeni çıkan A-PL, A-PLS serilerinide Huntkey üretiyor? Şimdi sırf Huntkey üretiyor diye bomba mı diyelim. Çöp mü diyelim.

ENERMAX'ın kendisi platformlar üzerinde özelliştirmeler yapabiliyor. Adamlar zaten güç kaynağı üreticisiydi eskiden. Corsair veya MSI gibi büyük firmalardan bir zahmet daha deneyimli olsun. Ki MSI bu markaların yanında bebek bile değil. Adamlar daha 6 yıldır bu piyasadalar.

Dedikleriniz sürekli değişiyor bu arada. Geçen ENERMAX Platimax'ı öneriyordunuz şimdi ENERMAX'ı önermiyorsunuz. Bir dediğiniz iki etmiyor.

Anlatmaya Değermi beyler Açmış chatgpt yi Dediklerini yazıyor

Yemin ediyorum bu kadar yazmanıza değmez

Öyle tabi teknoloji şans işi ama bazı markalarda o ''şans işi'' kısmı çok daha yüksek. Yukarıdaki mesajımda da açıkladım PSU yu ürettirip direkt üzerine marka basıp kullanan firmalarda var, ürettirip kendi özelleştirip daha kusursuz hale getiren firmalarda var işte bu ''kusursuz'' kısmını enermax, raijintek, 1stplayer gibi firmalar yapamıyor (enermax nispeten yapar eski bir firma ama yapmıyor)

Teknik yorum yapacak, bilgi verecek bir kapasiten varsa buyur yaz yoksa çekil kenara kalabalık yapma anime çocuk.
Adamlar zaten gerekli açıklamayı Yapmış adam Ekstra daha ne diyebilir yada başka biri

• Hahaha
Reaksiyonlar: goty
Anlatmaya Değermi beyler Açmış chatgpt yi Dediklerini yazıyor

Yemin ediyorum bu kadar yazmanıza değmez
Yanlış anlaşılmayı düzeltmek lazım, grutpa onlarca kişi bu yorumları görecek ona göre karar verecek

Ben bu şahısı zaten engellemişim demekki gene aynı şeyi başka yerde yapmış :)

Yanlış anlaşılmayı düzeltmek lazım, grutpa onlarca kişi bu yorumları görecek ona göre karar verecek
Yo konuda orası öyle Ztn

Ama Adam 2-3 kere anlatmamıza rağmen Sırf Msi Asus prestijli markalar olduğundan dolayı en iyisi onların olduğunu sanıyor
Her markanın eksileri vardır ben söylüyorum bunu her marka her konuda en iyisi olamaz

Gerekli açıklama zaten yapılmış adam Açmış chatgpt yi Dediklerine güvenip yazıyo geçiyo işte ne bekliyosun ki
Ben Psu hakkında %50 teknik bilgiye sahibim İyi psu nun hangisi olup olmadığınıda çok rahat ayırt ederim

Ama bu adam bu kadar konuşmaya rağmen böyleyse yapacak bir şey yok

Ben bu şahısı zaten engellemişim demekki gene aynı şeyi başka yerde yapmış :)
Zaten konu sahibi arkadaş bence Yorumları okuyup Bu arkadaşa uyacağını sanmıyorum

32 gün önce Raijintek Cratos 850w PSU aldım ama bilgisayar kapalıyken veya açıkken ara sıra ince bir ses geliyor. 3 metre uzaklıktan bile net bir şekilde duyuluyor. Aslında eski tip kasada kullanıyordum hiç ses yoktu sonra yeni mesh bir kasaya ve stok fandan Phantom Spirit 120 SE ye geçtim nedense bu ses gelmeye başladı. Ne yapmalıyım?

Ses: https://recorder.coloros.com/s/tSpszIrajCvJ_3
Bu sesle pc basinda oturulmaz. 14 gun icinde coil whine farkedip derdi anlatip saticinin /markanin keyfini beklemek yerine iade etmek en iyi cozumdu ama.. Zaman icinde de cihazlar bu sorunu yaratiyor iste.

Tamam hoca ben sizin kim olduğunuzu anladım Bu arada ilginç olan şu: Bahsettiğiniz Lian Li, üst seviye güç kaynaklarının çoğunluğunu Helly'e ürettiriyordu. Daha da ilginci, 1st Player ise neredeyse tüm güç kaynaklarını Helly'e ürettiriyor???? O zaman 1st Player'ı önermiyorsanız, aynı mantıkla Lian Li'yi de önermeyeceksiniz.

Dedikleriniz sürekli değişiyor bu arada. Geçen ENERMAX Platimax'ı öneriyordunuz şimdi ENERMAX'ı önermiyorsunuz. Bir dediğiniz iki etmiyor.

Geçen enermax mı öneriyordum? hayatımda 1 kere bile enermax PSU önermedim. Biraz forumu azalt bence dostum artık kimle ne konuşturuğunu bile karıştırıyorsun gibi. Ayrıca enermax çok eski bir üretici biliyorum ama sevmiyorum, bana güven vermeyen bir marka. 2 lira fazla verip bilindik markaların sorunsuz platform ürünlerini almayı tercih ederim.

Biostan ErP ready kapatmayı denedin mi anakartta bu ayar açıksa bazı şeyler hala çalışır durumda olabiliyor belki de onlara güç verirken o ses geliyordur

Geçen enermax mı öneriyordum? hayatımda 1 kere bile enermax PSU önermedim. Biraz forumu azalt bence dostum artık kimle ne konuşturuğunu bile karıştırıyorsun gibi. Ayrıca enermax çok eski bir üretici biliyorum ama sevmiyorum, bana güven vermeyen bir marka. 2 lira fazla verip bilindik markaların sorunsuz platform ürünlerini almayı tercih ederim.
Tamam hoca. Sen böyle devam.

Asus Rog Yada Msi adı altında psuya 15-20k vermeye devam

Geri