Rust'da Fps Drop Sorunu

Rexeans

80+
Reaksiyon skoru
17
sistem özelliklerim hakkında kısmında yazıyor 100-110 fps arası alıyorum afk iken oyunda herhangi bir hareket yaptığımda kafamı cevirsem envanteri acsam naparsam yapayım direkt 20 lere düşüyor donuyor değişik bişeyler oluyor, grafik ayarlarımdan dolayı olduğunu zannetmiyorum bu işte başka bi b*k var bilen varmı ?

optimizasyonn özürlüsü oyunların başında geliyor rust çok kafayı takma başka oyunlarda böyle bir sorun yoksa. FPS artırma videolarını dene. biosunu chipsetını vs güncelle. İşlemci ağırlıklı olduğu için belki chipset güncellersen bir miktar işe yarar

optimizasyonn özürlüsü oyunların başında geliyor rust çok kafayı takma başka oyunlarda böyle bir sorun yoksa. FPS artırma videolarını dene. biosunu chipsetını vs güncelle. İşlemci ağırlıklı olduğu için belki chipset güncellersen bir miktar işe yarar
oyunun boktan bir optimizasyonu olduğunu biliyorum ama işte bu soruna karşı nasıl bir şey yapmak lazım onu düşünüyorum yani, sonuçta bu sorunu çözen akıcı oynayan insanlar da var

vram/ram ile ilgili olabilir eger hareket edince drop yiyormus gibi dusuyorsa
ayarlari dusurup dene

oyunun boktan bir optimizasyonu olduğunu biliyorum ama işte bu soruna karşı nasıl bir şey yapmak lazım onu düşünüyorum yani, sonuçta bu sorunu çözen akıcı oynayan insanlar da var
dediğim önerileri deneyebilirsin. Ben ban yemeden önce açıp rasgele bir videodaan yapmıştım oda işe yaramıştı 3 5 kod yazdırmıştı videoda daa hatırlamıyorum

dediğim önerileri deneyebilirsin. Ben ban yemeden önce açıp rasgele bir videodaan yapmıştım oda işe yaramıştı 3 5 kod yazdırmıştı videoda daa hatırlamıyorum
bende yabancı bi fps arttırma videosuyla fps yi 110 a çektim ama dediğim gibi bir şey yaptığımda direkt fps drop yiyorum ve kasıyor 20 lere falan düşüyor bu olay çok değişik diğer oyunlarda olmayan türden bir saçmalık.

10 bin saatim var Rust'da. Rust tamamen CPU bound bir oyun. 5600 artık yetersiz kalıyor. İnanılmaz ram speed ve cpu bound bir oyun. Kötü bir ekran kartı ve iyi bir CPU ile gayet iyi oynanıyor. O anlık düşüş dediğin şeyler, özellikle hareket ederken map'de load olan yapılar ve bu işlemi yapan CPU, GPU değil.

VRAM tüketimine bakın. Eğer ayarları orta, yüksek kullanıyorsanız 16 GB VRAM'i bile aştığı oluyor. Oyunun temel optimizasyonu, sunucudaki 30-40 kişinin yaptığı binalara göre olmadığından, bellek ve VRAM sömürüyor. Eğer aşıyorsa ayarları düşürmen gerekiyor. Başka sunucuları da test edin, bazen sunucu kaynaklı da sorun olabiliyor.

Şu konudaki genel yöntemleri de tekrarlayın. Bazen bir güncelleme veya ince ayar istikrarı artırabiliyor. Ama Rust özelinde bellek ve VRAM önemli, çok oynuyorsanız 16 GB VRAM'li bir karta geçmek bile çok fark yaratır.

sistem özelliklerim hakkında kısmında yazıyor 100-110 fps arası alıyorum afk iken oyunda herhangi bir hareket yaptığımda kafamı cevirsem envanteri acsam naparsam yapayım direkt 20 lere düşüyor donuyor değişik bişeyler oluyor, grafik ayarlarımdan dolayı olduğunu zannetmiyorum bu işte başka bi b*k var bilen varmı ?
Oyunun kendisi bozuk istediğin kadar sağlam bilgisayarın olsada drop oluyor. Bende oynuyorum imzamdaki sistemle bile drop yiyorum bir çaresi yok.

sistem özelliklerim hakkında kısmında yazıyor 100-110 fps arası alıyorum afk iken oyunda herhangi bir hareket yaptığımda kafamı cevirsem envanteri acsam naparsam yapayım direkt 20 lere düşüyor donuyor değişik bişeyler oluyor, grafik ayarlarımdan dolayı olduğunu zannetmiyorum bu işte başka bi b*k var bilen varmı
Isılarını kontrol et aynı sorunu laptopta yaşıyordum termal kısma yaptığı için birde sürücülerini kontrol et hw den stres test yapıp termal kısma varmı diye bir kontrol et birde watt değerlerini kontrol et

Isılarını kontrol et aynı sorunu laptopta yaşıyordum termal kısma yaptığı için birde sürücülerini kontrol et hw den stres test yapıp termal kısma varmı diye bir kontrol et birde watt değerlerini kontrol et
kontrol ettikten sonra nolacak ki adamlar 7800x3d ile ayni sorun oluyo diyo normal yani :/
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

10 bin saatim var Rust'da. Rust tamamen CPU bound bir oyun. 5600 artık yetersiz kalıyor. İnanılmaz ram speed ve cpu bound bir oyun. Kötü bir ekran kartı ve iyi bir CPU ile gayet iyi oynanıyor. O anlık düşüş dediğin şeyler, özellikle hareket ederken map'de load olan yapılar ve bu işlemi yapan CPU, GPU değil.
yani ddr5 sisteme geçip şöyle bi 7800x3d gibi bir işlemci cekmedigin sürece yaşanacak bunlar diyosun

ram ile alakalı bir ayar vardı oyun ayarlarından en aşağıdaydı onu fule çektin mi ?

oyun güncellensin tam adına bakayım

bende yabancı bi fps arttırma videosuyla fps yi 110 a çektim ama dediğim gibi bir şey yaptığımda direkt fps drop yiyorum ve kasıyor 20 lere falan düşüyor bu olay çok değişik diğer oyunlarda olmayan türden bir saçmalık.
Mous hz kaçta

Mous 1000hz üstü kullanmayın ondada oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,224,177
Üyeler
198,707
Son üye
cicey86508