RTX 3090 Kullanıyorum RTX 5070 Geçmek Mantıklı mı?

Çok abartmayın 3090'ı güzel karttır ama bazen cidden abartıyorsunuz 5080 falan :D yok 5090.
1784128708158.webp

niye geçersin ki bendede 3090 ti var 82 derece görüyor ama ben kartı sessiz modda klimasız ortamda kullanıyorum klim açınca 70e düşüyor çok mantıksız 24 gb vramden 12 gb vrame geçmek güç farkıda okadar yok
Kesinlikle hocam haklısın içimde bellekten yana bir burukluk oluyor aslında

Kesinlikle hocam haklısın içimde bellekten yana bir burukluk oluyor aslında
Bence 2x16 b-die kit al 4200 4300 mhz falan yapıştır geç aga ben olsam öyle yapardım, bakımı da kendin de yapabilirsin çok da zor değil.

Çok gereksiz olur bence. Bakımlarını yaptır ve kullanmaya devam et. Bu arada ekran kartı bakımı için 3.000₺ diyen arkadaş seni yemeye çalışmış, haberin olsun. O fiyat ne öyle? Sanki tamir yapacak 😑
Pad kalınlıkları ve marka hakkında öneriniz varmıdır hocam?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence 2x16 b-die kit al 4200 4300 mhz falan yapıştır geç aga ben olsam öyle yapardım, bakımı da kendin de yapabilirsin çok da zor değil.
Termal pad olarak ne alabilirim ne önerirsiniz

Kullanmak ayrı idare etmek ayrı bro.

hatırladım nebi akgünün dediğim konularda açıklaması var

yanlış değilsem burada anlatıyordu

mevzu idare etmek değil doğru kullanmak
3090 muadili 5070 kesinlikle ama KESİNLİKLE değil 5070ti yada 5080olabilir
insanlar vram konusunun önemini halen bilmiyor bence
daha yeni 5060ti kart kurdum yeğenime adam edene kadar canım çıktı ve bak iyi oku
5060ti kullanan masaüstü Ryzen5 var
ben,m dizüstü 4080 var

2K FG açık en üst ayarlarda : Silent Hill oyununda 4080 ile 130 fps alıyorum 5060ti kart ise 80-90 fps alıyor
diğer 1-2 oyundada aynı sonuçları aldım
neyi nasıl kullandığın önemli

hatırladım nebi akgünün dediğim konularda açıklaması var

yanlış değilsem burada anlatıyordu

mevzu idare etmek değil doğru kullanmak
3090 muadili 5070 kesinlikle ama KESİNLİKLE değil 5070ti yada 5080olabilir
insanlar vram konusunun önemini halen bilmiyor bence
daha yeni 5060ti kart kurdum yeğenime adam edene kadar canım çıktı ve bak iyi oku
5060ti kullanan masaüstü Ryzen5 var
ben,m dizüstü 4080 var

2K FG açık en üst ayarlarda : 4080 ile 130 fps alıyorum 5060ti kart ise 80-90 fps alıyor
neyi nasıl kullandığın önemli
Ya dostum 3090 hiç bir konuda 5080 muadili falan olamaz saçma sapan konuşmayın ya.

Pad kalınlıkları ve marka hakkında öneriniz varmıdır hocam?

Termal pad olarak ne alabilirim ne önerirsiniz
O kartın ped kalınlığını bilmiyorum aga bakmak lazım. Ice Dragon marka alabilirsin güzeller.

Ya dostum 3090 hiç bir konuda 5080 muadili falan olamaz saçma sapan konuşmayın ya.

bensa saçma konuşan aksini idda edenler hatta düşünemiyor yada kart konusunda kredi kartı banaka kartını karıştıranlar
kullanan bilir kullanmayan bilmez
yukarıdakini izlersen ordan ders alırsınız

forumlarda insanları yanlış bilgilendirmektende vazgeçin nebi akgün videosunda genel konuşuyorum bi sövmediği kalmıştı
yaptığınız bilgisizlik ayrı birde ayıp

Senenin başında arkadaşım 150bine sistem topladı 5070 ile başladık 5070ti al dedim gitti 5080 aldı
Dedim ki rekabetçi oynuyorsun iş miş yok CS yada Valorant 5070ti-5080 ti arasında 10-15 fps var bunun için 20bin verme
gitti forumda birini gördü aldı bin pişman oldu hırsından satacam 5090 alacam dedi
Dedim ki ne yaparsan yap senin kapasitene göre 5070ti yeter
dinlemedi aldı ve daha öncede oldu çocuk bin pişman oldu bunu üst üste 2 kez yaşadı

insanların kendi kapasitesine veyakulanılabilirliğne göre alacak sizin kafaya göre herkes 5090 alsın kurtulsun

bensa saçma konuşan aksini idda edenler hatta düşünemiyor yada kart konusunda kredi kartı banaka kartını karıştıranlar

forumlarda insanları yanlış bilgilendirmektende vazgeçin nebi akgün videosunda genel konuşuyorum bi sövmediği kalmıştı
Tamam kardeşim 3090 dünyanın en iyi kartı sinirlenince de 3090 falan tokatlıyor. Ayrıca ben zevkime göre kullanıyorum param çok ya da az diye değil senin gibi de millete kartın şu kadar iyi bu kadar iyi muhabbeti yapmıyorum. Çok biliyorsan getir benchmark falan at benim gibi boş drama yapma yani. 5080 muadili demeye utanmıyorsun da ben sana saçma sapan konuşma deyince mi alınıyorsun.

O kartın ped kalınlığını bilmiyorum aga bakmak lazım. Ice Dragon marka alabilirsin güzeller.
İce dragon benimde tercihim sadece ön ve arka belleklerin kalınlıkları farklı yazıyor palitin kendi sitesinden 80x40 ön taraf 1mm arka taraf 2mm

dostum bilgiyi bir yerlerinden sıkmayı acilen bırak. 3090 ile 5070 arasında 2 nesil fark var. 3090 8nm teknolojili 5070 5nm teknolojili. hatta bu sayede 5070'in transistör sayısı daha fazla. vram de vram demelik bir durum da yok ayrıca. hiçbir oyun 24gb vram'in tamamını kullanmıyor.
bu videodan karşılaştırmasını da izleyebilirsin. kas gücünde de 3090'a eşit veya daha iyi. daha kötü değil kesinlikle.

dediğim gibi 3090'dan 5070'e geçmek için ben de masraf etmezdim. ama 3090, 5080 dengi falan da değil yanlış bilgilendirme yapma :d

Uygunsuz davranış
insanları aldatma yeter
benim umurumda olmaz
Ben sana benchmark atıyorum sen mal mal konuşuyorsun birader. Kim kimi aldatıyor boş boş konuşma. Getir o 5080 muadili olabilecek 3090'ı göster hadi o zaman. Boş boş konuşun internette tabi size olacak bir şey yok.

dostum bilgiyi bir yerlerinden sıkmayı acilen bırak. 3090 ile 5070 arasında 2 nesil fark var. 3090 8nm teknolojili 5070 5nm teknolojili. hatta bu sayede 5070'in transistör sayısı daha fazla. vram de vram demelik bir durum da yok ayrıca. hiçbir oyun 24gb vram'in tamamını kullanmıyor.
bu videodan karşılaştırmasını da izleyebilirsin. kas gücünde de 3090'a eşit veya daha iyi. daha kötü değil kesinlikle.

dediğim gibi 3090'dan 5070'e geçmek için ben de masraf etmezdim. ama 3090, 5080 dengi falan da değil yanlış bilgilendirme yapma :d
Adam bir de gelmiş bana yalancı muamelesi yapıyor gerçek hayatta şunu yüzüme söylese şimşekler çakar gökyüzünde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,398
Üyeler
199,149
Son üye
redmehmet

Geri