RTX 3090 Kullanıyorum RTX 5070 Geçmek Mantıklı mı?

7000 serisi amd kartları çok uzun ömürlü görmüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. El alabilirim demiş, pazarlığı zorlarsa 26-27 olabilir belki.

çevrede başka bir bilgisayarcı varsa termal pad degişimi için fiyat al adamın söyledigine yakın yada ona benzer rakam söylüyorlarsa biraz pazarlık yap termal pad bakımını yap geç
Hocam ayrıyeten
7000 serisi amd kartları çok uzun ömürlü görmüyorum.

2. El alabilirim demiş, pazarlığı zorlarsa 26-27 olabilir belki.
Bende 7000 serisinin uzun ömürlü olduğunu düşünmüyorum

13k fiyat düşüreceğini zannetmiyorum belki 30k'ya verir

Ayrıyeten bazı ekran kartlarında termal ped yerine temal macun kullanılıyor dikkat etmek lazım

25k verilmez

Performans açısından değişim yapmaya değmez ama kartın değeri varken satayım sıfırlamış olayım, yarın öbür gün 5070 satmak daha kolay olur dersen mantıklı. Ben o değişimi yapmazdım şahsen. 3090 hala canavar gibi bir kart, kaybedeceğin vram de azımsanacak gibi değil.

Bir de forumda 1000 ve 1600 serisi kartlar kullanıp insanlara yeni kart tavsiye eden çok arkadaş var. Onlara pek kulak asma

Hocam sabrını takdir ettim valla. Konuyu okurken ben kudurdum sen nasıl buna sabrettin de yazdın
Çıldırıyorum böylelerini görünce, bir de bir şey biliyorlarmış gibi gelip sağdan soldan alakasız videolar atıyorlar ya iyice deli oluyorum. İnterneti bırakıcam zaten yakında tamamen yoksa kafayı yerim.

Çıldırıyorum böylelerini görünce, bir de bir şey biliyorlarmış gibi gelip sağdan soldan alakasız videolar atıyorlar ya iyice deli oluyorum. İnterneti bırakıcam zaten yakında tamamen yoksa kafayı yerim.
Bana birisi denk geldi 9950x3d'nin renderda 270K plus'tan daha iyi olduğunu söyledi saçmalık
Ona LTT'nin bencmark sonuçlarını gösterdim o bana CPU monkey diye bir site gösterdi ne desem bilemedim

Bana birisi denk geldi 9950x3d'nin renderda 270K plus'tan daha iyi olduğunu söyledi saçmalık
Ona LTT'nin bencmark sonuçlarını gösterdim o bana CPU monkey diye bir site gösterdi ne desem bilemedim
Ben de elime değmiş kartları yorumluyorum, başka bi kart yorumlarsam da diyorum tahminimce şöyledir böyledir diye. Yine de yalancı biz oluyoruz yapacak bir şey yok.

Performans açısından değişim yapmaya değmez ama kartın değeri varken satayım sıfırlamış olayım, yarın öbür gün 5070 satmak daha kolay olur dersen mantıklı. Ben o değişimi yapmazdım şahsen. 3090 hala canavar gibi bir kart, kaybedeceğin vram de azımsanacak gibi değil.

Bir de forumda 1000 ve 1600 serisi kartlar kullanıp insanlara yeni kart tavsiye eden çok arkadaş var. Onlara pek kulak asma

demek istediğimi çok güzel özetlemiş arkadaş

Ayrıca ek bilgi olsun 3070 karttı sanırım 8gb olanı birde rx 7600xt 16G olan kart vardı birisi 16G al demişti
2 kat vram var diye ama nvidianın pek bilinmeyen olayı var bu özellikje Ti ve 80-90 kartlarında geçerlidir
senin 12g yada 16g sorun yaşayacağın bir sorunu 8gb bir karta nvidia daha az fps verse bile sorun yaşatmaz
Çünkü bant genişliğini çok yüksek kullandığında Vram sınırına gelse bile anında tepkime veriyuor sorunsuz kullnıyorsun

Bu sebeple özellikle Ti ve 80-90 kartlara ayrıca önem veririm
Diğer arkadaşın bilgisizliği biraz bundan kaynaklı muhtemelen yaşı küçük benim kadar kart görmemiş olması normal
Vram azımsanacak bir şey değildir heleki nvidia kart ise
paranızı veya malınızı 2-3 çocuğun bir şey yazması ile çöpe atmayın

Hocam sonuç olarak muadili açısından 5070 mantıksız alacaksam eğer 5070ti yada 5080 mi almam lazım
Eğer 5070ti gecebiliyorsan geç devir yapay zeka devri zorlasan kafayı bozsan 5070 bile geçilir ama 6000 serisi çıktı mi direk geçin derim farklı bir modele

Eğer 5070ti gecebiliyorsan geç devir yapay zeka devri zorlasan kafayı bozsan 5070 bile geçilir ama 6000 serisi çıktı mi direk geçin derim farklı bir modele
Yapay zeka ile uğraşan adamın en az bi' 128gb vram'i olacak ki, yapay zeka ile uğraşıyorum local'de diyecek. AI için 5000 serisi tercih ettim demek tamamen korkunç bir şey zaten ya.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,616
Üyeler
199,196
Son üye
cloudshusoo

Geri