Yardım Crucial Ballistix Ram Oc Yapmak

Hocam öncelikle 1800 flck yani 3600 mhz denetmemim sebebi sorun imc demi yoksa timings demi anlamaktıki anladım sorun subtimings ayarlarında ki onlarıda düzeltebiliriz ve hocam kusura bakamyın tm 5 ya extereme anta 777 absolute da yapılır daha düşük stres yapmanın bi anlamı yok çünkü ayar stabil olucaksa en ağır versiyonda stabil olmalı ki bu test 90 dk civarı vaktimizi çalıyor ne gerek var daha düşük streste test edip geçerse daha yükseğe çıkamaya en yüksek stress benim için tek deneme şeklidir ve siz 3800 de flck hole e düştüysenix başkasıda düşecek diye bir şey yok şuan kendi sistemimde crucher testi yapıyorum bitsin kendi değerlerimi sizinle paylaşayım birde üst perdeden konuşmanıza gerek yok işlemci kanadında her şey yanlış derken daha okudunuzu anlamayan biri için iddali sözcükler kullanmayın lütfen
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam verdiğim ayarları bozmuşsunuz galiba size 3733 de tRCDRD 20 ve trp 20 deneyin diyecektim
Kaydettim o ayarları yemek yedikten sonra tekrar test yapıp atarım

Kaydettim o ayarları yemek yedikten sonra tekrar test yapıp atarım
Tamam hocam ayarlardan şunları değiştirin
Twr 12
Trfc580
Trc60
Biostan memory try it ve memory fast bootu kapatın her açılışta tekrardan eğitsin bellekleri
Trcdrd 20
Trp 20
Bu ayarlarlada hata alırsan 3733 mhz 1866 flck da bilki ramlerin cl 16 da bu hızları istemiyor olabilir ayriyetten bu ayarlarda tutmazsa
Cl 18
Trcdrd19
Trp 19 deneriz
Gm modu kapama bu ayarlar ne kadar önceden 19 olup gm mod 20 ye tamamlasada tam 20 asla yapmıyor değerleri 19 20 arasında tutuyor elle girdiğinde stabil olabilir ve testini anta777 extereme yap

Ek olarak dram voltajın şuan zaten yüksek bunları biraz değiştirelim güvenli limitlerde.

DRAM

1.45 V

SoC

1.125 V

VDDG CCD

0.950 V

VDDG IOD

1.025 V

CLDO VDDP

0.900 V

Tamam hocam ayarlardan şunları değiştirin
Twr 12
Trfc580
Trc60
Biostan memory try it ve memory fast bootu kapatın her açılışta tekrardan eğitsin bellekleri
Trcdrd 20
Trp 20
Bu ayarlarlada hata alırsan 3733 mhz 1866 flck da
Şuraya kadar dediğin ayarları girdim test yapıyorum şu an. Şimdilik bir şey çıkmadı daha 7 dakika oldu başlayalı.

Hocam öncelikle 1800 flck yani 3600 mhz denetmemim sebebi sorun imc demi yoksa timings demi anlamaktıki anladım sorun subtimings ayarlarında ki onlarıda düzeltebiliriz ve hocam kusura bakamyın tm 5 ya extereme anta 777 absolute da yapılır daha düşük stres yapmanın bi anlamı yok çünkü ayar stabil olucaksa en ağır versiyonda stabil olmalı ki bu test 90 dk civarı vaktimizi çalıyor ne gerek var daha düşük streste test edip geçerse daha yükseğe çıkamaya en yüksek stress benim için tek deneme şeklidir ve siz 3800 de flck hole e düştüysenix başkasıda düşecek diye bir şey yok şuan kendi sistemimde crucher testi yapıyorum bitsin kendi değerlerimi sizinle paylaşayım birde üst perdeden konuşmanıza gerek yok işlemci kanadında her şey yanlış derken daha okudunuzu anlamayan biri için iddali sözcükler kullanmayın lütfen

Hocam verdiğim ayarları bozmuşsunuz galiba size 3733 de tRCDRD 20 ve trp 20 deneyin diyecektim

Şimdi sen anladığım kadarıyla sert dil istiyosun. Üst perdeden konuştuğum falan yok. Okuduğumu anlayıp anlamadığımı ölçebilecek en son adam sensin. Adama vermişmisin yapay zekaya sorarak verdiğin voltajları? Vermişsin

10 metrelik duvar atlamadan önce 5 metrelik duvar atlamaya çalışılınır dimi? Mantıken sen emeklemeden hemen yürümeye veya koşmaya geçebilir misin? Geçemezsin

1)madem adamı yöneltiyorsun adam daha 5. Dakikayı göremeden hata alıyor neden? Hadi buyur yönelt adamı

2)tm5 kusura bakmayın önce extreme veya anta yapılır demişsin.

Hadi ya? Madem biliyosunda overclock dünyası neden önce 1usmus 25 döngü diyor önce bunu araştır bi. Ben hiç kelime dahi etmeme gerek yok. 1usmus bu işin önce sertifikayı veren kısmı gibi bişeydir. 1usmus dediğin adam zaten ryzen sistemlerde ram nasıl overclocklanır bunu yazıp çizen adam. Anta değil 1usmus hazırladı bi tomar rehberi ki ryzen dram calculator’ıda zamanında kendisi hazırlayandır

Madem anta veya extreme önemliymiş 1usmus önemli değilmiş al bakalım. Programın rehberi bile sana ne diyor;

IMG_1456.webp

Önce 6 döngü yapılır. 6 döngü geçtikten sonra 25 döngüye çıkarılır ki trfc ne kadar dayanıyor gördüğü ısıda bişey erken mi bitiyor yoksa dirençten dolayı sinyal kaybetmeye başlıyor mu buna bakılır

Ondan sonra extreme ve anta gidilir

Extreme anta zaten ısıya daha fazla duyarlı. 1usmustan geçemeyen ram extreme antadan zaten hiç ge-çe-mez. 2 2 daha 4.

Ben adamın xmpli ramlerinin profilini aldım kaydettim neyseki. Yolunuda başlangıç olarak gösterdim. Konu senin benim tartışmama dönmemesi açısından ben yazmayı bıraktım konu sahibi özel yardım isterse bana dmden ulaşabilir

Buyur kardeş meydan senin adamın ramlerini overclocklarken yolu sen göster. Bana müsade. Çalıştırırsan helali hoş olsun bende sevinirim kendisi adınada senin adınada. Ama öyle okuduğunu anlamayan falan daha görmediğin etmediğin insana 2 mesajla tahlil çıkarma seviyelerine getirme olayı. Yapay zekadan yardım alınabilir ama yapay zekadan direkt şu voltajda çalıştır bilgisi alınıp pat diye yerleştirilmez. Bu biline.

Son düzenleme:
Şimdi sen anladığım kadarıyla sert dil istiyosun. Üst perdeden konuştuğum falan yok. Okuduğumu anlayıp anlamadığımı ölçebilecek en son adam sensin. Adama vermişmisin yapay zekaya sorarak verdiğin voltajları? Vermişsin

10 metrelik duvar atlamadan önce 5 metrelik duvar atlamaya çalışılınır dimi? Mantıken sen emeklemeden hemen yürümeye veya koşmaya geçebilir misin? Geçemezsin

1)madem adamı yöneltiyorsun adam daha 5. Dakikayı göremeden hata alıyor neden? Hadi buyur yönelt adamı

2)tm5 kusura bakmayın önce extreme veya anta yapılır demişsin.

Hadi ya? Madem biliyosunda overclock dünyası neden önce 1usmus 25 döngü diyor önce bunu araştır bi. Ben hiç kelime dahi etmeme gerek yok. 1usmus bu işin önce sertifikayı veren kısmı gibi bişeydir. 1usmus dediğin adam zaten ryzen sistemlerde ram nasıl overclocklanır bunu yazıp çizen adam. Anta değil 1usmus hazırladı bi tomar rehberi ki ryzen dram calculator’ıda zamanında kendisi hazırlayandır

Madem anta veya extreme önemliymiş 1usmus önemli değilmiş al bakalım. Programın rehberi bile sana ne diyor;

Alıntıyı görüntüle

Önce 6 döngü yapılır. 6 döngü geçtikten sonra 25 döngüye çıkarılır ki trfc ne kadar dayanıyor gördüğü ısıda bişey erken mi bitiyor yoksa dirençten dolayı sinyal kaybetmeye başlıyor mu buna bakılır

Ondan sonra extreme ve anta gidilir

Extreme anta zaten ısıya daha fazla duyarlı. 1usmustan geçemeyen ram extreme antadan zaten hiç ge-çe-mez. 2 2 daha 4.

Ben adamın xmpli ramlerinin profilini aldım kaydettim neyseki. Yolunuda başlangıç olarak gösterdim. Konu senin benim tartışmama dönmemesi açısından ben yazmayı bıraktım konu sahibi özel yardım isterse bana dmden ulaşabilir

Buyur kardeş meydan senin adamın ramlerini overclocklarken yolu sen göster. Bana müsade. Çalıştırırsan helali hoş olsun arkadaşımızda güle güle kullanır
Sert dil falan istemek derken benim bilgin kadar bilgili arkadaş varsa diyerek üst perdeden konuşan sensin voltajları ai e verdiriyorsun diyorsun ki tabloyu ona yaptırıyorum değerleri kendim verip ki bunu anlamak çokta zor değildi aslında.

Hala 1 usmus diyorsunuz ki ben zaman kazanmak adına ve 1 usmus un bindirdiği yükü az gördüğüm için test etmiyorum usmusdan geçmeyen ramin anta dan geçmeyeceğini biliyorum zaten ve okuduğumu anlamada sorunum yok tercih meselesi ben benim amacın tam stabilite olduğu için anta 777 extereme.

Testin hemen patlaması ile flck 1800 denettirmem ki siz onu 1900 sanıp ( bir insan 1800 i nasıl 1900 sanabilir bilemiyorum okuma ve okuduğunu anlama bu kadar zor bi iş değil) amacım sorunun ımc denmi yoksa timingsdenmi olduğunu anlamaktı ki anladım arkadaş veridiğim ayarlarla şuan test ediyor ramların sıkıntısı timings idi tabi siz çok bilgili bir megaming olduğunuz için bunu anlamışsınızdır .

Ek olarak bu kitten elimde 2 adet var ikiside micron rev e ikiside 5600 ile çalışıyor hazır ayar düşünmemin sebebi kendi tecrübelerim ve bu kombinasyonda sizden belkide çok daha bilgiliyim ama kasılmıyorum kendimi dev aynasındada görmüyorum jedec formullerini başka insanların ne düşündüğünü platform limitlerini sizin kadar ciddiye almıyorum bilinçli kullanıcı olmak ve olgun bir insan olmak böyle bir şey sizede tavsiye ederim .

Sert dil falan istemek derken benim bilgin kadar bilgili arkadaş varsa diyerek üst perdeden konuşan sensin voltajları ai e verdiriyorsun diyorsun ki tabloyu ona yaptırıyorum değerleri kendim verip ki bunu anlamak çokta zor değildi aslında.

Hala 1 usmus diyorsunuz ki ben zaman kazanmak adına ve 1 usmus un bindirdiği yükü az gördüğüm için test etmiyorum usmusdan geçmeyen ramin anta dan geçmeyeceğini biliyorum zaten ve okuduğumu anlamada sorunum yok tercih meselesi ben benim amacın tam stabilite olduğu için anta 777 extereme.

Testin hemen patlaması ile flck 1800 denettirmem ki siz onu 1900 sanıp ( bir insan 1800 i nasıl 1900 sanabilir bilemiyorum okuma ve okuduğunu anlama bu kadar zor bi iş değil) amacım sorunun ımc denmi yoksa timingsdenmi olduğunu anlamaktı ki anladım arkadaş veridiğim ayarlarla şuan test ediyor ramların sıkıntısı timings idi tabi siz çok bilgili bir megaming olduğunuz için bunu anlamışsınızdır .

Ek olarak bu kitten elimde 2 adet var ikiside micron rev e ikiside 5600 ile çalışıyor hazır ayar düşünmemin sebebi kendi tecrübelerim ve bu kombinasyonda sizden belkide çok daha bilgiliyim ama kasılmıyorum kendimi dev aynasındada görmüyorum jedec formullerini başka insanların ne düşündüğünü platform limitlerini sizin kadar ciddiye almıyorum bilinçli kullanıcı olmak ve olgun bir insan olmak böyle bir şey sizede tavsiye ederim .

Yanlış yazmış olabilirsin onu kast ediyorum. Ki zaten orda şaşkınlıkla 1900 ü kast ettin acaba dedim. Hala konuyu 1800 1900 meselesi yapıyorsun. 1800de fclkda patlayıp patlamadığını ölçmeye neden çalıştırıyorsun bunu anlamadığım için 1900 mü kast ediyorsun dedim. 1800 zaten ryzen 5000 de çocuk oyuncağıdır 🤦‍♂️. Ben adama üstten direkt extreme denettirince bişeyler yaptırınca 1900 denettirmeye çalıştığını düşündüm. Ben okuduğumu anlamayıp geçtim okuduklarından ne yaptırmaya çalıştığını bile tahmin eder hale geldim anladın?

Ha senin akıl edemediğin taraf şu;

1800 de fclk gümlüyor mu gümlemiyor mu diye adama test ettirmen. 5 yaşındaki çocuğun eline ryzen 5000 versen iyi kötü bi ddr4 ram versen zaten 3600 mhz seçip cl16 cl18 her neyse çalışması her türlü mümkün zaten. Adam ryzen 5000 çalıştırıyor. 3600 de hata vermesine sebep olan şeylerin başınıza gelmesi için hayatta aşırı şanssız olmanız gerekir 👍

tek sebebi ya voltajlar aşırı yanlıştır ya anakart çok berbattır ve soc ray hattı düzgün stabil besleyemiyordur ya işlemci imcsi rezalet ötesidir ya da ramler aşırı kalitesizdir. Fark ettiysen hep “aşırı” kelimesini kullandım. Hepsi bi arada denk gelebilir mi? Evet imkansız değil ama o kadar minimal ihtimali ki bu. Fabrikadan “bana en berbat silikonlu ryzen 5000 i verin” desen öyle kolay denk gelemez (imc için konuşuyorum)

Ben 1800 fclkyı değil 1.10da 1.08 den daha yukarı voltaj bile vermem mesela. Büyük ihtimalle y-cruncherda da fazla socdan çakılacağını düşünürüm

3600 mhzyi bile kaldıramayan ryzen 5000 varsa zaten o işlemciyi direkt hurdaya ver gitsin. Direkt servise gönderilip bana yenisini verin demekten başka bişey yapılmaz. 3600 fclkyı kaldıramayan vermeer mi olur yahu? (Konu sahibi arkadaşın sistemi iyi)

Zen, zen+ konuşmuyoruz hocam. Adamın kitleride anakartıda işlemciside çöp değil. Sen kötü bi yanını görüyor musun adamın sisteminin?

bilinçli olmak ve olgun(!) olmak jedec formüllerini kullanıcı tecrübelerini aldırış etmemekse Allah akıl fikir versin derim sadece 👍 jedeci al copy paste yapmam bende ama kafama göre sayısal loto gibide çalıştırmam ben rami. Sen gdm disabled 1t giderkende procodtyi düşük tutmaya çalışıp cadbuslarıda 24-24-24-24 bırakıp geç madem :) senin bileceğin iştir ama benim baktığım hiçbir kullanıcı tecrübesi bunu söylemiyor mesela. Farkımız burda…

Ve evet tekrar söylüyorum benim gibi bilgili birisi varsa yardım etsin dedim söylediğimin hala arkasındayım. Ha sen bilgini sorguluyorsun ki alınıp bana muhalefet oldun . Bilgili olduğunu düşünsen, benim söylediğime üst perdeden konuştuğumu düşünerek bana çıkışmazdın. Alıngan olmaya gerek yok. Ben sana bıraktım zaten sanada adamada karışmıyorum

Ycruncher hangi testi yapıyosunuz bu arada? Vt3 mü fftv4 mü?

Son düzenleme:
Hocam
Whea yok.

Edit: Test bitti
Hocam test hala devam ediyorsa süre bittiği halde cycle 5 i de bitirmesini bekleyin test durdu ise y crucnher i açın bi cmd ekranına benzer bi ekran açılacak en altta text bölümü var oraya değer girerek testleri ayarlıyoruz .
2 yazıp enterlayın yani Component stres tester bölümüne geçicek ondan sonraki ekranda 7 yazıp enterlayın (enable all test ) burada önemli olan testleri yukarıda arkadaş yazmış vt3 fftv 4 biz hepsini açmış olucaz ondan sonra 0 yazıp enterlayın test başlayacak whea ve sıcaklıklarınız voltajlarını gözlemleyin ve test 1 saat 1 saat 10 dk civarı iteration 4 e geçicek ve bu kadar yeterli olucak benim görüşğm olarak eğer hata alırsanız veya sistem kapanırsa bakarız tekrardan programı açın ve gözlemleyerek testi başlatın tabi tm5 bittiyse

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,227,699
Üyeler
199,417
Son üye
fefe034

Geri