Yardım Radeon RX 9070 XT Aldım İyi mi Yaptım?

Kart gelince 3080ile dogrudsn fps farkini yazabilirmisiniz hocam ben de dusunuyorum da 3070tiden gecmeyi. Mesela 3080le 100-120arasi fos aldiginiz oyunda ayni ayarda bu kartla ne kadar aliyorsunuz gibi karsilastirilmali yaparak guncellerseniz supper olur her acidan . Tabi vaktiniz olursa 🙂
O tarz benchmark videoları internette çok var hocam

Kart gelince 3080ile dogrudsn fps farkini yazabilirmisiniz hocam ben de dusunuyorum da 3070tiden gecmeyi. Mesela 3080le 100-120arasi fos aldiginiz oyunda ayni ayarda bu kartla ne kadar aliyorsunuz gibi karsilastirilmali yaparak guncellerseniz supper olur her acidan . Tabi vaktiniz olursa 🙂
Sistemim imza kısmında var 32gb ram 7800x3d + 9070xt üşenmedim yazdım değerler bu şekilde

KCD2 Gelişmiş görüntü ayarları, bitki örtüsü ve gölgeler ultra geri kalan tüm ayarlar deneysel ( deneysel bu oyunda en üst grafik oluyor ve gelecekteki güçlü kartlar için konmuş özel bir ayar) . Fsr 4.1 native 2k 65-90 fps gayet akıcı

God of war 2k fsr native her şey ultrada 100-160 fp arası yerden yere göre değişiyor tabii

Spiderman remastered RT max, her şey ultra 2k fsr native 85-120 fps

Horizon forbidden west fsr 4 native yine her şey en yüksek ayarlarda 100-130 fps 2k

Ghost of tsusima da horizon forbidden ile aynı.

Last of us 1-2 fsr 4 2k native çözünürlük her şey ultra 85-120 fps

Forza horizon 6 her şey en yüksek ayarlarda rt maximum 60-90 fps

Cronos new dawn, rt maximum her şey ultra ayarlarda 60-70 fps 2k native

Taş gibi kart. Vallaha şu 9070xt alanları şanslı görüyorum. Kas gücü olarak mükemmel bence. Fsr istiyosan aç istemiyorsan açma her türlü gideri var

Hayırlı olsun şimdiden. Driver konusunda hassas davran yeter

Amd radeonlarda sadece driver kurma olanağı varsa onu bile denerdim ben. Adrenalinden bağımsız kuruluyor mu onu mersk ediyorum hep. Sadece driver kurulabiliyorsa daha sorunsuz olma ihtimalide olabilir

Çünkü ben sadece nvidiada driver kuruyorum nvidia app yüklü değil kullanmıyorum

Sistemim imza kısmında var 32gb ram 7800x3d + 9070xt üşenmedim yazdım değerler bu şekilde

KCD2 Gelişmiş görüntü ayarları, bitki örtüsü ve gölgeler ultra geri kalan tüm ayarlar deneysel ( deneysel bu oyunda en üst grafik oluyor ve gelecekteki güçlü kartlar için konmuş özel bir ayar) . Fsr 4.1 native 2k 65-90 fps gayet akıcı

God of war 2k fsr native her şey ultrada 100-160 fp arası yerden yere göre değişiyor tabii

Horizon forbidden west fsr 4 native yine her şey en yüksek ayarlarda 100-130 fps 2k

Oyunlardaki değerlerim bu şekilde starfieldde yine ultra 2k native ( fsr kapalı, bulamadım fsryi) 100+ fps, stalker 2 her şey ultra 2k native 55-65 fps ( bunda performans kötü oyun çok ağır diye FG açık kullanıyorum nispeten daha kaliteli oluyor)

Hayırlı olsun hocam

O ikisi hariç bu kadar büyük bir sorunu başka oyunda yaşamadım yaşayan da çok var garip bir şekilde çözümü de belli değil bütün interneti araştırdım bulamadım. Bende istiyorumda çözemiyorum bir türlü en son amdye sorucam ya da oyun geliştiricisine ulaşmaya calisicam
Sonsuza dek bozuk kalmaz her halde bir gün fix gelir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapmaya çalışırım ancak bu dediğinizi bulmak gayet kolay zaten youtube’a rtx 3080 vs Rx 9070 xt yazarsanız sonuçlar benim size ileteceğimden farksız olur

@AMD > RYZEN niye güldün hocam çok mu komik? Yaşanmamış bir olay mi arkadas bilsin araştırsın diye söylüyoruz
Teşekkürler hocam sıkıntı yok acısıyla tatlısıyla objektif olmak lazım arkadaş gırgırında galiba biraz

Sonsuza dek bozuk kalmaz her halde bir gün fix gelir
Hiç sanmıyorum ya oyun çıkalı kaç sene olmuş hala bozuk, hatta nexusmode de bununla alakalı modlar var çözdüğünü iddia eden henüz denemedim. Hani bu öyle bir şey ki en düşük ayarda da oluyor en yüksekte de. Her saniye kasa kasa ilerliyosun oyunda silmeseydim ekran kaydı atardım.

Underwolt garanti kapsamı dışına çıkarmıyor diye biliyorum ısılar da düşüyormuş diye biliyorum gelsin default ayarlarda kullanayım biraz neymiş ne değilmiş fabrikasyon deneyim edeyim sonra underwolt yaparım o konu da da hiç tecrübem yok ama garanti dışında kalmıyor ve çift bios model zaten bir şekilde toparlarız her halde

Evet evet biraz daha güzel yorum
Undervoltu zaten amd'nin yazılımı üzerinden yapabiliyorsunuz hocam, 3 tane değer giriliyor sadece, ben biraz denediğimde %20 düşük tüketimle stok performansa yakın bir fps verdi orda bıraktım, değerler karttan karta değiştiği için kendiniz bulmanız gerekiyor, nebi akgün'ün videosuna bakarsanız o açıklamış herşeyi hocam. Daha yüksek performans hedeflemek değil de, stok performansa yakını daha düşük güç tüketerek elde etmeyi hedeflemek bana mantıklı gelmişti, kart zaten çok güçlü.

Ben şey yaparım büyük ihtimalle şuanda kullanmakta olduğum monitör full hd ama bir ara ekonomik durumuma göre dual mode veya single mode 4K monitör alabilirim Rx 9070xt 4K native de 50-70 fps arası çoğu benchmark videosunda native değilde gidip fsr4.1 quality yapıp üzerine AFMF açılırsa yüksek hz bir monitör olsa bile Güzel akışkanlık yakalanır yüksek ihtimalle he ama afmf işin içine girince görüntü de elbet bozulmalar olur ancak gelişen bir teknoloji sonuçta hikayeli oyunlarda yeter de artar diye düşünüyorum zaten ranked oyunlarda fsr4.1 en fazla açarım açarsam o da dlss gibi neredeyse artık üzmez ya bu paraya bu kadar performans teori de çok güzel geliyor pratik de ne olur bilmiyorum görücez gelince

Ben şey yaparım büyük ihtimalle şuanda kullanmakta olduğum monitör full hd ama bir ara ekonomik durumuma göre dual mode veya single mode 4K monitör alabilirim Rx 9070xt 4K native de 50-70 fps arası çoğu benchmark videosunda native değilde gidip fsr4.1 quality yapıp üzerine AFMF açılırsa yüksek hz bir monitör olsa bile Güzel akışkanlık yakalanır yüksek ihtimalle he ama afmf işin içine girince görüntü de elbet bozulmalar olur ancak gelişen bir teknoloji sonuçta hikayeli oyunlarda yeter de artar diye düşünüyorum zaten ranked oyunlarda fsr4.1 en fazla açarım açarsam o da dlss gibi neredeyse artık üzmez ya bu paraya bu kadar performans teori de çok güzel geliyor pratik de ne olur bilmiyorum görücez gelince
4k native ultrada zor bence ama kalite modunda olabilir bence

2k da alsan 4k da bence oled al ipste saçma sapan şeyler var ipsglow falan filan siyahlar tam siyah değil

Hiç sanmıyorum ya oyun çıkalı kaç sene olmuş hala bozuk, hatta nexusmode de bununla alakalı modlar var çözdüğünü iddia eden henüz denemedim. Hani bu öyle bir şey ki en düşük ayarda da oluyor en yüksekte de. Her saniye kasa kasa ilerliyosun oyunda silmeseydim ekran kaydı atardım.
3080’i satmadan bu ikisini oynayıp bitirip mi satsam sonra 9070xt ye geçerim :D

2k da alsan 4k da bence oled al ipste saçma sapan şeyler var ipsglow falan filan siyahlar tam siyah değil
Ekran kartı taksitini bitirmeden almasına alırım da çiğ köfteyi ekmek arası yemek zorunda kalabilirim

Taş gibi kart. Vallaha şu 9070xt alanları şanslı görüyorum. Kas gücü olarak mükemmel bence. Fsr istiyosan aç istemiyorsan açma her türlü gideri var

Hayırlı olsun şimdiden. Driver konusunda hassas davran yeter

Amd radeonlarda sadece driver kurma olanağı varsa onu bile denerdim ben. Adrenalinden bağımsız kuruluyor mu onu mersk ediyorum hep. Sadece driver kurulabiliyorsa daha sorunsuz olma ihtimalide olabilir

Çünkü ben sadece nvidiada driver kuruyorum nvidia app yüklü değil kullanmıyorum
Umarım anlattığınız gibi güzel bir sonuç elde ederim ve merak ettim software yazılımı kullanmıyorsunuz sanırım o niye çok mu fazla gereksiz kaynak yiyor?

Hayırlı olsun hocam
Teşekkürler hocam sağolun

Undervoltu zaten amd'nin yazılımı üzerinden yapabiliyorsunuz hocam, 3 tane değer giriliyor sadece, ben biraz denediğimde %20 düşük tüketimle stok performansa yakın bir fps verdi orda bıraktım, değerler karttan karta değiştiği için kendiniz bulmanız gerekiyor, nebi akgün'ün videosuna bakarsanız o açıklamış herşeyi hocam. Daha yüksek performans hedeflemek değil de, stok performansa yakını daha düşük güç tüketerek elde etmeyi hedeflemek bana mantıklı gelmişti, kart zaten çok güçlü.
O video yu görmüştüm ama üstün körü izlemiştim kart gelsin detaylıca üzerine düşerim o zaman nebi Akgün de çok dobra adam cahiller diye hakaret edecek diye korkuyorum :D

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,230,939
Üyeler
200,548
Son üye
Byzac

Geri