tayko
80+
- Reaksiyon skoru
- 26
aynen kanka 30 bin liraya 9070xt alıp 70ti farkına da oled monitor çekerim setupa baya enayi işi olur dimiSizin gibi enayiler 9070xt 5090 dan daha iyi der ona da problem yok![]()
aynen kanka 30 bin liraya 9070xt alıp 70ti farkına da oled monitor çekerim setupa baya enayi işi olur dimiSizin gibi enayiler 9070xt 5090 dan daha iyi der ona da problem yok![]()
9070xt kalsaydın 2k OLED yeterli olurdu ama madem 5080 e gectin 4k OLED al 5080 aldığına değsin hocam. 4K da canına oku kartınips leri yan ekran yaptım kanka asus 2k monitör aldım, şimdi şu ekran kartı bi gelsin 2-3 haftaya olede geçeceğim
Hocam sorun dediysem yanlış anlaşılma olmasın aman aman sorunlar değildi ama kartın sorunu yoktur diyemem. Yalan söylemek olurdu bu. Kayıt alırken sesimin videoda duyulmaması ve durduk yere çöken oyunlar. Bunlar nadiren oluyordu ve beni çok rahatsız etmiyordu açıkcası. 9070 xt günümüzde alınabilecek en fiyat performans ekran kartıdır.Yav bi kerede ben sorun yaşayın şu karttan be o kadar uğraşıyorum sorun yaşayamıyorum
kayıt almak için obs kullanmayan kaldı mıHocam sorun dediysem yanlış anlaşılma olmasın aman aman sorunlar değildi ama kartın sorunu yoktur diyemem. Yalan söylemek olurdu bu. Kayıt alırken sesimin videoda duyulmaması ve durduk yere çöken oyunlar. Bunlar nadiren oluyordu ve beni çok rahatsız etmiyordu açıkcası. 9070 xt günümüzde alınabilecek en fiyat performans ekran kartıdır.
var ne yazık ki. açıklamaya çalıştım ama anlamamakta ısrarcı arkadaşlar varMüthiş bir çağ atlama olmaz ama 5080 bariz şekilde 9070 XT'den iyi bir kart. 9070 XT'nin rakibi 5070 Ti zaten. Fiyatlandırmalar yüzünden şu an 9070 XT önde tabii, o ayrı.
Ekleme: yorumları okumadım, AI için 5000 serisi alınır tarzı mesaj atan varsa etiketleyin beni de; engel atayım size.
Adamlar oyuncu müşteri kitlesi için yaratılmış kartlarda, AI muhabbeti yapıyor. Bırak 16GB Vram'i, değil 32, 48'i; 96 GB Vram ile bile düzgün bir AI işi yapamazsın. Ama anlamıyorlar. AI'n yeri tesla kartlar, HX serisi işlemcilerle kullanılan unified memory sistemler.var ne yazık ki. açıklamaya çalıştım ama anlamamakta ısrarcı arkadaşlar var
Adamlar oyuncu müşteri kitlesi için yaratılmış kartlarda, AI muhabbeti yapıyor. Bırak 16GB Vram'i, değil 32, 48'i; 96 GB Vram ile bile düzgün bir AI işi yapamazsın. Ama anlamıyorlar. AI'n yeri tesla kartlar, HX serisi işlemcilerle kullanılan unified memory sistemler.
Israrcılar. Çünkü bilmiyorlar.
şu mesajı yazıp yazıp duruyorsun da alakası yok, kartın adında rtx var zaten. oyun kartı bu kartlar. bu kartlarla anca hobi projesi yaparsın. gerçek ai işleri için insanlar gidip şu kartları alıyor;RTX 5080 ve RTX 5090'nın temel amacı yapay zekadır. O yüzden 9070XT ile bu iki kartı kıyaslamak yanlış olur.
Çok üzücü şeyler şunları okumak, çok üzülüyorum. 5080 aksine; AI'dan en uzak kart falan. 16GB VRam ne ya, dostlar 16, 24 GB ile LoRA eğitimi bile yapmanız haftalar alır. Ama işin içinde olmadığınız için sırf Nvidia fan boyluğundan yapıyorsunuz.şu mesajı yazıp yazıp duruyorsun da alakası yok, kartın adında rtx var zaten. oyun kartı bu kartlar. bu kartlarla anca hobi projesi yaparsın. gerçek ai işleri için insanlar gidip şu kartları alıyor;RTX 5080 ve RTX 5090'nın temel amacı yapay zekadır. O yüzden 9070XT ile bu iki kartı kıyaslamak yanlış olur.
- NVIDIA H100 – Uzun süre büyük AI eğitiminde standart kartlardan biri oldu.
- NVIDIA H200 – H100'ün daha yüksek bellek kapasiteli sürümü.
- NVIDIA B200 – Yeni nesil büyük dil modeli eğitimi ve çıkarımı için.
- NVIDIA GB200 NVL72 – Dev veri merkezlerinde onlarca GPU'nun...
valla öyle dedim diye linç etmedikleri kaldı. chatgptye prompt vermeyi bilmeyen adamlar burda yapay zeka mühendisliği taslıyor pehhhhÇok üzücü şeyler şunları okumak, çok üzülüyorum. 5080 aksine; AI'dan en uzak kart falan. 16GB VRam ne ya, dostlar 16, 24 GB ile LoRA eğitimi bile yapmanız haftalar alır. Ama işin içinde olmadığınız için sırf Nvidia fan boyluğundan yapıyorsunuz.
Ya onu da geçtim, AMD de şu an iyi gayet AI'da. Ben LoRa eğitimi yapıyorum, AMD de yaptığım da çok oldu; aman aman bir fark da yok.
Anlatamazsın. Birazdan biri gelir, youtube'dan video atar falan.
Hocam yanlış anlamayın ama şu kartı ölümüne savunmayın artık. Çocukca gözüküyor.kayıt almak için obs kullanmayan kaldı mı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
oyun çökmesi de senle alakalı
çocukça gözüken şey kendi yaşadığınız sorunları kartın sorunu gibi anlatmanızHocam yanlış anlamayın ama şu kartı ölümüne savunmayın artık. Çocukca gözüküyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Güzel kart eyvallah ama sorunlarıda var yani. Kartı bir İlahlaştırmadığınız kaldı.
Doğrudur hocam. Hepimiz toplanıp bu kartı ilah ilan edelim olsun bitsin. Sizde sabah akşam taparsınız.çocukça gözüken şey kendi yaşadığınız sorunları kartın sorunu gibi anlatmanız