Ram Krizi Ne Zaman Biter?

Quser

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba geçen sene kendime PC toplama haylim vardı. Ama ram krizinden dolayı artan Ram fiyatlarından biraz endişelendim! :eek: Bundan sonra krizin belki biraz etkisi ram fiyatların üzerinde azalır diye düşündüm ama şuan arttıkça artıyor ve ben bundan korkuyorum! Acaba önümüzdeki 3-5 sene içinde ram fiyatları düşer mi düşerse de ne zaman düşer?​

Merhaba geçen sene kendime PC toplama haylim vardı. Ama ram krizinden dolayı artan Ram fiyatlarından biraz endişelendim! :eek: Bundan sonra krizin belki biraz etkisi ram fiyatların üzerinde azalır diye düşündüm ama şuan arttıkça artıyor ve ben bundan korkuyorum! Acaba önümüzdeki 3-5 sene içinde ram fiyatları düşer mi düşerse de ne zaman düşer?​
Düşer dersek 3-5 sene bekleyecek misin ? Şuan alabiliyorsan bilgisayarını al keyfine bak.

2028 öncesi zor , Veri merkezleri sürekli sipariş aldığı için zamlı fiyattan DRAM üreticisi firmaların işine geliyor .

Al artıkkkk zam gelioooooo her güüü
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Banada zam geldiii

ai fişi çekilmediği sürece ramler eski fiyatına dönmez, ha belki dönemsel ucuzlar güzellik yaparlar ama eski fiyatlar biraz hayal artık

Yapay zeka ne zaman dolum noktasına gelirse o zaman bunu da kimse aha bu tarihte biter diye kestiremez çünkü teknoloji gerçekten çok hızlı ilerleyen ve geleceği tahmin etmesi çok zor bir şey sadece genelleme yaparak söylüyorum yakın bir zaman da bu kriz çözülmeyecek.

Yakın zamanda bitmeyecek ama bittiğinde de ram'in düşük fiyatlı olmasına ihtiyaç kalmayacak. Alim olmaya gerek yok, aksini iddia eden yalan söylüyordur.

ne zaman insanoğlu yapay zekaya demokratik kongo kongoo diye editler yaptırmayı bırakırsa o zaman düşer :peped: zamanında btc yüzünden ekran kartı fiyatları da tavan yapmıştı belli bir zaman sonra rayına oturdu. bunda da krizin aşılması için önce talebin biraz azalması, arzın talebin önüne geçmesi gerekli. şuan yapay zekalar prime dönemini yaşadığı için rahat bi 2028e kadar düşmez diye düşünüyorum ram fiyatları.

Yapay zeka ne zaman dolum noktasına gelirse o zaman bunu da kimse aha bu tarihte biter diye kestiremez çünkü teknoloji gerçekten çok hızlı ilerleyen ve geleceği tahmin etmesi çok zor bir şey sadece genelleme yaparak söylüyorum yakın bir zaman da bu kriz çözülmeyecek.
Yani ben bu Ai işine çözüm bulunacağını düşünüyorum sonsuza kadar böyle yüksek RAM istemez bence. Buna çözüm olarak ya ucuza yüksek GB RAM modülleri üreten onlarca fabrika açıp piyasayı ürüne boğacaklar (bunun 5 yıldan önce olması zor) ya da Ai tarafını çok daha az RAM kullanacak hale getiren bir devrim yapılacak ki bu anında krizi bitirir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,129
Üyeler
200,848
Son üye
argonaut

Geri