R7 7800x3d İnternette Dolaşırken 70 Dereceye Çıkıyor

Normal bende de aynı. Hiçbir sekme açma sadece boşta olsun arada sırada yine 60-70 arası derecelere çıkıyor sonra iniyor sanırım nihai performans modundan oluyor ya da işlemcinin kendisi öyle bende aynı işlemciye sahibim bi sorun yok yani oyun içi sıcaklık değerlerinde mükemmel zaten yaz ayındayız
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2025 Eylül'de 16 bine almıştım bende
sizede sağklık olsun

Bende yeni aldım boşta 45 50 lerde geziniyor bir anda 60 lara cıkıyor bu normal diye biliyorum çekirdekler çalışıyor arka plandaki gereksiz çalışan şeyleri kısıtlayın oyunlardada zaten 65 leri geçmiyor benim

Bende yeni aldım boşta 45 50 lerde geziniyor bir anda 60 lara cıkıyor bu normal diye biliyorum çekirdekler çalışıyor arka plandaki gereksiz çalışan şeyleri kısıtlayın oyunlardada zaten 65 leri geçmiyor benim
oyun açılışlarında 75-78leri görüyor benimki sizinki görüyor mu?

oyun açılışlarında 78leri görüyor benimki sizinki görüyor mu?
Shaderleri falan derliyordur görüyor last of us da mesela işlemci %100 kullanıma çıkıyor açılışta 80 derece civarı oluyor

Tamamen aynısını yaşıyorum normalde 44,48 derece google girip video falan açınca anlık 65 70 oluyor.

nzxt kraken 240 var kötü bir soğutmam yok ama işlemci bu şekilde malesef ısınan bir işlemci ama oyunlarda 70 leri çok görmüyor

Shaderleri falan derliyordur görüyor last of us da mesela işlemci %100 kullanıma çıkıyor açılışta 80 derece civarı oluyor
Evet oyun girişlerinde o seviyelere çıkıyor ama oyun içi 73'ü geçtiğini fazla görmedim

Tamamen aynısını yaşıyorum normalde 44,48 derece google girip video falan açınca anlık 65 70 oluyor.
bizleri gıcık etmek için programlanmış maalesef

nzxt kraken 240 var kötü bir soğutmam yok ama işlemci bu şekilde malesef ısınan bir işlemci ama oyunlarda 70 leri çok görmüyor
o konuda hakkını yiyemem tabi oyunlarda ekran kartım %100'ünü kullanıyor 80-85 derece arası oluyor ama işlemci 70'i görmüyor fazla

Sıvı soğutmam ASUS ROG STRIX LC III LCD 360mm. LCD ekranda işlemci derecesi yazdığı için gözüm sürekli oraya takılabiliyor. Termal macunu 1 hafta önce yeniledim MX-7 kullandım işlemci boşta 46-48 arası takılıyor fakat internet sitelerinde dolaşırken veya bilgisayardan ayarlara falan girdiğimde işlemci anlık olarak 60-70 dereceye kadar yükseliyor sonrasında 50-60 bandına düşüyor fakat bu derece anlık yükselmeler normal mi değil mi bilmediğimden aklım takılıyor hatta ara ara boştayken bile sıcaklıklar 50-65 derecesine yükselebiliyor sonra geri iniyor. İşlemci bu tabii ki ısınacak ama bilgisayara dokunduğum an 55-65 seviyesine çıkıp inmesi biraz fazla gibi geliyor bana sizce bu dereceler normal mi?

Bu arada oyunlarda ortalama sıcaklık 60-73 arası.
Curve optimizer yapıp 13-14-15 sırayla dene negatif olarak. Yerse tek tek arttır max 18 olur sanırım. Olay görüntüleyicisi-- sistem -- Whea Logger da kontrol edilmeli sık sık bunları yaparken. Youtube da nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Curve optimizer yapıp 13-14-15 sırayla dene negatif olarak. Yerse tek tek arttır max 18 olur sanırım. Olay görüntüleyicisi-- sistem -- Whea Logger da kontrol edilmeli sık sık bunları yaparken. Youtube da nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.
-30 a kadar yolu var silikona göre daha üstü de olabilir benim -15 de şuan

Whea logger ı kontrol ettiniz mi?
Hata varsa rakamı azaltın. Sayfa boş görünmeli aynen aşağıdaki gibi: (4. ve son resimde göründüğü üzere)

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    115.2 KB · Hit: 9
  • 2.webp
    2.webp
    79.5 KB · Hit: 7
  • 3.webp
    3.webp
    105.6 KB · Hit: 6
  • 4.webp
    4.webp
    47.2 KB · Hit: 7
Anlık spike yapıyordur işlemcin. Fan ayarlarını ve Step-up ve Step-down'larını kasana göre ve kullanımına göre ayarla, düzelir. Çok normal, Curve Optimizer da sadece sıcaklıkları biraz daha düşürür. Spike'lara bir çare olmaz. Spike'lara yapabileceğin bir şey de yok zaten. Soğutucun hızlı tepki veriyordur, fan sesi geliyordur. -15'ten başla Curve Optimizer yap, onun dışında Step up'larını 0.7 ve 1 saniye olarak ayarla, Step down'ı biraz daha hızlandır düzelir. Anlık 60 derecelere çıkmasını da kafana takma.

Evet oyun girişlerinde o seviyelere çıkıyor ama oyun içi 73'ü geçtiğini fazla görmedim

bizleri gıcık etmek için programlanmış maalesef

o konuda hakkını yiyemem tabi oyunlarda ekran kartım %100'ünü kullanıyor 80-85 derece arası oluyor ama işlemci 70'i görmüyor fazla
Ekran kartım da benim işlemcime göre ısınıyor dün gow oynadım 2018 ekran kartı 73 74 dereceydi işlemcide 61-64 arası gerçi normalmiş sıcaklık ama kart bana sıcak geliyor ben eski kartımdan alıştım 60-65 arası sıcaklık görmeye :)

Benim negatifte 15 de

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,612
Üyeler
200,982
Son üye
LordOfLies