🔥İndirim Koçtaş Mobil Klima 7000 Btu 6.299 TL

SGT10-51ML-Z3Y6-LB3S

Yararlanmak isteyene: SGT10-6BML-Z3MB-K885

Eve teslim gözükmüyor ben de sizde de öyle mi

İndirimi paylaşan ve kodlarını atan arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın gidip teslim alacağım akşamına kurup denerim muhtemelen. Çatı katındayım, beton tavan gün boyu ısınıp gece boyu sıcağı salıyor. Bırak orda yatıp kalkmayı duştan sonra kıyafetlerimi almaya çıktığımda ter içinde kalıyorum. Duvara klima olmuyordu, sulu soğutucu alıcaktım çok iyi oldu bu. 20x15lik açılabilir tek cam var ona sığar umarım egzoz kısmı.

Ürünü teslim aldım açtım cam maalsef biraz açık kalıyor borusu kalın ona rağmen 15 20dk de 1 2 derece düşürdü. Yalıtım yapsam havlu kumaşla vs büyük ihtimalle daha da artar performansı. 2 kademesi var ve maalesef çok gürültülü ama sıcaktansa dayanılır gibi. Bakalım uzun kullanımda nolacak

Markası fln yok mu oyunlarda yere düşen beyaz isimsiz "a klima" mı bu :D

mobil klima ile duvara monteli klimanın farkı ne
Çalışma prensibi ve içerisindeki bileşenler yaklaşık aynı ama konum farklı. Kabaca şöyle anlatayım duvara monte klimada dış ünitede kompresör olur ve ısınır fanıyla ısıyı çevreye dağıtır iç üniteye boruyla soğuk gazı yollar. İç ünite de gelen soğuk gazla beraber soğur ve fanla o soğukluğu odaya verir. Mobil klimada ise her şey tek bir ünitede olur kompresör dışarda değil direkt odanın içinde çalıştığı için çok ses yapar, ısınan kompresör yine odada olduğu için onun çıkardığı sıcak havayı odadan bir şekilde evden dışarı vermen gerekir yoksa odayı soğutmaz tersine ısıtırsın.

Ek olarak şöyle bir detay var ki en önemli eksiği bu bence mobil klimanın. Duvara monte klima odanın havasını alır soğutur ve geri odaya verir, dış ünite de odadan tamamen bağımsız çalışır ama mobil klimada dışarı verilmesi gerektiğini söylediğim sıcak hava da doğrudan odanın içinden çekilir. Fizik yasaları gereği eğer odadan hava çekip dışarı atarsan başka bir yerdeki aynı miktarda havayı da odaya vakumlamış olursun, tam olarak bu sebepten mobil klimalar odayı ciddi şekilde soğutamıyor.

65 dB ses seviyesini evde aspiratör ile test ettim. Hemen sonrasında kuşkusuz siparişimi iptal ettim. Benim o gürültüye sabrım yok maalesef.

Yeniden çok daha sessiz olan Airfel/Kaira radarıma girdi fakat yaz bitti. Benden pas.

7000 btu split klima gibi soğutmayacak. Hemen hemen yarısı değerinde anca soğutur 10m2 odayı soğutmaz bile.
Sesi çok yüksek olacak. Hiç tahmin ettiğiniz gibi değil, muhabbet ederken bile sesinizi yükseltmek zorunda kalacaksınız. kutusunu atmayın iade hakkınızı kullanırsınız.

28m2 salonu 2 sene 12000btu mobil klima ile soğutmaya çalıştım sürekli çalışmasına rağmen hiç soğutmuyordu.

12000 btu split klima taktırdım bu sene, hem salonu soğutuyor hem de holü serinletiyor.
Oda ufak da olsa büyük de olsa split klima kadar verimli olmaz nedenini bir üstte uzun uzun açıkladım. Yine de vantilatör ve türevi (sulu klima denen vantilatör çeşitleri gibi) soğutmayla alakası bile olmayan ürünlere kıyasla etkili olur. Vantilatörle kıyaslayanlar eminim çağ atlar 😀

Kendim de bir kıyas ekleyim 7K lık mobil klima tam hızında odayı 2-3 derece civarı soğuturken aynı odaya sonradan taktığım 9K lık split klima en düşük fan hızı ve en düşük soğutma gücüyle odayı rahatlıkla 5-6 derece soğutuyor. Split klima zaten en düşük güçte olduğu için üstüne daha az elektrik tüketiyor. Ses farkına zaten girmiyorum.

Klimayı teslim aldım yanına da pencere klima kiti aldım 1250 TL'ye sineklikle kullanmak istediğimden sinekliğe delik açtım camla uğraşmak istemedim o biraz vakit aldı. Şuan tam güçte çalışıyor 5-6 derece düştü ölçtüğüme göre. Boruyu tam takmak gerekiyor klimaya yoksa sıcak kaçağı olabiliyor. Bide tahliye borusu vardı onu da cihaza takıp bi bidona yerleştirdim şart mı emin değilim takması. Memnunum açıkçası 6300+1250 klima konforu için değer gayet.

İndirimi paylaşan ve kodlarını atan arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın gidip teslim alacağım akşamına kurup denerim muhtemelen. Çatı katındayım, beton tavan gün boyu ısınıp gece boyu sıcağı salıyor. Bırak orda yatıp kalkmayı duştan sonra kıyafetlerimi almaya çıktığımda ter içinde kalıyorum. Duvara klima olmuyordu, sulu soğutucu alıcaktım çok iyi oldu bu. 20x15lik açılabilir tek cam var ona sığar umarım egzoz kısmı.
Benim odada çatı katında. Ben klima taktırdım. Sizin oda nasıl ki klima olmuyor ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,388
Üyeler
201,195
Son üye
RiviaMonatch

Geri