Promo marka imiş koçtaşta markasını sorunca söyledilerMarkası fln yok mu oyunlarda yere düşen beyaz isimsiz "a klima" mı bu![]()
Çalışma prensibi ve içerisindeki bileşenler yaklaşık aynı ama konum farklı. Kabaca şöyle anlatayım duvara monte klimada dış ünitede kompresör olur ve ısınır fanıyla ısıyı çevreye dağıtır iç üniteye boruyla soğuk gazı yollar. İç ünite de gelen soğuk gazla beraber soğur ve fanla o soğukluğu odaya verir. Mobil klimada ise her şey tek bir ünitede olur kompresör dışarda değil direkt odanın içinde çalıştığı için çok ses yapar, ısınan kompresör yine odada olduğu için onun çıkardığı sıcak havayı odadan bir şekilde evden dışarı vermen gerekir yoksa odayı soğutmaz tersine ısıtırsın.mobil klima ile duvara monteli klimanın farkı ne
Oda ufak da olsa büyük de olsa split klima kadar verimli olmaz nedenini bir üstte uzun uzun açıkladım. Yine de vantilatör ve türevi (sulu klima denen vantilatör çeşitleri gibi) soğutmayla alakası bile olmayan ürünlere kıyasla etkili olur. Vantilatörle kıyaslayanlar eminim çağ atlar7000 btu split klima gibi soğutmayacak. Hemen hemen yarısı değerinde anca soğutur 10m2 odayı soğutmaz bile.
Sesi çok yüksek olacak. Hiç tahmin ettiğiniz gibi değil, muhabbet ederken bile sesinizi yükseltmek zorunda kalacaksınız. kutusunu atmayın iade hakkınızı kullanırsınız.
28m2 salonu 2 sene 12000btu mobil klima ile soğutmaya çalıştım sürekli çalışmasına rağmen hiç soğutmuyordu.
12000 btu split klima taktırdım bu sene, hem salonu soğutuyor hem de holü serinletiyor.
Benim odada çatı katında. Ben klima taktırdım. Sizin oda nasıl ki klima olmuyor ?İndirimi paylaşan ve kodlarını atan arkadaşlara teşekkür ederim. Yarın gidip teslim alacağım akşamına kurup denerim muhtemelen. Çatı katındayım, beton tavan gün boyu ısınıp gece boyu sıcağı salıyor. Bırak orda yatıp kalkmayı duştan sonra kıyafetlerimi almaya çıktığımda ter içinde kalıyorum. Duvara klima olmuyordu, sulu soğutucu alıcaktım çok iyi oldu bu. 20x15lik açılabilir tek cam var ona sığar umarım egzoz kısmı.