🟢 İslam Düşmanı Çelişkisi

İşte sorunda bu anlamak mı istemiyorsunuz siz ? Sabahten beri orada zaten anlatmaya çalıştığımda kime göre ve meye göre kimin kaynağına göre bu yüzden bir birimize düşman oluyoruz oysaki gaye aynı diyorum ama inatla anlamak istemiyorsun

Mesela vahdettin’nin öyle olduğunu nerden biliyorsun ? Bana YouTube dan izlediğin içerikle veya okulda öğrendiğin tarihle gelme hocam bana kanıt sun belge sun anlat dayanak koy cümlelerinin arkasına

(Yanlış anlama yine bu bu videoyu kaynak olsun diye atmıyorum ilk ve orta kısımalrı es geçebilrisin ben son kısmı yani “cesaret” dediği yerden itibaren son kısmı sana ithafen/hitaben amaçlı paylaştım)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olayı inatla mı anlamıyonuz ?

o zaman vatanı sevmekle atatürkü sevmenin ne alakası var ? Mesela atatürkten öncesini seviyoruz bir sorunumuz yok tercih meselesi der kapatırız o nasıl mantık ?

Ayrıca ben orda vatanı sevemek ile bağdaştırmadım ki vahdettini benim orada demek istediğim sizin öğrendiğiniz tarih size korkak/hain bei vahdettin kahraman bir atatürkü anlatıyor ve buna inanıyorsunuz bizim öğrendiğimiz tarih ise bize atatürkün bir kahraman değil başka bir şey olduğunu öğretiyor bizde ona inanıyoruz ama günün sonunda 2 tarafta aslında vatanını sevdiği için atatürkü seviyor veya sevmiyor yani niyetimiz aynı sadece tarihi kaybağımız ve bakış açılaırmız ve düşünme şeklimiz farklı ama gaye aynı bu yüzden bir birimize düşmek anlamsız demeye çalışıyorum
Tabi analamak istemeyene destan yazsam anlamaz
Ben ateist değilim ama misal git bı Evrim ağacı videosu altına bak yorumların yarısında Müslümanlarin adama saydirdigini görürsün bunları görüp haha hep ateistler sallıyor demenin manası ne? 10 yaşındaki Ergen tayfa dışında ben ateist olup dine saydiran görmedim ama bilime saydiran Müslüman maalesef çok gördüm

Padişahlık konusununda da genelin kaçtı korktu yazısına katılmıyorum Osmanlı gibi çok uluslu bir yapı her şekilde milliyetçi fikir ile yikilacakti ancak burada neden herkesin birini seçip birinden nefret ettiğini de anlamıyorum
Atatürk ise padişahların uzun yıllar yapamadığını yapıp insanları topladı da kazandık gelip sırf Müslümansin diye bu adamın hakkını yemeye gerek yok

İkisi de Atamız ikisi de ülke için cabalamis ayrışmaya gerek yok

Son düzenleme:
Hocam kuran Arapça olarak okunur ki zaten tam olarak Arapçada değil biraz daha farklı zaten
(Meslea Micheal Jackson’nun “They Don't Care About Us” müziğini ingilizce dinleye bilir ve söyleyebilirsiniz kualapada güzel gelir ama aynı zamanda sözlerine ve ne demek istediğine de bakıp bei şeylerin farkına varabilirsiniz)

Ama bu türkçe okumanıza engel değil zaten bu konuda bende katılıyorum okurken Arapça okusakta açıp türkçesini her müslüman okumalı zaten türkçesini okumadıkları için bu haldeler kendileri düşünmek öğrenmek yerine üşeniyor ve her sakallı takkeli adama hıca diyor ve dediklerini sorgusuz sualsiz kabul ediyorlar

Mesela benim kardeşim 1-2 yıldır cinler gördüğünü işte ona musallat olduğunun söylüyor vs. (Bana kalırsa pisikolojisini bozmuş o yüzden gece halinüzasyon görüyor ama neyse) annemlerde gitmiş tanıdık ama bu cematlerde önemli bir manevi kademede olduğu bilinen bir hocadan muska gibi bir şeyler almışlardı onuda bu tavanda havuz mu ne diyorlar köpük varya işte onun oraya koydular işte sözde bunun bereketli olduğunu ve onları beladan kötülükten koruyacağına inanıyorlar bide içinde yine bir şeyler yazılı kağıt mı ne vermiş küçük tencerenin içinde arada yakıyorkardı ve bizzat benim ailem

sence kuran’ı kerimi “anlayarak idrak ederek okusalar”böyle olur muydu sizce ? Yani kuran açıkça arada bir aracı olmadan direk allah tan istekte bulunmamızı belirtir Hz. Yusufun kısasının anlatıldığı kısımdada yine açıkça buna örnek veriyor ama işte gelde anlat yok anlamıyorlar beni kafir ve cahil ilan ediyorlar

Peki sence bu İslamın mı suçu yoksa İslamı suistimal eden kişiler ve günümüzdeki imkanlara rağmen okuyup kendileri öğrenmek yerine araştırmaya,öğrenmeye üşenip uğraşmayıp gidip hocaya sorup onun dediğini sorgusuz sualsiz kabul eden ailemin ve ailem gibilerinin suçu ve cahilliği mi ?

(Ve sözde kötülüklerden kurtulmak için allaha dua etmek yerine gidip bir hocanın verdiği muskayı kullanan ve beni şuna bel bağlamak yerine direk allaha dua edin kuran okuyun dediğimde beni cahil ve nerdyese kafir ilan eden ailem dün gece kardeşlerim yemek sepeti mcdonalds’dan bir poşet dolusu yiyecek sipariş edip yediğinde ses etmedi bile yani ben zaten müslümanların çok sorunlu ve yanlış bir yol izlediğini kabul ediyorum ama peki ateistler neden evet bizdede sorunlu çok fazla var diye kabul etmiyor ?)

Son düzenleme:
Hocam az yukarı çık görürsün vahdettin’i sevmeyenleri çünkü bazılarınız sosyal medyadan tarih öğreniyor ve gelip vahdettinin üleksini terk edip kaçan hain olarak görüyor

Aynı şekilde 2 gram tarih öğrenip II.Abdülhamid sarayından bile çıkmayan korkak ve beceriksiz bir padişahtı diye iftira atıyorlar ama bilmiyorlarki şu ülkede bugün bile o zamanda o durumda ülkeyi II.Abdülhamid’in yönettiği kadar iyi yönetecek 1 tane bile adam yoktur varsada 1 elin parmağını geçmez ama atamız II.Abdülhamid’e bir ton laf ediyor,iftira atıyorlar. işte gidip sosyal medyadan tarih öğrenince öyle oluyor

Ayrıca İnanın Müslümanlık ile hiç bir alakası yok ben tarihte gayet’de Müslüman olmayan başka dinlere inançlara sahip olan başka önemli bazı şahıslarıda seviyorum,takdir ediyorum yani Atatürk sırf müslüman değil veya sırf alkol içiyor diye sevmemem gibi bir şey söz konusu ama işte sizlere böyle öğretiyorlar sırf bu yüzden sevmediğimizi düşündürtüyorlar bu yüzden böyle devam ediyoruz oysaki ben yine vatanım ve milletim için atalarımıza yaptıkları için sevmiyorum (ve hayır atam şey said falan değil atalarım cephede bizzat savaşanlar ve onların aileleriydi vs..)

Hocam mesela bir düşünün eğer bir Müslüman lider çıksa ülkenin yönetimine ve deseki
“herkes kapanacak tüm kadınlar hijap giyecek giymeyen öldürülecek karşı gelen susturulacak“ ne olurdu ?
Ben söyliyeyim mi , O kişi’nin Rejimi devam edene kadar bir kaç kişi ses etsede açıkça kimse ses edemez konuşamazdı tarih kitaplarındada övgüyle bahsedilirdi çünkü rejim onun rejimi ama onun rejimi devrildiği an eğer o rejimi yaşamış olanlar bizzat hayattaysa ne var ne yok ortaya dökülür diktarör olarak kabul edilir bilemem ne olur falan filan değil mi peki başkaları daha önce tam tersini yaptığında neden kisme diktatör ilan etmedi veya laf etmedi onun yerine bahaneler uydurarak kabullendi ?

Takip ettiği mi kim söyledi ?
ifade amaçlı attım ben onu

Peki bunu nerede öğrendin ? İşte sorun burada

Ayrıca Bir insan sadece Ailesi müslüman diye müslüman’lığı seçecek diye bir şey yok yani bazılarımızın kendimiz araştırıp okuyup edip bu dini seçtiğimiz gibi bir seçenek niye aklınıza hiç gelmiyor
Aynı şekilde bir insan sırf ailesi seviyor veya sevmiyor diye de birini sevecek veya sevmeyecek diye bir kaide ‘de yok evet haklısın sırf ailesi müslüman diye müslüman olan ama dinini öğrenmeyen ,uygulamayan müslümanlar ve aynı şekilde sırf ailesinden veya çevresinden duydu diye atatürkü sevmeyenler kuranı tuvalete attı gibi halk efsanesine inananlar vs. de çok fazla var AMA bu herkes öyle her kes o yüzden müslüman ve her müslüman o yüzden sevmiyor diye bir şey yok bunu önce bir öğrenin farkına varın
Kral ne demişsin sen de pek bağlayamamışsın konu ama şunu söyleyeyim ben ata ayrımı yapmam. Benim için kurtuluş savaşı döneminde ya Atatürkçüşün ya da Şeyh saitçisin yani ya kurtaralım ya da vatana ihanet edelim mantığı. Eeee şimdi Atatürkü sevmiyorum ne demek kral? Net cevabı var yani. Aklı olan Atatürkü ve döneminde temsil ettiği vatanın kurtuluşunu sever sevmemek çok saçma bilader çünkü Atatürk bir sembol Türk halkının direnişin sembolü bu vatanda yaşıyorsan seveceksin. Her atanı da seveceksin seni yerine koysak 1 değil 100 toprak kaybedeceksen susacaksın.

fosil oldu buda ya degismek lazım yaratıcılıgımı kullanamıyorum ne hissederek yazmıstım acaba su nicki
Hocam sayısal 18K ya girmişsiniz işte gidip okusaydınız ya niye boşuna EA geçiyorsunuz boşuna mezuna kalıyorsunuz bakın ilerde pişman olabilirsiniz

Ayrıca nicki önerisi olarak “kim Jong-un’nun Saçı” veya “Kim Jong-un’nun avuç içi” (bomba butonuna bastığı için avuç içi dedim) olabilir bence 😅

Ayrıca Bir insan sadece Ailesi müslüman diye müslüman’lığı seçecek diye bir şey yok yani bazılarımızın kendimiz araştırıp okuyup edip bu dini seçtiğimiz gibi bir seçenek niye aklınıza hiç gelmiyor
Çünkü seçimlerinde özgür değil. Yetiştiğin toplum sana seçenek tanımaz. Sen islam seçeneğini araştırıyorsun sadece diğer seçenekler hakkında pek bilgi sahibi olduğun söylenemez. Seçiminin adil olması için seçeneklere eşit mesafeli olman gerekir ki bu da mümkün değil. Sana da bir de şunu sormak istiyorum;
Bin yıl önce haçlı seferlerinde karşı karşıya galen iki asker biri müslüman biri hristiyan. Hristiyan olan müslümanı öldürse ve kendisi de savaş meydanında ölse cennete mi gitmeli cehenneme mi. Onu ben bilemem deme dinde cevabı hazır, ben senin vicdan yargını merak ediyorum

Bak, sen kendi halinde bir ateist olabilirsin ama en azından ben 100 ateist gördüysem sadece 2-3 tanesi, hadi 5 tanesi diyelim, düzgün, kendi halinde, milletin dinine saygı duyan düzgün insandı. Ve dışarıda düzgün, kendi halinde olan ama klavye başında nelere dönüşenleri de biliyorum. Dediğim gibi, hepsi öyle değil ama benim denk geldiğimin çoğu öyle, özellikle de İstanbul'daki çoğu ateist öyle, gözlemlediğim kadarıyla.
Ya burda bende sana diyebilirim yani 100 müslüman gördüysem 5 tanesi düzgün diye. Acm, ahmet kavlakın videolarını görmüşsündür heriflerin tüm videoları ateistlere hakaret etmekten ibaret. Yorumları da görmüşsündür orda da dedin mi niye düşmanlık ediyorsunuz niye bu aşşağılama. Ayrıca bunların müritleri her ateizm içeriğinin altına gelip ayrı kin kusuyor. Sosyal medya içeriklerinin altında da böyledir. Yani ateistler neyse bu konu da müslümanlarda aynı hiç kusura bakma ikisinde de hoşgörü yok. Hatta en başında müslümanlar bu düşmanlığı yarattı. Bugün bu toplumda dinsiz olduğunu söylesen çok fena linç edilirsin. Erzurumda konyada söylesen öldürürler adamı. Bi insanın inancı yüzünden yaşama hakkını elinden almak ne demek. Buna kimin hakkı var. Ben bi ateist grunun sokak ortasında bi müslümanı tartakladığını görmedim ama bir müslüman grubun linç ederek öldürdüğünü ülkecek gördük. Turan dursun cinayeti, madımak oteli bunların en meşhurları. Ama bilmediğin daha niceler var haberi bile yapılmıyor. İnsanın inancına göre canına kıymet biçiyorsunuz. Benim sana verdiğim ilk yanıtta ne dedim. Herkesin sepetinde çürük elma vardır. Kendi sepetindeki çürük elmalarla ilgilen. Gençsin toysun bazı şeyleri anlamamakta ısrarcısın sana tavsiyem fikirlerinde bu kadar ısrarcı olma doğrusunu biliyorum anladım zannetme yoksa o kastettiğin kendini zeki sanan cahiller gibi görünürsün. Zaten bi yaşından sonra anne babanın öğretilerini bırakıp kendi öğrenimini kazanacaksın. Ama bunun için her yeni fikre ben zaten doğrusunu biliyorum kafasıyla yaklaşma

celiski goremedim hocam islam dusmani olabilir gayet. islama inanmayan biri zaten gercek olmadigini dusundugu icin inanmaz ve dini bu kadar kullanan kisileri gordukce daha da nefret edebilir

Hocam bak bu düşünce yapısı yanlış işte bak ben tarafsız ve objektif olarak düşünüyorum sizde öyle düşünün lütfen çünkü günümüzde her iki tarafta kendine göre düşünüyor buda çıkamaza sokuyor insanları

Bakın mesela ezan sesine laf etme ilte duymak istememe yani ezanın kesilmesini isteme gibi bir hakkınız kesinlikle yok ve olamazda bu ezan bu topraklarda okumaya devam edecek ve ben müslüman olmasaydım bile buna engel olma hakkım olmazdı çünkü bakın beni onu bunu herkesi boş verin sırf atalarımız için onlara saygı ve hürmet için bu topraklarda yaşayan kismenin ezana dil uzatma gibi bir hakkı olanaz saygı göstermeli

İşte burada da üsteki arkadaşa dediğim gibi bir dini insanlarına göre değil kutsal kitap’ı gibi o dine uyan herkesin şüphesiz kabul ettiği dayanağa göre yargılamayız

Dediğiniz gibi mesela adam heybetli bir kurban alıyor işte bilmem kaç tane alıyor ama hevessizce olsunda bitsin mantığıyla kesiyor veya zekat zamanı geldiğinde sıkıla sıkıla sanki camını veriryormuş gibi parayı veriyor

peki asıl soru şu bunlar islamın mı suçu yoksa insanlarınkendi nefsinin mi ???
(Yani dini bir şey olmasada yine aynı hoşumuza gitmeyen şeyler sadece farklı tarzda olcaktı yani olayın dinle alakası yok)

Aynı şekilde ramazanda açlıktan ve aceleden dolayı çıkan tartışmalar vs. Gibi şeylerde islam’a hiç uygun şeyler değil insanların nefsi ve kibri yüzünden yaşanan şeyler oysaki islam hoş görüyü emreder

Yani dini kitap’ına göre yargılayın insanlara göre değil
Kanka peygamberlik rolepaly mi yapıyorsun ya adama bak. 2026 yılında namaz saatini takip edemiyorsan zaten sana namaz farz olmuyor. Neden 180 desibele katlanmak zorundayım günde 5 kez, sabah 6 da?

Hocam bak bu düşünce yapısı yanlış işte bak ben tarafsız ve objektif olarak düşünüyorum sizde öyle düşünün lütfen çünkü günümüzde her iki tarafta kendine göre düşünüyor buda çıkamaza sokuyor insanları

Bakın mesela ezan sesine laf etme ilte duymak istememe yani ezanın kesilmesini isteme gibi bir hakkınız kesinlikle yok ve olamazda bu ezan bu topraklarda okumaya devam edecek ve ben müslüman olmasaydım bile buna engel olma hakkım olmazdı çünkü bakın beni onu bunu herkesi boş verin sırf atalarımız için onlara saygı ve hürmet için bu topraklarda yaşayan kismenin ezana dil uzatma gibi bir hakkı olanaz saygı göstermeli

İşte burada da üsteki arkadaşa dediğim gibi bir dini insanlarına göre değil kutsal kitap’ı gibi o dine uyan herkesin şüphesiz kabul ettiği dayanağa göre yargılamayız

Dediğiniz gibi mesela adam heybetli bir kurban alıyor işte bilmem kaç tane alıyor ama hevessizce olsunda bitsin mantığıyla kesiyor veya zekat zamanı geldiğinde sıkıla sıkıla sanki camını veriryormuş gibi parayı veriyor

peki asıl soru şu bunlar islamın mı suçu yoksa insanlarınkendi nefsinin mi ???
(Yani dini bir şey olmasada yine aynı hoşumuza gitmeyen şeyler sadece farklı tarzda olcaktı yani olayın dinle alakası yok)

Aynı şekilde ramazanda açlıktan ve aceleden dolayı çıkan tartışmalar vs. Gibi şeylerde islam’a hiç uygun şeyler değil insanların nefsi ve kibri yüzünden yaşanan şeyler oysaki islam hoş görüyü emreder

Yani dini kitap’ına göre yargılayın insanlara göre değil
Eylemler öenmli olan değil mi? bak mesela osama bin ladin amerikaya manifesto yazıyor kapitalizm sizi şöyle bitiriyor böyle bitiriyor diye, aslıdna dedikleri doğru ama sonra ne yapıyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,233,432
Üyeler
201,202
Son üye
xlyra

Geri