RTX 5070 / 5060 Ti / 9070xt, Hangisi?

ai bilse öyle laf eder mi sence
Nvidia kartların tek farkı, örnek ışık gibi işlemleri AMD'ye göre daha iyi işlemesi. Ama zaten fps ağırlıklı oynuyorsan, detaylar önemli değil; adamı ekranda göreyim. Zaten AMD'nin işleme performansı da bence gayet yeterli. Millet abartıyor. Driverlar da son zamanlarda gayet iyi performanslı ve sorunuz şahsen Nvidia'nın driverından daha fazla özellik sunuyor; onlardan biri de AFMF teknolojisi. Çok başarılı, fps 2 katına çıkıyor. Her oyunda kullanabiliyorsun da.

Dipnot: Saf kas gücünü mü tercih edersin yoksa yapay gücümü?

Nvidia kartların tek farkı, örnek ışık gibi işlemleri AMD'ye göre daha iyi işlemesi. Ama zaten fps ağırlıklı oynuyorsan, detaylar önemli değil; adamı ekranda göreyim. Zaten AMD'nin işleme performansı da gayet yeterli bence. Millet abartıyor. Driverlar da son zamanlarda gayet iyi performanslı ve sorunuz şahsen Nvidia'nın driverından daha fazla özellik sunuyor; onlardan biri AFMF teknolojisi. Çok başarılı, fps 2 katına çıkıyor. Her oyunda kullanabiliyorsun da.
aynen öyle csde akıyorum şuan. daha bir kere sorun yaşamadım 9070xt ile

Kuzenimle aynı zamanda pc topladık. o 5070 aldı ben 9070xt ile her oyunda öndeyim fpste. İşlemci vs aynı

Hocam buyrun

Oyun sizin için daha önemliyse rx 9070 XT veya rx 7900 XTX veya rx 7900 XT veya 5070 ti

Fps olarak en iyisi 9070 XT veya 7900 XTX veya 5070 ti (ray tracing açacaksan en iyisi 5070 ti)

———————————————————————
Render sizin için daha önemliyse rx 7900 xtx veya rx 7900 XT veya rtx 4070 veya 4070 süper veya 4070 ti veya 4070 ti süper veya 5070 veya 5070 ti veya rtx 3090 veya rtx 3090 ti almalısınız

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

En iyisi 5070 ti veya 4070 ti süper (para yetmezse 4070 ti veya 5070)
———————————————————————
Yapay zeka sizin için daha önemliyse rtx 3090 veya rtx 3090 ti veya rx 7900 XTX almalısınız
———————————————————————
Hepsi eşit öncelikteyse 3090 veya 3090 ti veya 7900 XTX almalısınız

Ayrıca ikinci el sorunsuz ilanlara bakmanızı öneriyorum

Not:Ekran görüntüleri Blender orijinal sitesinden
Başkanım şöyle şimdi üniye gidecem ben bundan önce hep masaüstü kullandım bu laptop illet bir şey yani masaüstü gibi değil hikayeli oyunlar oynamıyorum şuan için genelde valo cs2 ve lol şimdi 3050 laptoplara 35-40k vermek istemiyorum 4050 lilere geliyorum 45-55 arası lan ona vereceğime bari diyorum 60-65 verim 5050 5060 alim ama çok da üste çıkmak istemiyorum birde sorunsuz bir şey istiyorum büyük ihtimalle bende işlemci önemli ısınma problemi diyorlar kronik vs benimde senden istediğim bana knk şunu al arkana yaslan diyebileceğin bir laptop max bütçe 65-67 ama o da en sonu hani ben asusçuyum normalde ama bi tık pahalı gibi birde laptop piyasasına çok hakim değilim böyle çok abartı bi beklentim de yok ha diyorsan knk sana 4050 al yeter veya ne bilim bana bi 4050 5050 ve 5060 lı şöyle 40-65k arası sorunsuz en önerebileceğin bi sistem söyler misin 1 haftadır kafam allak bullak oldu umarım mesajıma dönersin şimdiden teşekkür ederim

Nvidia yapay zekada daha iyi, 5060 ti vram'i daha çok 5070'ten iyi, 5070 9070 xtden daha güçlü, 9070 xt aynı segmnette bile değil temalı bir 6 sayfa oldu.
Nvidia yapay zekada daha iyi, 5060 ti vram'i daha çok 5070'ten iyi, 5070 9070 xtden daha güçlü, 9070 xt aynı segmnette bile değil temalı bir 6 sayfa oldu. " mesajınız/konunuz yanlış bilgi içermektedir. Forum kuralları gereği uyarı puanı eklenmiştir. Otomatik moderasyon mu bilmiyorum ama konuda boş muhabbet döndüğünden dolayı mizahı olarak atmıştım.

Bildirimlere baktım uyarı puanı kalkmış zaten problem yok.

SD modeline lora eğitiyorum pixel art üzerine
Kanka 6 8 gb dediğin isi goruyor diye biliyorum yanlıs mı biliyorum acaba başka bir şey mi benim bildiğim.
Ki loranın ortaya cıkış amacı da zaten consumer kartlarda çalışması.

Son düzenleme:
Kanka 6 8 gb dediğin isi goruyor diye biliyorum yanlıs mı biliyorum acaba başka bir şey mi benim bildiğim.
Ki loranın ortaya cıkış amacı da zaten consumer kartlarda çalışması.
LoRa'yı kullanmanın evet, LoRa'yı eğitmenin; hayır. LoRa'nın çıkış amacı sıfırdan bir model hazırlamak yerine; temel görevi yerine getiren bir base model'i kendine göre uyarlamak.

12GB VRam de "çalışır". Olay çalıştırmak değil ama. Süre. Ben bir eğitim periyodunda 10 bin imaj giriyordum ilk başlarda. 10K 10K 10K 10K periyot başı 2 3 gün sürdüğü oluyordu (2x 3090 ile). Şimdi bu da "çalışıyordu". Ama ne zamanki unified memory'li ryzen HX'e geçtim; 55-56 saat olan tek periyot eğitim süresi 8-12 saate düştü.

Hele ki; şu an LoRa'm kendini eğitiyor. Bu daha da fazla VRAM istiyor. Hem görsel generate ettiriyorum, hem o generate edilmiş görseli başka bir bağlam düşünen AI'a yorumlatıyorum (bozuk, kopuk, kayık, hatalı, porsiyon sorunsuz bir öğe olduğuna); sonra da kendi ürettiği hatasız görsellerle; hatalı görselleri karşılaştırıp bir diff. görseli yaratıp onunla eğitiyorum.

Bunu paralel halde yapınca harcanan VRam'im anlık 100GB'ı buluyor.

Bu yüzden; "hobini hobisi" hariç; 5070'in 12GB Vram'i ile bu tarz işler yapmak "ben bu kartı bunun için alıyorum" denecek şey değil. "Çalışır" ama benim yaptığımdan yer yer 10 kat yavaş, yer yer VRAM'i CPU ile trade-off etsen bile mümkün değil. Bir yerden sonra da anlamsız.

Bu bağlamda; 9070XT de çalışır? E o zaman, AI için Nvidia tercih ettim ya da etmeliyim tezi zaten çürüyor.

Bu yüzden hep aynı şeyi diyorum; "hobi işi". Hobi işi yapmak isteyenler için süre önemsizdir. Ama bu "hobi" işi için de %30 fazladan bir karta sırf Nvidia diye vermek; bu saçmalık.

şaka gibi adam 5070 daha iyi demiş 9070xtden
Hocam sonuçlar maalesef renderda (Blender) kötü ondan lafını bile etmedim
IMG_0393.webp

Başkanım şöyle şimdi üniye gidecem ben bundan önce hep masaüstü kullandım bu laptop illet bir şey yani masaüstü gibi değil hikayeli oyunlar oynamıyorum şuan için genelde valo cs2 ve lol şimdi 3050 laptoplara 35-40k vermek istemiyorum 4050 lilere geliyorum 45-55 arası lan ona vereceğime bari diyorum 60-65 verim 5050 5060 alim ama çok da üste çıkmak istemiyorum birde sorunsuz bir şey istiyorum büyük ihtimalle bende işlemci önemli ısınma problemi diyorlar kronik vs benimde senden istediğim bana knk şunu al arkana yaslan diyebileceğin bir laptop max bütçe 65-67 ama o da en sonu hani ben asusçuyum normalde ama bi tık pahalı gibi birde laptop piyasasına çok hakim değilim böyle çok abartı bi beklentim de yok ha diyorsan knk sana 4050 al yeter veya ne bilim bana bi 4050 5050 ve 5060 lı şöyle 40-65k arası sorunsuz en önerebileceğin bi sistem söyler misin 1 haftadır kafam allak bullak oldu umarım mesajıma dönersin şimdiden teşekkür ederim
Hp omen 17 modellerine bakabilirsiniz

Bütçe yetmezse bunu tavsiye ederim

yani hp omen al arkana bak diyorsun 4050 li varmı önerebileceğin reis veya almışken 5050 mi al diyorsun arada fiyat farkı çok yok 4k için değer mi veya çok fark olur mu reis
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

senin tavsiyen hangisi işlemci ekran kartı durumu 5060 5070 işlemci farkı var bide Ram farkı bütün vatandaki adam bunu önerdi buna ne diyorsun reis https://www.vatanbilgisayar.com/cas...20h-rtx5060-8gb-24gb-1tb-ssd-15-6inc-w11.html

Geri