Hala Oynadığım 20 Yıllık Oyun Size Nasıl Görünüyor?

Mesela burası pazar alanı, bakınca ne görüyorsun. Samimi olabilirsiniz fikirlerinizi merak ediyorum.

Alıntıyı görüntüle

Hatta kanatları var insanların, kapatmışım açayım.
Alıntıyı görüntüle
valla midem bulandı şahsen küçükken hep nefret ederdim böyle oyunlardan bir gün çok güzel oyunların çıkacağını biliyordum çıktı sonra bilgisayar istedim aldım kaç yıl hayalini kurdum oyunları da aldım ama hiç oynamadım bilmiyorum hevesin varsa şu oyunda bile eglenirsin o zamanlarin en iyisi sonucta

20 yıl önce sosyal medyanın olmadığı teknolojinin yeni yeni nefes almaya başladığı dönemde harika bir oyun, iletişim, ticaret, arkadaşlıklar, dostluklar. Tüketim çağında bu oyun bir çok kişi anlamsız vasattır, o dönem ise bir şaheserdi. Şimdi teknolojinin çok gerisinde kalmış, dinamikleri yetersiz, oyun motoru çok eski ve client sistemi sebebiyle hileye çok müsait bir oyun.

Ama bir gerçek var ki hala bu oyundaki pk sistemi, ticaret sisteminin, etkileşim sisteminin yanına dahi yaklaşacak oyun yok var diyen kendisini kandırır gülüp geçiniz.
Yok zamanında da bok gibydi hala bok gibi şu metin 2, ko, sro güzellemeleriniz baydı feci şekilde. Üçüde rezalet mmorpg

nostalji oldu mu insan görüntüye takılmıyor ya mesela benim için Darkorbit hala çok iyi veya Saltanatmt2 tarzı oyunlar

Mesela burası pazar alanı, bakınca ne görüyorsun. Samimi olabilirsiniz fikirlerinizi merak ediyorum.

Alıntıyı görüntüle

Hatta kanatları var insanların, kapatmışım açayım.
Alıntıyı görüntüle
İsmini duymuştum da ilk kez gördüm.

Bit pazarına benzettim hacı. + olarak bu oyunu yapan yapımcılar 20 yıl öncesine takılıp kalmışlar.

Adam bir günceller grafikleri, görünüş tarzını felan. Ne nedir anlaşılmıyor.

Eski wap sitelere benziyor chat yapıyorlardı ya. Ne nedir anlaşılmıyordu ama millet bir biriyle gır-gır şamata yapıyordu. Para ödeyip isimlerini ateşli felan yazdırıyordu.

Uzun yıllar oynadım yanlış hatırlamıyorsam 2005 senesiydi bir arkadaşım yüzünden başlamıştım oyuna. Sanırım aileden temiz çocuklar olunca madde kullanımı vs de olmuyor, o yüzden sentetik dopaminle ilk kez tanışmamızdı. Yaptığı bağımlılığı başka türlü açıklayamıyorum. Gerçi döneminin en iyi oyunuydu, Ultima Online, Wow ve Knight Online oynanıyordu tüm dünyada. Sonrasında Silkroad ve Metin2 aralarına katıldı, biraz vakit geçtikten sonra Karahan Online çıktı ben de bu dönemlerde her yeni çıkanı oynuyorum ama hiçbiri de Knight Online tadı vermedi. Knight Online oynamış insanlar bilir, bu oyun bırakılmıyor sadece ara veriliyor. Bir dargın bir barışık halde birkaç sene önceye kadar oynadım ama en son ittifak gibi saçma sapan şeyler olduğunu duydum ve geri dönmedim oyuna.

Sorduğun soruya gelirsek, çok kötü görünüyor ama Knight Online asla insanların grafik için oynadığı bir oyun olmadı. Grind sistemi yüzünden oynadığı bir oyun da olmadı. Serbest pazar ekonomisi anlayışı ve kripto paranın temelleri atıldı bu oyunda. Pk sistemi benzersiz, bir sürü mmorpg oynadım daha iyi pk sistemi olan oyunlar var ama bu denli bütünleşik ve aynı zamanda fraksiyonlu bir pk sistemi daha yok. Gel gelelim çağın çok serisinde kaldı ve oynanılmaması gereken bir oyun bana göre artık

Bu kadar oyuncuyu ve bot farmları besleyen kim acaba ya

Bu kadar oyuncuyu ve bot farmları besleyen kim acaba ya
Oyuna ciddi para yatıran %2-3 lük bir kesim var, piramit şeklinde o kesim ödüyor aslında.
Örn. 1 kişi çocukken oynamış çok anısı var oyunda şimdi zengin oluyor girip oyuna 2 milyon tl lik (şakasız) karakter diziyor. O 2 milyon tl bu itemi +1 iken farmla düşürenden, item upgrade edilirken kullanılan basma kağıtlarını farm ile çıkarandan, etkinliklerden gem vs. çıkartanlara doğru genişleyerek dağılıyor.
Pazarcı kesim var oyunda. İstediğin hayal ettiğin bir item var ulaşamıyorsun. Bu pazarcılar pazar değerinin biraz altından itemi satın alıp kasaya atıyor, doğru müşteri çıkınca kar ile veriyor. Bu şekilde ev araba alan var abartmıyorum.
Oyuna döngü şeklinde devamlı yüksek karakter dizen oyuncu geliyor, biri bırakıyor diğeri başlıyor. Oyuncu sayısı da artıyor yıldan yıla garip şekilde. En bitti dendiği dönemde bile bitmedi hiç. İtemlerin hep bir değeri var.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

nostalji oldu mu insan görüntüye takılmıyor ya mesela benim için Darkorbit hala çok iyi veya Saltanatmt2 tarzı oyunlar
Aynen bu yorum çok doğru, burada olan tam olarak bu.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada şunu ekliyim görüntü çok güzel olmayabilir ama ben piyasadaki hemen hemen tüm mmorpg leri oynamış/takip etmiş biri olarak şunu objektif şekilde söyleyebilirim. PK sistemi olarak knight online elmastır. İnanılmaz keyifli pk sistemi vardır. Takım savaşları ciddi seviyede yetenek ve odak ister.

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: Niga
O yillarda doğsam abim net öğretirdi bana onla oynardık ama o zaman dogmadik kacirdik artık. Bana güzel gelmiyo Metin2, knight falan ama bok gibi de durmuyo.

1000074292.webp

Son düzenleme:
Hele hele :D ne acayip cevaplar ya gerçekten yazık hakaretler havada ucuyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,748
Üyeler
202,707
Son üye
burak//
Geri