Intel Neden daha çok FPS veriyor

AMD islemciler tekli ve çoklu çekirdekte daha üstünde önbellek olarakta öyle ama neden hala Intel işlemciler daha iyi performans veriyor 14nm de cabası
tek çekirdek performansı

Kaynaklarla konuşun arkadaşlar burada insanlar sizden bilgi istiyor!

Sorunun cevabı sen de aşağıda gördüğün gibi birbirlerine direkt rakip olan 3900x ve 9900K karşılaştırmasında tekli çekirdek skorunda 3900X daha önde ama 1080P oyunculukta aksine 9900K'dan %4 daha geride. Peki bu nasıl oluyor?

> Bunun en ama en büyük sebebi Intel işlemcilerin bellek timing gecikmelerinin daha düşük olması.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Biri bu yorumu görüp direkt konu açmış sanırım. 🤣

Biri bu yorumu görüp direkt konu açmış sanırım. 🤣
Doğrudur sürekli burayı meşgul etmek istemedim utanılacak bir şey değil bilgi almak :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Siz de bunu takip ediyorsunuz sanırım 😁

Yanlış bilgilendirme ne alaka?
1602021629822.png

1602021651876.png

Peki bu fark monitöre yansıyor mu? Ve bu I9 9900K'ın o gecikme değeri I7 10700K ile aynı mı?
Aynı marka işlemcilerde Timing değerleri genelde aynı seyreder. Bununla ilgili internette testler var izlemeni öneririm

Aynı marka işlemcilerde Timing değerleri genelde aynı seyreder. Bununla ilgili internette testler var izlemeni öneririm
Bu arada bulmuşken sizede sorayım, I5 10600K 5GHz mi yoksa I7 10700 4.8GHz mi CSGO'da 1280x960 low ayarlarda daha iyi FPS verir? (İkisindede ekran kartı 2060 Super.)

Bu arada bulmuşken sizede sorayım, I5 10600K 5GHz mi yoksa I7 10700 4.8GHz mi CSGO'da 1280x960 low ayarlarda daha iyi FPS verir? (İkisindede ekran kartı 2060 Super.)
Konu CSGO ise bu kadar güçlü işlemcilere ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum i3 10100 veya R3 3100 işini fazla fazla görecek

Konu CSGO ise bu kadar güçlü işlemcilere ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum i3 10100 veya R3 3100 işini fazla fazla görecek
Yani ama ileride bir takımda oynamayı kariyer yapmayı planlıyorum, sizce hangisi daha iyi FPS verir? (240Hz monitör alacağım için FPS ne kadar stabil olursa o kadar iyi.)

Yani ama ileride bir takımda oynamayı kariyer yapmayı planlıyorum, sizce hangisi daha iyi FPS verir? (240Hz monitör alacağım için FPS ne kadar stabil olursa o kadar iyi.)
İ5 10600K daha yüksek FPS verecektir, aralarında iki fark var; tekli çekirdek ve çoklu çekirdek performansı. CSGO için çoklu çekirdek performansı hiç önemli değil, hatta yanlış hatırlamıyorsam sadece 2 çekirdek kullanabiliyordu CSGO. O yüzden i5 10600K nın OC ile daha iyi olduğu tekli çekirdek öne çıkıyor, 10600K daha iyi olur kısacası. Aradaki fark ekrana yansır mı? Orasını bilmem.

10600K'yı 5GHZ'e kitlesen de 10700 8 Core 16 Thread yapısı ile her türlü en iyi tercihtir çok uzun yıllar işlemci ihtiyacı olmadan kullanırsın

Tek çekirdekte İ3 10100F ile R5 3600 yarışacak neredeyse AMD'nin tek çekirdekte Intel'ı geçmesi ne alaka? Intel her zaman tek çekirdeği yüksek tutuyor ve bu yüzden FPS farkı oldukça fazla.
Yanlış bilgilendirmeyide bi güzel yemişsin

Geri