Topraklama Priz Şart Mı ?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Reaksiyon skoru
17,943
Normalde izmir'de oturuyordum. Deprem sonrası yazlığa geldik ve yazlıkta da topraklama priz bulamadık. Yani belli yerlerde var elbet ama benim kasayı koyabileceğim tek bir yer var orada da topraklama priz yok.
PSU Corsair Spec-delta yanında gelen 650W psu.
Ayrıca bu bölgede yazın çok elektrik kesintisi oluyordu şimdilerde olur mu bilmiyorum ama sık kesintinin yaşandığı bir yer.
Topraklama priz yok.
PSU Corsair.
Bölgede sık elektrik kesintisi yaşamışlığım var.

Sizce ?

Normalde izmir'de oturuyordum. Deprem sonrası yazlığa geldik ve yazlıkta da topraklama priz bulamadık. Yani belli yerlerde var elbet ama benim kasayı koyabileceğim tek bir yer var orada da topraklama priz yok.
Ayrıca bu bölgede yazın çok elektrik kesintisi oluyordu şimdilerde olur mu bilmiyorum ama sık kesintinin yaşandığı bir yer.
Topraklama priz yok.
PSU Corsair.

Sizce ?
psu önemli priz değil
bu arada geçmiş olsun:(

Kasada kaçak yoksa gerek yok. Olay PSU' da bitiyor. Mesela hadron alıyım güzel priz kullanırım diye bir şey yok.
Kaçak ?
Şu anda hiçbirşey bilmiyorum kasa çalışacak mı ondan bile emin değilim deprem sonrası panikle kutuladığımız için kasanın ön panelinde ufak belirgin çizikler oluşmuş gibi gibi.

Kaçak ?
Şu anda hiçbirşey bilmiyorum kasa çalışacak mı ondan bile emin değilim deprem sonrası panikle kutuladığımız için kasanın ön panelinde ufak belirgin çizikler oluşmuş gibi gibi.
Kasaya dokununca elektrik çarpıyor mesela benim kasada. Topraklı priz alınca çarpmıyor ondan bahsettim.
Topraklama priz her zaman daha iyidir ama.

Topraklama priz yok.
PSU Corsair.

Sizce ?
Yaşadığın deprem için geçmiş olsun topraklama priz yok derken duvarın içinde gömülü olan prizler topraklama oluyor topraklama priz akım koruma prizlerini takmada olması öneriliyor. Kaliteli bir psu varsa kaçak vs yoksa sorun olmaz.

ne olur ne olmaz dursun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

topraklı pirizin zararı dokunmaz

Yaşadığın deprem için geçmiş olsun topraklama priz yok derken duvarın içinde gömülü olan prizler topraklama oluyor topraklama priz akım koruma prizlerini takmada olması öneriliyor. Kaliteli bir psu varsa kaçak vs yoksa sorun olmaz.
yok valla.
benim bildiğim topraklama prizlerde yanlarda veya yönüne göre altında üstünde ufak demir bişey olur o temas eder topraklama öyle gerçekleşir ama ne benim uzatmada ne de duvarda topraklama yok.

Topraklama priz yok.
PSU Corsair.

Sizce ?
PSU da sıkıntı yoksa prizde kabloda sıkıntı yoksa kullan kanka bu arada büyük geçmiş olsun bir şey var mı ailende,sende filan ?

PSU da sıkıntı yoksa prizde kabloda sıkıntı yoksa kullan kanka bu arada büyük geçmiş olsun bir şey var mı ailende,sende filan ?
yok çok şükür.
sadece evde çoğu yerde çatlaklar oluştu onun dışında pek bir olay yok gibi.
sorduğun için sağol :)

yok çok şükür.
sadece evde çoğu yerde çatlaklar oluştu onun dışında pek bir olay yok gibi.
sorduğun için sağol :)
Çok şükür az önce yemek yerken haberleri gördüm iştahım kaçtı kalktım sofradan cidden kötü bir durum Allah yardım etsin.

Topraklama önemlidir.
1- İnsan hayatı
2- Cihazlar için
Topraklamanın ana amacı insanların elektrik kaçaklarından korunmasıdır. Ayrıca bozulan ya da her hangi bir sorun oluşan bir devre/sistem fazla akımı yada kaçağı topraklama hattına verir. KESİNLİKLE gereklidir.

Topraklama önemlidir.
1- İnsan hayatı
2- Cihazlar için
Topraklamanın ana amacı insanların elektrik kaçaklarından korunmasıdır. Ayrıca bozulan ya da her hangi bir sorun oluşan bir devre/sistem fazla akımı yada kaçağı topraklama hattına verir. KESİNLİKLE gereklidir.
topraklama buldum. sorun çözüldü merak etmeyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,310
Üyeler
189,060
Son üye
Aquadria
Geri