Kronik olmaya başlayan Mavi Ekran Hatası

hemlock

80+
Reaksiyon skoru
10
DONANIM ÖZELLİKLERİM
-ASUS M5A97 PLUS
-KİNGSTON DDR3 1600 Mhz BLUE FURY RAM
-AMD FX-8350 4.0Ghz
-SAPPHİRE SPECİAL EDİTİON BLUE RX 590 8GB
-EVEREST PSU 600 WATT
-KİNGSTON 240GB SSD
-WD 1TB HARDDİSK

Oyun oynarken mavi ekran yedim critical kodlu sonra donanımlarımı test ettim stres testlerine soktum hiç bir problem çıkmadı. Ram testine kadara gittim. Sonra içim el vermedi diye format attım win10 pro 1909 sürüm geçtim. 2-3 gündür oyun oynadım GTA V - LoL gibi bu seferde masaüstünde beklerken gene mavi ekran verdi. Bu seferki Unexpected store exception hatası verdi. İnternet'ten yapılması gereken onarma işlemlerini felan yaptım ama kafama takıldı. Çünkü sürekli devam ediyor kesinlikle olucak biliyorumda minidump klasörü oluşmuyor. Onu açmayı denedim ayarlarını yaptım klasik olan küt forumlara baktım gene oluşmamış bu hata sonrasıda. Windows/Logs/DISM klasöründeki onarım ve errorları ekleyeceğim ama izin verilen dosya değil rar ilede denedim olmadı.

Minidump okuyabilen birisi olsa hatayı hemen buluruz ama...

HD Tune ile sağlık testi yapar mısın?

hd tune ile hepsini yaptım her şey sağlam bir tane bile hata çıkmadı hepsini yazma okuma sağlık testlerinden geçirdim.

Ben de 1909 sürümünde dün ilk defa mavi ekran yedim. Donanımlar sapasağlam iki aylık.

tekrardan yaptım gözüktüğü gibi arkadaşlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tekrardan yaptım gözüktüğü gibi arkadaşlar.
minidump neden oluşmuyor onuda anlamış değilim. bide bu en son aldığım Unexpected store exception hatası nasıl düzelir ?

Ekler

• HDD.webp
    HDD.webp
    49.4 KB · Hit: 89
  • SSD.webp
    SSD.webp
    49.8 KB · Hit: 93
ARKADAŞLAR KAFAYI YİCEM GERÇEKTEN ŞİMDİ COD WARZONE GİRERKEN YEDİM HATA AMA BU SEFER CRITICAL_PROCESS_DIED HATASI ALDIM. NEDEN OLUYOR YA NEDEN VE YİNE MİNİDUMP DOSYASI YOK....

Ekler

• IMG_20200521_183210.webp
    IMG_20200521_183210.webp
    1.2 MB · Hit: 78
DONANIM ÖZELLİKLERİM
-Asus M5A97 PLUS
-KİNGSTON DDR3 1600 Mhz BLUE FURY RAM
-AMD FX-8350 4.0Ghz
-SAPPHİRE SPECİAL EDİTİON BLUE RX 590 8GB
-EVEREST PSU 600 WATT
-KİNGSTON 240GB SSD
-WD 1TB HARDDİSK

Oyun oynarken mavi ekran yedim critical kodlu sonra donanımlarımı test ettim stres testlerine soktum hiç bir problem çıkmadı. RAM testine kadara gittim. Sonra içim el vermedi diye format attım win10 pro 1909 sürüm geçtim. 2-3 gündür oyun oynadım GTA V - LoL gibi bu seferde masaüstünde beklerken gene mavi ekran verdi. Bu seferki Unexpected store exception hatası verdi. İnternet'ten yapılması gereken onarma işlemlerini felan yaptım ama kafama takıldı. Çünkü sürekli devam ediyor kesinlikle olucak biliyorumda minidump klasörü oluşmuyor. Onu açmayı denedim ayarlarını yaptım klasik olan küt forumlara baktım gene oluşmamış bu hata sonrasıda. Windows/Logs/DISM klasöründeki onarım ve errorları ekleyeceğim ama izin verilen dosya değil rar ilede denedim olmadı.
merhaba aynı hata benimde başıam geldi sen gibi herşeyi denedim olmadı hatta aynı hatayı alıyordum bazen farklı hatalar veriyordu diskimin bozuk olduğunu öğrendim ve değiştim şuan sıkıntısız-

Dostum RX 590 fazla güç çeken bir kart PSU'un ise dandik 12v'dan 600 vermiyordur eminim, biraz da eski bir PSU ise böyle mavi ekran yemen ondan kaynaklıdır yüksek ihtimalle.
Teşekkür ederim dostum ama pc yi stres testlerine soktum hem ekran kartı hem işlemci aynı anda yaptım 45 dk çalıştırdım hiç bir problem yoktu. haricinde ilk Unexpected store exception hatasını masaüstünde arkadaşlar ile konuşurken yedim sorna warzone play tusuna bastım dondu ve gitti critical yedim bu sefer.

Teşekkür ederim dostum ama PC yi stres testlerine soktum hem ekran kartı hem işlemci aynı anda yaptım 45 dk çalıştırdım hiç bir problem yoktu. haricinde ilk Unexpected store exception hatasını masaüstünde arkadaşlar ile konuşurken yedim sorna warzone play tusuna bastım dondu ve gitti critical yedim bu sefer.
PSU ve HDD kaç senelik?

merhaba aynı hata benimde başıam geldi sen gibi herşeyi denedim olmadı hatta aynı hatayı alıyordum bazen farklı hatalar veriyordu diskimin bozuk olduğunu öğrendim ve değiştim şuan sıkıntısız-
disk olarak oyunlar HDD de yüklü D olarak sistemim ise C de SSD olarak kullanıyorum HD tune da hepsi sağlıklı çıkıyor?

PSU ve HDD kaç senelik?
psu 3-4 senesi var ama HDD daha yeni 2-3 aylık WD marka

disk olarak oyunlar HDD de yüklü D olarak sistemim ise C de SSD olarak kullanıyorum HD tune da hepsi sağlıklı çıkıyor?

PSU 3-4 senesi var ama HDD daha yeni 2-3 aylık WD marka
Dostum HDD'den sıkıntı yok o zaman hem yeni hem de testler sağlam. Dediğim gibi sorun PSU büyük ihtimalle. Değiştirmeni öneririm.

Geri