Keenetic extra dsl wifi konusunda problem yaşıyorum

Oneomous

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
3,512
Asusla bunun arasında kalmıştım almışken iyisini alalım dedim ve bunu tercih ettim eve geldi taktım arayüzü gayet iyi görünüşü desen fena değil
Ama asıl sorun modemin wifisi odamdan yani yaklaşık 2 duvar arkasından 2 3 mbps zor çekiyor bunu görünce çok şaşırdım acaba ayar felan mı var bilen varsa yardımcı olursa sevinirim
Ttnet turkcell vodafone gibi markaların verdiği antensiz 200tlik modemi kullanıyordum onun bile daha iyi çekiyor olması şaşırtıcı.
İade etmeyi düşünüyorum pazartesiye kadar umarım yardımcı olacak birileri çıkar.
@alpolojix

Ev Ağı menüsündeki Gelişmiş 2.4GHz ve 5GHz ayarlarında Maksimum iletim açıksa onu kapatın.
Çözülmezse tekrar yazarsınız.

Ev Ağı menüsündeki Gelişmiş 2.4GHz ve 5GHz ayarlarında Maksimum iletim açıksa onu kapatın.
Çözülmezse tekrar yazarsınız.
Kapalı ama devam ediyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca 5g açıktı ama wifide 5g göremiyordum

Otomatik olarak 5G bağlı olmayasınız ? O kadar mesafeden 2.4G ile bağlandığınızdan emin olun ama mesafe çok zaten ve 2 duvar var diyorsunuz az değil. Eski modemlerde sınır yoktu lakin modern olanlarda sinyal gücü sınırı var . Ya extra router alacaksınız " mesela " ya da PC/Laptop gibi cihazları kablolu kullanacaksınız .

Otomatik olarak 5G bağlı olmayasınız ? O kadar mesafeden 2.4G ile bağlandığınızdan emin olun ama mesafe çok zaten ve 2 duvar var diyorsunuz az değil. Eski modemlerde sınır yoktu lakin modern olanlarda sinyal gücü sınırı var . Ya extra router alacaksınız " mesela " ya da PC/Laptop gibi cihazları kablolu kullanacaksınız .
Otomatik mi bilmiyorum 2 duvar ama ilk duvarın dibinde ev olsa olsa 100m2 yani routera ihtiyacım varsa bunu tercih etmem anlamsız neden sinyal gücü sınırı var bu arada ?

Zararlı olduğu için. Farketmez evin kaç mt2 olduğu duvar olduktan sonra. 5 ghz devre dışı bırakın sadece 2.4 seçili olsun o şekilde deneyin. Duvar olduğu sürece hangi modemi alırsanız alın çok farketmeyecektir. 4x5 db bile işinizi görmediyse ki bundan fazlası zaten yoktur diye düşünüyorum (ev tipi) daha ucuz bir modem+router daha mantıklı olabilir.

Zararlı olduğu için. Farketmez evin kaç mt2 olduğu duvar olduktan sonra. 5 ghz devre dışı bırakın sadece 2.4 seçili olsun o şekilde deneyin. Duvar olduğu sürece hangi modemi alırsanız alın çok farketmeyecektir. 4x5 db bile işinizi görmediyse ki bundan fazlası zaten yoktur diye düşünüyorum (ev tipi) daha ucuz bir modem+router daha mantıklı olabilir.
5ghz devre dışı bırakıp denemiştim sanırım.
Duvar diyorsunuz fakat duvarla alakalı olsa huawei hg658 modem ile aynı performansı almam.
Modem+router öneriyorsanız iade edicem daha uygun fiyatlı modem +router tercih ederim

5ghz devre dışı bırakıp denemiştim sanırım.
Duvar diyorsunuz fakat duvarla alakalı olsa huawei hg658 modem ile aynı performansı almam.
Modem+router öneriyorsanız iade edicem daha uygun fiyatlı modem +router tercih ederim
İade etme hakkınız varsa ve ayarlar ile düzelmiyorsa iade edip ucuz modem+router/repeater sinyal güçlendirici daha mantıklı olur.

Bağlandığınız cihazda problem olmasın başka cihazlarla da denediniz mi hepsinde zayıf mı çekiyor ?

İade etmeden önce Kneetic teknik servisini de arayıp bir danışın derim.

Bağlandığınız cihazda problem olmasın başka cihazlarla da denediniz mi hepsinde zayıf mı çekiyor ?
Hız testi yapmadım ama sinyal gücleri aynıydı ayrıca aynı cihaz ile eski modemi takıp denedim daha iyi

İade etmeden önce Kneetic teknik servisini de arayıp bir danışın derim.
Yardımcı olacaklarını sanmıyorum ya

Çünkü modemin yanında değerler çok iyi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,366
Üyeler
188,235
Son üye
kaziern29248