Diş Fırçalama Alışkanlığı

Reaksiyon skoru
11
Diş fırçalama alışkanlığımı 9 yaşımdan sonra kaybettim, nasıl geri kazanabilirim?
Dişlerim sararmaya başladı. Şu an 14'üm.
İyi Forumlar! <3

Diş fırçalama alışkanlığımı 9 yaşımdan sonra kaybettim, nasıl geri kazanabilirim?
İyi Forumlar! <3
hocam ben her hafta içi okula gitmeden önce fırçalıyodum şimdi oruç var diye pek mümkün değil ama bence yaptığım iyiydi

Önce düşünce olarak alıştır kendini. Nasıl banyo temizlikse bu da temizlik. Fırçalamayınca ağırmaya başlar dişlerin.

İyi Forumlar! <3
Yemekten Sonra Fırcalıyabilirsiniz, Hemde Plakları alır. (Plak =Pislik,Yemekten Kalan Artıklar)
Diş Macunu Olarak Eyüp Sabri Tuncer Markasından Cok Mennunum
Özellikle Propolisli Olanı kullanıyorum

Yemekten Sonra Fırcalıyabilirsiniz, Hemde Plakları alır. (Plak =Pislik,Yemekten Kalan Artıklar)
hocam miktar biraz küçük gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam tartar için tavsiyeniz var mı?

İyi Forumlar! <3
Knk günde 3 defa öneriliyor. Ama 2dakikayı doldurmaya çalış mutlaka.
Kaliteli macunla diş fırçası al. Yatırım yap yani .
Aslında alışkanlık kazanmak o kadar zor değil. Zaten birkaç hafta sürekli yapınca alışıyorsun. birkaç hafta sonra alışınca fırçalamaya , eğer yapmayınca ağzında bir eksiklik hissediyorsun. O ferahlığın eksikliğini hissediyorsun zaten

Elektrikli diş fırçası al hevesle fırçalarsın.

İyi Forumlar! <3
ilk biraz kendini alıştır 20 gün falan sık dişini sonra dişlerini fırçalamadığında içinde sıkıntı oluyor kalkıp fırçalarsın

Hocam merhaba, bir diş hekimi olarak kesinlikle florsuz diş macunu almani önermiyorum. Florun yararı kanıtlanmış, istersen güncel birkaç makale bırakabilirim. Orta sertlikte bir diş fırçası öneriyorum. Bir kez akşam yemeğinden 40-45 dk sonra (veya gece son atıştırmadan sonra) , bir kez de sabah veya öğle yemeğinden sonra fırçalamalısın.
Diş bakımı çok önemli. Dişlerini fırçalamadığın zaman önce dişlerinin üzerinde plak birikir. Plak içinde bakteri bulundurur ve çürüğe veya diş çevresindeki dokuların(diş eti, alveol kemiği, periodontal ligament, sement) iltihabına yol açabilir. Plak düzenli olarak kaldırılmadığı zaman tükürük ve diş eti oluğu sıvısından mineralle beslenerek diş taşlarına dönüşür ve artık evde temizleyemeyeceğin sertliği ulaşır. Diş taşına komşu diş etinin rengi kırmızıya döner, cep oluşumu(diş etinin dişten ayrılması) ve kemik kaybı başlar.
Uzun lafın kısası dişlerini fırçalamaya bir an önce alışkanlık haline getirmelisin. Ağız temizliği bireyin kendi sağlığı içindir. Elin kirlenince neden yıkıyorsan neden düzenli duş alıyorsan dişlerini de diş hekimlerinin önerdiği gibi fırçalamalısın.

hocam miktar biraz küçük gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam tartar için tavsiyeniz var mı?
Hocam Kücük ama Hakkını Veriyor Öyle diyim. Evet biraz daha büyük yapsalar cok iyi olurdu.

Tartarı bilemiycem ama Söyle bir Çalısma var:

Burada Sık yıkamanın, Diş ipi kullanmanın, Şekerli beslenmemenin Tartar oluşumu azaltacağı söylüyor.

Hocam Kücük ama Hakkını Veriyor Öyle diyim. Evet biraz daha büyük yapsalar cok iyi olurdu.

Tartarı bilemiycem ama Söyle bir Çalısma var:

Burada Sık yıkamanın, Diş ipi kullanmanın, Şekerli beslenmemenin Tartar oluşumu azaltacağı söylüyor.
Hocam attığınız sitede benim de dediğim gibi flor içerikli diş macunu öneriliyor.
Screenshot_20220417_120623.jpg

İlk mesajınızda da florsuz diş macunu önermişsiniz.
Screenshot_20220417_121021.jpg

Flor dişin minesini çürüğe karşı güçlendirir. Diş macunu flor içerikli olmalıdır.
Buraya basit bir röportaj linki bırakacam. Eğer isterseniz kanıt düzeyi yüksek klinik araştırma veya meta analiz de bırakabilirim.

Hocam attığınız sitede benim de dediğim gibi flor içerikli diş macunu öneriliyor.
Alıntıyı görüntüle
İlk mesajınızda da florsuz diş macunu önermişsiniz. Alıntıyı görüntüle
Flor dişin minesini çürüğe karşı güçlendirir. Diş macunu flor içerikli olmalıdır.
Buraya basit bir röportaj linki bırakacam. Eğer isterseniz kanıt düzeyi yüksek klinik araştırma veya meta analiz de bırakabilirim.
İkisinide kullanıyorum dönüsümlü,diyeyim.
Ayrıca herkesin diş yapısı ve ihtiyaçlarıda farklı.

NOT: Diş hekimi olduğunu okumadım:D
Bu arada zaten öneride değil,mennuniyet Belirtmişim zaten bu konularıda sizin kadar Anlayamam :d

Geri