Yardım TN - İPS - VA Hangisini almalıyım?

whiteman

80+
Reaksiyon skoru
7
Bütçe
3500
Fps ağırlıklı oyun oynuyorum ve monitör ihtiyacım var. Tn ips va hangii panel almalıyım? Bir kaç YouTube videosu izleyip biraz da konu okudum, çok farklı fikirler var kafam karıştı yardım lazım.
( Sistemim MODART BLUE )

Fps ağırlıklı oyun oynuyorum ve monitör ihtiyacım var. Tn ips va hangii panel almalıyım? Bir kaç YouTube videosu izleyip biraz da konu okudum, çok farklı fikirler var kafam karıştı yardım lazım.
( Sistemim MODART BLUE )
Tn panel alman gerekiyor

( Sistemim MODART BLUE )
Tn veya ips alabilirsin va panelden uzak dur

( Sistemim MODART BLUE )
ıps ler bi tık tuzlu ama en iyisi

( Sistemim MODART BLUE )
FPS oyunları için TN panel en iyi seçim olacaktır.

IPS en iyi tercih olacaktır, TN'lerin renkleri kötü, VA'da da ghosting olayları falan var, yüksek Hz'li ve düşük MS'li bi monitör tercih edebilirsin.

IPS paneller daha çokrenk doğruluğu ve canlılığı her zaman daha iyi olur.
TN paneller ise daha çok akıcılık konusunda iyidir fakat renkleri biraz soluk gösterebilir bu da editörler için çok kötü bir durumdur.
VA paneller ise daha çok performans odaklı diyebilirim... Her türlü işini yapabilirsin. Renkleri güzel gösterir akıcılığı güzeldir...

Bildiğim bilgiler bunlardır.
Şayet yanlış bilgi biliyorsam doğrusunu öğrenmek isterim...

Tartışmasız IPS.

Hocam fps oynuyorsan ve pro oyuncu olma gibi bir hedefin varsa TN ama yok fps oynuyorum ama birşeyşerde izliyorum veya arada başka oyunda oynuyom diyorsan ıps

IPS paneller daha çokrenk doğruluğu ve canlılığı her zaman daha iyi olur.
TN paneller ise daha çok akıcılık konusunda iyidir fakat renkleri biraz soluk gösterebilir bu da editörler için çok kötü bir durumdur.
VA paneller ise daha çok performans odaklı diyebilirim... Her türlü işini yapabilirsin. Renkleri güzel gösterir akıcılığı güzeldir...

Bildiğim bilgiler bunlardır.
Şayet yanlış bilgi biliyorsam doğrusunu öğrenmek isterim...
Özetle:
IPS en iyi seçenek her konuda iyidir,
TN sadece ve sadece FPS oyunları oynanacaksa şayet alınmalı yoksa soluk renklerden canınız sıkılır film ve videolarda,
VA panel ise aralarında ki en ucuz panel olduğu için fiyatı ucuzdur ama performansı da çok kötü değildir. Getirdiği en belirgin kötü özellik ghostingdir...

Geri