RAM cl değeri öğrenme

1594154680544.png

Samsung B-Die galiba yani ben öyle anladım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@crazyreign

Alıntıyı görüntüle

Samsung B-Die galiba yani ben öyle anladım.

@crazyreign
Haydaaaa, harbiden Samsung B-die çip var la :D. Halay çekme faslını sana bırakıyorum, voltajı 1.45 V yap, frekans 3600 MHz'de kalsın. İlk olarak gecikmeyi 16-18-18-19-36 dene. @RevDeisDou olsa gecikmeyi daha düşük başlatırdı ama ben garanti oyuncuyum :D. Onda da aynı anakart vardı, istersen ondan yardım alabilirsin. Bu arada Gear Down'u kapatmayı unutma, gecikmeler tam olarak oturmayabiliyor.

Haydaaaa, harbiden Samsung B-die çip var la :D. Halay çekme faslını sana bırakıyorum, voltajı 1.45 V yap, frekans 3600 MHz'de kalsın. İlk olarak gecikmeyi 16-18-18-19-36 dene. @RevDeisDou olsa gecikmeyi daha düşük başlatırdı ama ben garanti oyuncuyum :D. Onda da aynı anakart vardı, istersen ondan yardım alabilirsin. Bu arada Gear Down'u kapatmayı unutma, gecikmeler tam olarak oturmayabiliyor.
Bu CL değerlerini nereden ayarlayacam?

@RevDeisDou Hocam bakın lütfen.

Bu CL değerlerini nereden ayarlayacam?
M.I.T. sekmesi altında Advanced Memory Settings ayarı var, orada altta Standart Timing Control var, onu sırasıyla 16-18-18-19-36 yap. Sonra da AIDA64'ten stres testi aç, veya Memtest86 ile test et (bu en az 1-2 saat sürüyor haberin olsun). Stabilse sorun yok. Voltajı 1.45 V yapmayı unutma, baktın o voltajda stabil sonrasında azaltırsın isteğe bağlı olarak.

Bu CL ne işe yarıyor ben pek bir fark algılayamadım CL 16 ile arasında.
bir bellek denetleyicisinin bir bellek modülüne, belirli bir bellek sütununa erişmesini söylediği an ile verilen dizi konumundan gelen verilerin modülün çıkış pinlerinde mevcut olduğu an arasındaki gecikme süresidir.cl Gecikme süresi ne kadar düşük olursa bellek o kadar hızlıdır.

bir bellek denetleyicisinin bir bellek modülüne, belirli bir bellek sütununa erişmesini söylediği an ile verilen dizi konumundan gelen verilerin modülün çıkış pinlerinde mevcut olduğu an arasındaki gecikme süresidir.cl Gecikme süresi ne kadar düşük olursa bellek o kadar hızlıdır.
Yüksek frekanslı belleklerde Cl değer yüksektir bu yüzden çok yüksek frekanslı bellekleri düşük frekansta çalıştırırken CL değerini de overclock ile düşürebilirsiniz.

M.I.T. sekmesi altında Advanced Memory Settings ayarı var, orada altta Standart Timing Control var, onu sırasıyla 16-18-18-19-36 yap. Sonra da AIDA64'ten stres testi aç, veya Memtest86 ile test et (bu en az 1-2 saat sürüyor haberin olsun). Stabilse sorun yok. Voltajı 1.45 V yapmayı unutma, baktın o voltajda stabil sonrasında azaltırsın isteğe bağlı olarak.
Yaptım şu an fanlar çalışıyor ama görüntü yok

Reset attım geldi görüntü

1594156059272.png

Şu anda CPU-Z de böyle.

O zaman gecikmeyi 17-18-18-19-36 dene. Onun altındaki tRC kaç onu da söyler misin?
Şimdi 17-18-18-19-36 yapıca CL16 mı oluyor?
tRC otomatikte
Ne yapayım?
@crazyreign
Hocam bakar mısınız @crazyreign
@RevDeisDou siz bakar mısınız hocam.
Kaydedip çıktım CPU-Z değerleri aynı.

Sabah cevap verirseniz sevinirim şimdilik hiçbir şey ellemiyorum.

Son düzenleme:
Sabah devam ederiz ama sorun çıkmaz değil mi?

@RevDeisDou Devam edebilir miyiz lütfen şu an 2133Mhz de cl15 sanırım yani CPU-Z öyle söylüyor
@crazyreign sende gelsen.

Ayarları sıfırla XMP aç boot et bi önce.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,664
Üyeler
186,925
Son üye
diorr
Geri