İşlemci değişimi sonrası Görüntü gelmiyor

Dostum öyle bir ihtimal de yok çünkü işlemciyi kuzenimin bilgisayarından söküp getirdim çalışan bir bilgisayardan aktif olarak oda kendi sistemine eski işlemcisini taktı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hiç ekran gelmiyor
Ramlerin slotlarını değiştirip denermisiniz aynı sorun arkadaşıma oldu geçen hafta öyle düzelmişti

Herkese iyi geceler diliyorum şöyle bir sorunum var kardeşim termal macun sürmek için işlemciyi sökmeye çalışırken işlemci soğutucuya yapışmış daha sonra da pimlere zarar vermiş. Zarara gören işlemci modeli ‘Ryzen 5 5500 ‘ bende elimde olan eski bir işlemciyi ‘Ryzen 5 1600AF’ takmak istedim düzgün taktım macunu sürdüm ramler düzgün takıldı herşeyi yaptıktan sonra startı verdim fakat ekrana görüntü gelmiyor. Daha önce başına gelen oldu mu yardımcı olabilecek var mı ?
Bu bende de oluyor . Ram'ler çift slot ise birini çıkar öyle çalıştır .

Taktığınız işlemciyi bios sürümü destekliyor mu peki bu yeni işlemcilere bios update vs. gerekiyodu belki öyle bi sorundur
edit: pardon taktığınız işlemciyi şuan gördüm
Ya biosla alakası yok bilmeyenler yazmasın ak

Taktığınız işlemciyi bios sürümü destekliyor mu peki bu yeni işlemcilere bios update vs. gerekiyodu belki öyle bi sorundur
edit: pardon taktığınız işlemciyi şuan gördüm
evet hocam eski bir işlemci yani destekler diye düşünüyorum eski işlemci için bios güncellemek gerekir mi inan bilmiyorum

Bu bende de oluyor . Ram'ler çift slot ise birini çıkar öyle çalıştır .

Ya biosla alakası yok bilmeyenler yazmasın ak
Ramler çift slot tek tek de denedim ve olmadı malesef

evet hocam eski bir işlemci yani destekler diye düşünüyorum eski işlemci için bios güncellemek gerekir mi inan bilmiyorum

Ramler çift slot tek tek de denedim ve olmadı malesef
Kanki ekran gelmeden 20 dakka çalışıtırır mısın ben böyle deneyerek çözmüştüm

Muhtemelen işlemci soketine macun bulaştı ya da bir kırık vs olmuş olabilir iyice kontrol edebilir misin soketi birde resim at bizde bakalım sana zahmet

Kanki ekran gelmeden 20 dakka çalışıtırır mısın ben böyle deneyerek çözmüştüm
20 dakika kendi kendine çalışsın mı görüntü gelmemesine rağmen bunu mu demek istedin?

Muhtemelen işlemci soketine macun bulaştı ya da bir kırık vs olmuş olabilir iyice kontrol edebilir misin soketi birde resim at bizde bakalım sana zahmet
Tekrar söktüm ve kontrol ettim macun falan yok fotoğrafını çektim ne kadar anlaşılıyor bilmem ama

Ekler

• IMG_0165.jpeg
    IMG_0165.jpeg
    2 MB · Hit: 43
  • IMG_0164.jpeg
    IMG_0164.jpeg
    1.9 MB · Hit: 48
  • IMG_0163.jpeg
    IMG_0163.jpeg
    2 MB · Hit: 53
  • IMG_0162.jpeg
    IMG_0162.jpeg
    1.9 MB · Hit: 43
Son düzenleme:
20 dakika kendi kendine çalışsın mı görüntü gelmemesine rağmen bunu mu demek istedin?

Tekrar söktüm ve kontrol ettim macun falan yok fotoğrafını çektim ne kadar anlaşılıyor bilmem ama
Kardeşim bu şekilde mi takıyorsunuz yine işlemciyi direk

Kardeşim bu şekilde mi takıyorsunuz yine işlemciyi direk
Net çekeyim diye soğutucunun üzerine koydum işlemciyi.. Önce işlemciyi takıyorum anakart ok yöne ve işlemci ok yönüne uyacak şekilde daha sonra soğutucuyu takıyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,181,511
Üyeler
187,523
Son üye
SametYnk
Geri