Yeni topladığım sistemde performans sorunu yaşıyorum.

Aplausiao

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım windowsu kurup driverları kurdum windows güncellemesini yaptım . Ancak masaüstünde bile kasıyor bilgisayar. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bilgisayar parçalarına yazarasan arkadaşalar daha iyi yardımcı olabilir

Chipset ve Bıos'u son sürüme güncelledin mi? Yoksa güncelle.

Hocam inşallah monitörün hz değerini 60hz de bırakmamışsındır 😃. Eğer ayarlamadıysan masaüstünde sağ tıkla, görüntü ayarları, gelişmiş görüntü ayarları şeklinde takip et ve hz değerini monitörün kaç hz o şekilde ayarla.

Hocam inşallah monitörün hz değerini 60hz de bırakmamışsındır 😃. Eğer ayarlamadıysan masaüstünde sağ tıkla, görüntü ayarları, gelişmiş görüntü ayarları şeklinde takip et ve hz değerini monitörün kaç hz o şekilde ayarla.
Sorun bu çıkarsa bir kahkaha patlatıcam beni etiketleyin.

Chipset ve Bıos'u son sürüme güncelledin mi? Yoksa güncelle.
Chipseti kontrol ettim güncel görünüyor. Bios sürümü de 11.12.2024 tarihli.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam inşallah monitörün hz değerini 60hz de bırakmamışsındır 😃. Eğer ayarlamadıysan masaüstünde sağ tıkla, görüntü ayarları, gelişmiş görüntü ayarları şeklinde takip et ve hz değerini monitörün kaç hz o şekilde aya

Yok hocam 180hz ayarlı tek emin olduğum ayar bilgisayardaki 😄

Chipseti kontrol ettim güncel görünüyor. Bios sürümü de 11.12.2024 tarihli.

Yok hocam 180hz ayarlı tek emin olduğum ayar bilgisayardaki 😄
Valla hocam neden yapar bilemiyorum malesef.

Masaüstünde bile kasıyor derken tam olarak nasıl bir kasma yaşıyorsun? Görev yöneticisini açıp Performans kısmına gel orda %100 çalışan bir şey var mı onu kontrol edebilirsin.

Masaüstünde bile kasıyor derken tam olarak nasıl bir kasma yaşıyorsun? Görev yöneticisini açıp Performans kısmına gel orda %100 çalışan bir şey var mı onu kontrol edebilirsin.
Takılıyor, donuyor bazen. Aynı sorun oyunlarda ve taracıyıcılarda da oluyor. Furmark testi yaptığım zaman da ortalama 10fps, 700 puan alıyorum. Sorunun belki windows kaynaklı olabileciğini düşünüp 3 kere tekrar kurdum ama çözülmedi.

Aygıt yöneticisi , görev yöneticisi kısmından ss atar mısın bakalım oralara

Ayrıca windows update te yapmayı denedin mi ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,297
Üyeler
184,293
Son üye
jocshehe
Geri