Alihanyilmaz
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 975
Slitaz çok yavan. Porteus ve Slax deneyebilirsin ama senin sorunun donanımdan kaynaklı gibi. Disk sağlığını ölç bir ara.Sanmam. ChatGPT slitaz ve pordeus öneriyor
Slitaz çok yavan. Porteus ve Slax deneyebilirsin ama senin sorunun donanımdan kaynaklı gibi. Disk sağlığını ölç bir ara.Sanmam. ChatGPT slitaz ve pordeus öneriyor
Sisteminde sıkıntı olmasın antix i p4 işlemcide bile rahat calistirmistim benBilgisayarım artık Windows 7'yi bile zor açıyor, donmaktan başka bir işe yaramıyor. Dün 'hafif' olduğu için Linux Mint XFCE kurdum ama sistemi kullanamadan bilgisayarı kapattım. Düşünün, XFCE sürümü bile çok ağır geliyor. Daha önce antiX kullandım, o bile doğru düzgün çalışmadı. Puppy Linux'ta Türkçe dil desteği yok, Tiny Core Linux'ta ise neredeyse hiçbir şey yok. Doğru düzgün başka bir Linux bulamadım, bu yüzden size danışmak istedim.
Benim için önemli olan iki şey var: Türkçe dil desteği ve iyi performans. Tarayıcıyı açsın idare etmeye çalışırım.
Sağlık neredeyse hiç düşmedi.Slitaz çok yavan. Porteus ve Slax deneyebilirsin ama senin sorunun donanımdan kaynaklı gibi. Disk sağlığını ölç bir ara.
Mozilla açılana kadar akşam farzını kıldım şakasızSisteminde sıkıntı olmasın antix i p4 işlemcide bile rahat calistirmistim ben
İşlemci ne kullanıyorsun ? İyi soguyormu ?Sağlık neredeyse hiç düşmedi.
Anakart bozuk olduğu zaman sürekli aç kapa yaptığım için %100'den %98'e düştü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Mozilla açılana kadar akşam farzını kıldım şakasız
E5500İşlemci ne kullanıyorsun ? İyi soguyormu ?
Termal sınırını 65c o işlemcinin, ağır throtle oluyordurE5500
Çok hafif 1.93W termal macun ve sadece soğutma bloğu ile max 75 derece
Fan ile 15 derece
Bir şey anlamadım ama galiba iyi değil demek istedin. Anlaşılan Windows 7 Starter kuracağımTermal sınırını 65c o işlemcinin, ağır throtle oluyordur
Termal sınırı aşmış işlemcin güç kesiyor soğutmak için diyor. Daha kaliteli macun + soğutma yöntemleri uygulamalısın muhtemelen kasmalar anlık donmalar şeklindeyse sorunun oBir şey anlamadım ama galiba iyi değil demek istedin. Anlaşılan Windows 7 Starter kuracağım
Sanmıyorum. Frekans değerleri yüksek'teTermal sınırı aşmış işlemcin güç kesiyor soğutmak için diyor.
Meali 65c geçtikten sonra hızını kısıyor.Bir şey anlamadım ama galiba iyi değil demek istedin. Anlaşılan Windows 7 Starter kuracağım
Fansız öyle. normal de fanlı kullanıyorum o yüzden sebep bu değilMeali 65c geçtikten sonra hızını kısıyor.
Dağıtıma göre değişirbunun manası yok ki chrome yada firefox ile webde gezinmek gereksiz servisleri kapatılmış windows 7den daha çok kaynak harcar