Neler Yeni
  • ‼️Sizlerin forumda daha keyifli ve sorunsuz vakit geçirmesi adına gece saatlerinde güncelleme ve bakım çalışması yapılacaktır. İşlemler sürerken kesintiler yaşanabilir.

En hafif Linux hangisi?

Aykut D.

80+ Gold
Bilgisayarım artık Windows 7'yi bile zor açıyor, donmaktan başka bir işe yaramıyor. Dün 'hafif' olduğu için Linux Mint XFCE kurdum ama sistemi kullanamadan bilgisayarı kapattım. Düşünün, XFCE sürümü bile çok ağır geliyor. Daha önce antiX kullandım, o bile doğru düzgün çalışmadı. Puppy Linux'ta Türkçe dil desteği yok, Tiny Core Linux'ta ise neredeyse hiçbir şey yok. Doğru düzgün başka bir Linux bulamadım, bu yüzden size danışmak istedim.

Benim için önemli olan iki şey var: Türkçe dil desteği ve iyi performans. Tarayıcıyı açsın idare etmeye çalışırım.
Sisteminde sıkıntı olmasın antix i p4 işlemcide bile rahat calistirmistim ben

Slitaz çok yavan. Porteus ve Slax deneyebilirsin ama senin sorunun donanımdan kaynaklı gibi. Disk sağlığını ölç bir ara.
Sağlık neredeyse hiç düşmedi.
Anakart bozuk olduğu zaman sürekli aç kapa yaptığım için %100'den %98'e düştü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sisteminde sıkıntı olmasın antix i p4 işlemcide bile rahat calistirmistim ben
Mozilla açılana kadar akşam farzını kıldım şakasız

Aykut D.

80+ Gold
Sağlık neredeyse hiç düşmedi.
Anakart bozuk olduğu zaman sürekli aç kapa yaptığım için %100'den %98'e düştü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mozilla açılana kadar akşam farzını kıldım şakasız
İşlemci ne kullanıyorsun ? İyi soguyormu ?

Aykut D.

80+ Gold

TyShame

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
876
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Bir şey anlamadım ama galiba iyi değil demek istedin. Anlaşılan Windows 7 Starter kuracağım
Termal sınırı aşmış işlemcin güç kesiyor soğutmak için diyor. Daha kaliteli macun + soğutma yöntemleri uygulamalısın muhtemelen kasmalar anlık donmalar şeklindeyse sorunun o

Aykut D.

80+ Gold

ghnn

80+ Bronze
bunun manası yok ki chrome yada firefox ile webde gezinmek gereksiz servisleri kapatılmış windows 7den daha çok kaynak harcar

bunun manası yok ki chrome yada firefox ile webde gezinmek gereksiz servisleri kapatılmış windows 7den daha çok kaynak harcar
Dağıtıma göre değişir

Top Bottom