Xmp nedir açılmalı mı

ktugra29

80+
Reaksiyon skoru
5
rastgele bi videonun yorumlarında gördüm bios ayarlarında ram için xmp ayarı varmış bu ayarı açtığımzda ramlerin tam performansta çalıştığını söylüyorlar bunun bi sakıncası var mıdır uzun vadede rame zarar verir mi açılmalı mıdır?

zarar vermez açılmalı

rastgele bi videonun yorumlarında gördüm bios ayarlarında ram için xmp ayarı varmış bu ayarı açtığımzda ramlerin tam performansta çalıştığını söylüyorlar bunun bi sakıncası var mıdır uzun vadede rame zarar verir mi açılmalı mıdır?
hayır bir sakıncası yok ramlerin vermesi gereken değerleri veriyor o sayede eğer sistemdeki ram expo destekliyorsa ve sistem amd ise expo ayarını aç yoksa stabil çalışmıyordu sanırım

intel işlemci kullanıyosan xmp , amd kullanıyorsan expo açmalısın hayır kötü bir şey değil ramleri tam performansında çalıştırmanı sağlar zararı yoktur.

XPM Ramleri olması gereken hızda çalıştıran bir ayar , yapılması gerek , zararı yoktur. Örnek 3600 mhz ram aldın diyelim ilk taktığında o otomatik olarak 2100 mhz lerde çalışır , XMP profilini açtığın zaman 3600 mhz de çalışır.

hayır bir sakıncası yok ramlerin vermesi gereken değerleri veriyor o sayede eğer sistemdeki ram expo destekliyorsa ve sistem amd ise expo ayarını aç yoksa stabil çalışmıyordu sanırım
sistemim amd ramlerim de gskill ripjaws 2x8 expo ayarı açmam gerekir mi gerekiyorsa nasıl açılıyor?

intel işlemci kullanıyosan xmp , amd kullanıyorsan expo açmalısın hayır kötü bir şey değil ramleri tam performansında çalıştırmanı sağlar zararı yoktur.
ben de ikiside açık nasıl olacak

ben de ikiside açık nasıl olacak
hocam o nasıl oluyor xd
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemim amd ramlerim de gskill ripjaws 2x8 expo ayarı açmam gerekir mi gerekiyorsa nasıl açılıyor?
hocam xmp açar gibi videoları mevcut profile 1 di sanırım giriyorsunuz expo xmp diye ayarlar var expo yu seçtikten sonra f10 ile kaydedip çıkabilirsiniz

hocam o nasıl oluyor xd

hocam xmp açar gibi videoları mevcut profile 1 di sanırım giriyorsunuz expo xmp diye ayarlar var expo yu seçtikten sonra f10 ile kaydedip çıkabilirsiniz
tamamdır teşekkür ederim

hocam o nasıl oluyor xd

Benim setup full ryzen üzerine expo yok xmp var, altta ise xmp/expo ayarı var anlamdım ikiside açık heralde.

ekran kartı sadece rtx 4080s

1747661896782.webp

1747661903543.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,906
Üyeler
183,918
Son üye
Berat.zeze