Neler Yeni

15 Yaşında Ne Gibi Yatırımlar Yapabilirim?

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,223
İsim
haro
Merhaba, sorum başlıkta 15 yaşında nasıl para kazanabilirim? Bir yerde hisseler aracılığı ile alım satım yapılıyordu fakat hesabı açmam için yaşım tutmuyor sanırım bunun dışında önerileriniz nelerdir?

15 yaşında yapacagın en iyi yatırım ingilizce ögrenmek. Bana sorarsan çince ögren. Çinliler ileride dünyanın başına bela olacak. Tüm Türk devletleri ile çin seddinin önünde buluşacagız diye bir söz var.

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal

robin

80+ Silver
15 yaşında yapacagın en iyi yatırım ingilizce ögrenmek. Bana sorarsan çince ögren. Çinliler ileride dünyanın başına bela olacak. Tüm Türk devletleri ile çin seddinin önünde buluşacagız diye bir söz var.
İlk İNGİLİZCE. Bu devirde hâlâ İngilizce bilmeyen cahildir.

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
Komikmiş. Zaten oynayabiliyordum üstüne bir daha oynayabilecek durumdayım demekki.
asıl senin "17 yaşındayım takır takır dil konuşabiliyorum ne işime yarıyacak bu?" demen komik.

warren_buffet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Rıdvan Akif Çetinkaya
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü PC , bisiklet , araba
Instagram
@ridvanakifcetinkaya
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198894542408/
Twitter
RidvanakifR
Facebook
ridvanakif.cetinkaya

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret

Toukhan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,470
İsim
Batuhan
Steam
TouKhan
Discord
TouKhan#0471
Reddit
u/akszforreal
asıl senin "17 yaşındayım takır takır dil konuşabiliyorum ne işime yarıyacak bu?" demen komik.
İnsanların başarabildiği , başarabileceği ve aslında bu kadar kolay olan bir şeyi Türkiyedeki ortalama bir insanın yapamaması ve ondan üstün birisinin yapması neden zorunuza gidiyor? Dil konuşabiliyorum karşımdakiyle anlaşabiliyorum sadece diksiyonum bozuk ama bu diksiyon türkçe konuşurkende bozuk. İnsanları çekemiyorsanız inanmıyorsanız bile onlarla dalga geçmeniz kendinizi komik ve aşağı bir duruma düşürür. Yeterince alamadığın eğitimin ve uğraşmadığın beyninin almadığı ingilizcenin başka birisi tarafından konuşulması seni bu kadar yoruyorsa senin buna komik demeye hakkında yoktur.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,521
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
ben de 16 yaşındayım ve şunu söylemeliyim ki herkesin dediğinin aksine türkiye için okul okuyarak biryere gelmek zor ve bunu herkes başaramaz bunu kötü anlamda söylemiyorum çünkü bu iyi bir şey belki de senin benim gibi kişiler için daha büyük gelir kaynaklarının kapısını açar bu yüzden okul okumak bir yana okul okurken elime para geçsin ya da birşeyler kazanmayı istiyorum dersen alt bir iş niteliğinde bir tavsiyem var.
herkesin dediğinin aksine borsa oynamayı öğren mum grafiklerini formasyonları öğren
varant nedir öğren
ufakça açayım ne dediğimi anlaman için
gözüne kestirdiğin herhangi bir hisseye yatırım yapıyorsun bu mum grafikleri ve formasyonlar sayesinde hissenin ilerleyen zamanlarda düşüp veya yükseleceğini öngörüp ona göre alım satım yaparak kar elde ediyorsun
tanıdığım yakın bir arkadaşım 3 ayda 5tl yi 1000 tl yaptı tabi sonra zararla 200 tl kaldı elinde bunu teşvik için demiyorum ne gibi potansiyellerinin olduğu söylemeye çalışıyorum
Varant normal borsanın aksine daha kolay ve karlı
çünkü varant'da hisse değeri düşse de yükselse de hep kazanan sen olursun ama tabii ki de bu kadar basit değil
varantlarda belli bir vade vardır bu 1 veya 2 aylık süreçten oluşur 1 ayın altındaki vadelere bakmayın bile
4 grup olur yüksek riskli riskli normal ve daha düşük
varant yaparken eğer düşüşü seçersen hisse mesela %5 değer kaybetti ; senin yatırdığın para %5 artar
aynı şekilde yükselişi seçersen ve hisse %5 yükselirse yine paran %5 artar
AMA önemli bir nokta var ki eğer sen yükselişi seçersen ve hisse düşerse senin zararına olur

UNUTMA ki borsanın yaşı yoktur ve bu dediklerim inandırıcı gelmeyebilir bana güvenmeye de bilirsin ama şu kadarını söyleyeyim buradaki kazanç hiçbir yerde yok doğru şekilde doğru hamleleri yaparsan 3 5 kuruş kazanayım derken köşeyi bile dönebilirsin
eklemeyi unutmuşum : normal borsada da zarar vardır ve normal borsada varant gibi düşüşe yatırım yapamazsınız

basit bi örnek daha vermek isterim
elon musk whatsapp hakkındaki sözleşme twitine rt atıp "use signal"(whatsapp benzeri mesajlaşma uygulaması) (signal kullanın) dediğinde markanın hisse değeri %2000 arttı bu aşırı bir rakam 100 tl yatırmış olsaydın 2100 tl kar elde ederdin 1000 tl olsa 21k
ben sadece özet geçtim konuyu daha çok irdelersen araştırırsan daha detaylı açıklamalara ulaşabilirsin elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalıştım umarım birilerinin işine yarar, eksiğim yanlışım veya sorularınız olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,572
Üyeler
161,093
Son üye
Furkan01.
Top Bottom