Neler Yeni

2. Defa Sınıfta Kaldım Ne Yapıcam ?

'SteeL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Mehmet B
9. sınıfın derslerinden kalıyorsan okuyamassın , 9. sınıfın dersleri ortaokul gibi çogunlukla sözel diger sınıfları hayatta geçemessin .
sen en iyisi Mesem'e geç oradan bir meslek edinmeye bak. boşuna zamanını okulda öldürme

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Ömer kerem
İki kere sınıfta kalması evet okula pek bir ilgisi olmadığını gösteriyor fakat bu hala okuyamayacağı anlamına gelmiyor. Ayrıca benim dediğim şekilde yani çalışırsa üniversite sınavına neden çalışmasın? Ayrıca biliyorum konuyla alakası yok bu yüzden çoğu kişi boşboğazlık ettiğimi düşünebilir ama bir mesleğe sadece para gözünden bakmayın lütfen. Parayı her insan ister doğal karşılarım ama gerçekten ne kadar ciddiye alırsınız bilmem ama para öncelik değil. Daha çok ülken öncelikli. Çalıştığın şeye kattığın şey önemli. Mesleğini sırf para için yapan insandan pek bir şey beklenmez bence. İsmini unuttum fakat birisi şöyle bir şey demişti:
"Bir ülkede akıl ve sanattan çok, servete değer verilirse, bilinmelidir ki, orada keseler şişmiş, kafalar boşalmıştır."

Uzatmak istemiyorum fakat dediğim gibi bir mesleğe vb sadece para gözünden bakmazsanız sevinirim. Yanlış anlamayın sadece dediğiniz bir kelimeden yola çıktım.
Bu ülke artık öyle bir yerdeki nefes almak bile para tabii ki sevdiği işi yapması ülkeye katkı sağlaması önemli ama bu arkadaş okusa büyük ihtimalle bir üniversite kazanamiycak veya orayı da okuyamıycak bu arkadaşın erken yaşta mesleğe atılıp yetişirse çalıştığı şeye önemli katkılar yapabilir milletine hayırlı olabilir

Bu ülke artık öyle bir yerdeki nefes almak bile para tabii ki sevdiği işi yapması ülkeye katkı sağlaması önemli ama bu arkadaş okusa büyük ihtimalle bir üniversite kazanamiycak veya orayı da okuyamıycak bu arkadaşın erken yaşta mesleğe atılıp yetişirse çalıştığı şeye önemli katkılar yapabilir milletine hayırlı olabilir
Ben insanların dediğinizden ziyade paragöz olmalarına bağlıyorum bunu. Kaç tane çocuk kira fiyatlarını biliyor, bilse bile pek umursadiğini sanmıyorum. Diğer forumlara vb de bakarsanız tek dertleri para adam beni motive et diyor "bunu düşün" diyerek para fotoğrafı atıyor. Okumak istiyorsa okur, 2kere sınıfta kalması bir şeyi değiştirmez bu konuda. Kendi kararı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Arif güngör
Arkadaşlar Selam ben ilk 9. Sınıfı okudum ve kaldım 2. defa okudugumda kaldım 4 ders kuralından dolayı yoksa notlarım iyiydi. Neyse şimdi bütün yaz ailemden sakladım ve okulun açılmasına 1 gün kaldı hala bilmiyorlar. Ne yapmalıyım internet üzerinden açığa geçiliyor mu yoksa örgün eğitimden uzaklaştırılınca direk kendisi mi açığa veriyor söyler misiniz. Ne yapmalıyım sizce yardım edin.
Durumu ailene anlatacaksın, daha sonra ne yapacağını oturup onlarla konuşacaksın. Ailenle belki bir sıkıntın vardır bilmiyorum ama eğer hiçbir problem yoktu da sakladıysan gerçekten arkadaşların dediği gibi belki okumak istemiyorsundur. Mesleğe yönel nasıl bir hayat yaşadığını bimiyoruz ama pek te bir seçeneğin yok gibi.

CheckMateMaster

80+ Bronze
OLUM ADAMIN MORALİNİ GÖMDÜNÜZ 9. sınıf zor diyorlar ve kalıyorlarda
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durumu ailene anlatacaksın, daha sonra ne yapacağını oturup onlarla konuşacaksın. Ailenle belki bir sıkıntın vardır bilmiyorum ama eğer hiçbir problem yoktu da sakladıysan gerçekten arkadaşların dediği gibi belki okumak istemiyorsundur. Mesleğe yönel nasıl bir hayat yaşadığını bimiyoruz ama pek te bir seçeneğin yok gibi.
arif güngör baya haklı katılıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Ahmet A.
Hafriyatçıların, madencilerin yanına git yağcı olarak başla, dikiş tutturursan ekskavatör operatörü olarak üni mezunundan fazla para kazanırsın ileride.

M.R.Ö.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Rüzgar Öztunca
İlgilendiği Kategoriler
Laptop,Öneri,pc,karışık konular.
Olm onu bunu boşverinde adam hala bişey yazmadı hayatı kaymış olabilir yada daha açıklamamış olabilir ve hayatının yarın kayma ihtimali var(dayak anlamında,yada sadece ceza vermişlerdir yada vereceklerdir bilemem :kizginpeepo:) o.O2

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf Eymen baktı
Dostum bende senin gibiydim ve şüanda okul birincisiyim pes etme hocalarında çalışma programı alabilirsin

M.R.Ö.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Mehmet Rüzgar Öztunca
İlgilendiği Kategoriler
Laptop,Öneri,pc,karışık konular.
Dostum bende senin gibiydim ve şüanda okul birincisiyim pes etme hocalarında çalışma programı alabilirsin
Olm belki babası sanayiye vercek ozaman napıcak(umarım sanayiye yollamazlar(!) :uzgunpeepo: :peeposad:)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom