Yardım 2.El Ekran Kartı Önerisi

Mesela bunun gibi hocam. Hem 16 gb oldugu için rahat edersiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende tercih etmem içinden geçiyorlar kartın fiziki değil belki ama kart yorgun oldu mu ne kadar sağlıklı kullanılır bilemiyorum.

Bursa'da ben bulamadım hocam sistemle satanlara denk gelip duruyorum başka şehirde zor istanbul ve çevresi git gel lazım arkadaş illa görecek dokunacak alırken her ne kadar anlamıyor olsada donanımdan
11e ilan çok var hocam rx 6800 bursada şuan baya buldum ben. Pazarlık edilip alinabilir bunlar

11e ilan çok var hocam rx 6800 bursada şuan baya buldum ben. Pazarlık edilip alinabilir bunlar
Valla temiz duruyor bilemedim 6700xt de temiz

Esnafa da pek güvenemiyorum yağlama cilalama yapan çok

Bütçe 15k ise RTX 4060ti veya RTX 5060 alınabilir.

Ya bana kalsa hiç bulaşmasın B580 al geç dedim de B580 ne kadar stabil olur bilmem ben fps ağırlıklı oynuyorum bana yarıyor du o kart varken bende oda tam tersi hikayeli oyunları çok seviyor bir şey diyemiyorum o yüzden ona

Hocam temiz bulamadım daha doğrusu bursada 6800xt satan bulamadım 6900xt var işte.ilan da gördüğüm hem kendime yedek kart bakıyorum satarsam eldekileri yada servise yollarsam diye elimin altında kart olsun diye hemde arkadaşa bakıyoruz böyle idarelik kart

Kaç olur en son brom
aklımda 13500 gibi bir fiyat var geçmişi ne olduğu belli olmayana 11 12k yazıyorlar ha tabi verilir mi o para dersen senin bileceğin iş kankam

Bütçe 15k ise RTX 4060ti veya RTX 5060 alınabilir.
6000 serisinde kronik vesaire problem var mı bilginiz var mı hocam arkadaşı ikna edebilirsem ona AMD kart aldiracam işlemcide ikna etmem 2 saniyemi aldı ekran kartında Nvidia tutturdu gidiyor

4060 a 13 verilmez
Doğru ya aslında B580 aldirayim diyorum ama fps de üzmüyor da hikayeli de ne yapar bilmem sonra aramız bozulmasın arkadaşımla sen aldırdın diye kötü çıktı falan hesabı

2.el 6700xt 12gb XFX swft/quicksilver-zotac 3070 8gb Swft modeli 10.000 TL, Quick modeli 10.500 TL, 3070 11000 TL 6900xt 14000TL 4060 Kfg li 3 fanlı 13000tl sizce hangisi alınmalı biraz pahalı olabilir farkındayım ama bulunduğum şehirden alacağım İmzamdaki sisteme takılacak ama bana değil arkadaşıma alınacak ürünler.https://shbd.io/s/FBU8sm9k 3070 6700xt quick https://shbd.io/s/nU7Lrr4x
6900xt https://shbd.io/s/A2EZW5qr
6700xt SWFT https://shbd.io/s/BT7pPp6k ızgarada pas var galiba emin olamadım 6700xt MSI gaming 8500 TL
6700xt mining çıkması red devil 9500 TL
3070 mining çıkması 9500 TL kısa süreli mining yapılmış hepsinde geniş stok var satanda alınır mı? 55-60 derecelerde geziyor kartlar furmark da

İlk olarak, 2. el ekran kartı alırken en büyük sorun “görünmeyen hasarlar”dır. Kart daha önce madencilikte kullanıldıysa, fan yatakları aşınmış olabilir, soğutma boruları zamanla yorulmuş olabilir, lehimler çatlamış olabilir. Bu tür kartların stres altında vereceği performans düşüşleri ve arızalar çok daha sık görülür. Bu yüzden, kartın sadece görsel durumu değil, test edilmiş durumu ve satıcının güvenilirliği senin için çok belirleyici olur.

Verdiğin seçenekler arasında performans açısından en avantajlı kart 6900 XT görünüyor — çoğu oyunda 3070 ve 6700 XT’ye kıyasla ciddi bir fark yaratma potansiyeli var. Ancak onunla gelen risk de daha büyük: güç tüketimi daha yüksek olur, ısı yönetimi daha zor olur ve bileşenlere binen yük daha fazla olur. Yani “çok iyi durumda olursa” alınabilir, ama temkinli olunmalı. Benim dengeli tercih olarak öne çıkardığım aday RTX 3070 modelleri. Çünkü 3070, halen çok güçlü, çoğu oyunda yüksek ayarlarda performans veriyor; Nvidia ekosistemi avantajlarını (örneğin DLSS) kullanabiliyorsun. Eğer kartın soğutucusu güçlü bir modelse (Quick, Triple Fan, büyük soğutucu blok vs) ve satıcı güvenilirse, 3070 makul risk-performans dengesi sunar.

İlk olarak, 2. el ekran kartı alırken en büyük sorun “görünmeyen hasarlar”dır. Kart daha önce madencilikte kullanıldıysa, fan yatakları aşınmış olabilir, soğutma boruları zamanla yorulmuş olabilir, lehimler çatlamış olabilir. Bu tür kartların stres altında vereceği performans düşüşleri ve arızalar çok daha sık görülür. Bu yüzden, kartın sadece görsel durumu değil, test edilmiş durumu ve satıcının güvenilirliği senin için çok belirleyici olur.

Verdiğin seçenekler arasında performans açısından en avantajlı kart 6900 XT görünüyor — çoğu oyunda 3070 ve 6700 XT’ye kıyasla ciddi bir fark yaratma potansiyeli var. Ancak onunla gelen risk de daha büyük: güç tüketimi daha yüksek olur, ısı yönetimi daha zor olur ve bileşenlere binen yük daha fazla olur. Yani “çok iyi durumda olursa” alınabilir, ama temkinli olunmalı. Benim dengeli tercih olarak öne çıkardığım aday RTX 3070 modelleri. Çünkü 3070, halen çok güçlü, çoğu oyunda yüksek ayarlarda performans veriyor; Nvidia ekosistemi avantajlarını (örneğin DLSS) kullanabiliyorsun. Eğer kartın soğutucusu güçlü bir modelse (Quick, Triple Fan, büyük soğutucu blok vs) ve satıcı güvenilirse, 3070 makul risk-performans dengesi sunar.
11k diyor hocam kapıma kadar getirecek satıcı 3070 için ama bu fiyatta bana sanki biraz fazla kazık duruyor zotac çift fanlı model

Peki

0 B580 aldırsam arkadaşa hikayeli oyunlarda üzer mi? Yada fps de sistemlerimiz aynı ekran kartı eksik ama bütçe yetersiz Max 15 bandına çıkabiliyor bu ay

Kendime yedek kart B580 Sparkle Titan buldum hocam 6347 TL ye geldi bana toplam 27.08.2025 tarihli atom bilişimden alınma elime ulaşsın test etcem atom bilişim kimim firması onu çözemedim inşallah merdiven altı değildir çok uyguna geldi olmadı kendime yan sistem kurarım onu takarım diye düşündüm sorunsuz diyor satan da bakalım Çarşamba yada Perşembe elimde olur. Pahalı ya mı aldım acaba ? Ürün 0 hazır sistem yanında gelmiş sistemi satmış ekran kartı elinde duruyormuş

o paraya 6800xt bulunabilir ve o seviyelerin en iyi kartlarından birisi bana göre

Geri