Yardım 270k Plus ve AMD Farkı?

Reaksiyon skoru
6
Bütçe
25000
Hep görüyorum oyun için AMD, verimlilik için Intel diyorlar ama aradaki fark ne tam olarak? Verimlilikten ne kastediliyor?

Arka planda birçok program açık tutuyorum, oyun geliştirme, yazılım geliştirme vb. işler yapıyorum. Render, video editör tarzı şeyler yapmıyorum. AMD'nin sadece oyun için olduğunu duyunca Intel 270k plus'ı tercih etmek istedim ama AMD de bunları yapabiliyorsa ve oyunda daha iyiyse, AMD'yi de alabilirim. Siz ne düşünüyorsunuz?

2k çözünürlükte, 5070ti ekran kartım var.

270k plus fiyatına göre çoklu çekirdek performansı çok iyi. 18 bin tl falan fiyatı var ama amd tarafında 16 çekirdekli işlemciler kadar performans veriyor. 9950x veya 9950x3d gibi işlemcilerin fiyatı ise çok uçuk. öyle bir güce gerek var mı tartışılır bu arada. 9700x, 9800x3d gibi işlemciler de yeterli. 270k plus'ın oyun performansı da kötü değil bu arada. alınabilir bir işlemci.

270k iyi zaten de bilgisayarı sadece oyun için kullanmayacağım. Oyun oynayacaksan amd al denilince intel'e yöneldim. 9800x3d mesela daha fazla fps veriyor, bu işlemci de konuda yazdığım şeyleri rahat yapıyorsa amd daha mantıklı diye düşündüm.

270k iyi zaten de bilgisayarı sadece oyun için kullanmayacağım. Oyun oynayacaksan amd al denilince intel'e yöneldim. 9800x3d mesela daha fazla fps veriyor, bu işlemci de konuda yazdığım şeyleri rahat yapıyorsa amd daha mantıklı diye düşündüm.
270K alınır bence, o da güzel oyun oynatıyor zaten ve saf güçte de 8 çekirdek yerine 24 çekirdeğin olur.

Çoklu çekirdek performansının gerektiği senaryolarda U7 270K Plus daha iyi bir işlemci. Oyuna için ise 9800x3d-9850x3d önbelleğinden dolayı biraz daha avantajlı. Güçlü bir ekran kartın var monitörün 2k gidipte 1080pde oyun oynayacağını düşünmüyorum. Tüm oyunları yüksek ayarlarda rahatlıkla 2kda açarsın. Böyle olunca oyunlarda işlemciden çok ekran kartının performansı etken oluyor. Çok az oyunda 2k çözünürlük için amd fazla fps verir. Burada seçim yaparken senin neye ihtiyacın olduğu önemli. Çok yüksek veri setlerini işlemen gerekiyorsa, büyük projelerle uğraşıyorsan 270K Plus daha avantajlı. Aynı zamanda LGA1851 soketi için yolun sonuna gelindi. İleride işlemci değiştirmek istediğin zaman anakartta almak zorunda kalıcaksın. Amd çok daha uzun süre aynı soket yapısını kullanıyor.

Bu yazılım, oyun geliştirmeden kastın da mobil cihazlar içinse veya basit projelerse zaten iki işlemci arasında devasa farklar hissetmeyeceksin. Hangisi daha çok içine siniyorsa onu tercih edebilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,657
Üyeler
199,203
Son üye
PeAx

Geri