Dostlar bir süredir bilgisayarımı yükseltmek istiyorum bu forumda ve başka yerlerde araştırıyorum ama her gelen tavsiyede anakart işlemci ram ve ssd neredeyse hep aynı kalıyor bundan dolayı yükseltmem gerekenin sadece ekran kartı olduğunu düşünmeye başladım. Güncel sistemim şu şekilde:
Ryzen 5 7500f işlemci
Palit RTX 3070 8GB ekran kartı
Biostar B650MP-E Pro anakart
Lexar ARGB 2x16 32GB DDR5 ram
Crucial 500GB M2 SSD
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Hava Soğutucu
650w PSU (tam model adını hatırlamıyorum)
MSI Mag 112r RGB Kasa
Bu sistemi almak isteyen bir tanıdığım var biraz ucuz bir fiyata alacak satarsam elimde toplam 55-60k para kalıyor. Sistem tavsiyesi istediğimde bu işlemciden başka öneri gelmedi o yüzden satmayı mantıksız bulmaya başladım. Şimdi sorum 35k civarına bu gördüğünüz sistemde darboğaz yapmayacak hangi ekran kartına geçebilirim? Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum ama o ikinci planda. Mümkünse Nvidia olsun ama çok çok fark var AMD çok daha iyi diyorsanız da kapalı değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ryzen 5 7500f işlemci
Palit RTX 3070 8GB ekran kartı
Biostar B650MP-E Pro anakart
Lexar ARGB 2x16 32GB DDR5 ram
Crucial 500GB M2 SSD
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB CPU Hava Soğutucu
650w PSU (tam model adını hatırlamıyorum)
MSI Mag 112r RGB Kasa
Bu sistemi almak isteyen bir tanıdığım var biraz ucuz bir fiyata alacak satarsam elimde toplam 55-60k para kalıyor. Sistem tavsiyesi istediğimde bu işlemciden başka öneri gelmedi o yüzden satmayı mantıksız bulmaya başladım. Şimdi sorum 35k civarına bu gördüğünüz sistemde darboğaz yapmayacak hangi ekran kartına geçebilirim? Çoğunlukla Unreal Engine'da çalışıyorum ve bazen ufak tefek yayın video edit falan yapıyorum ama o ikinci planda. Mümkünse Nvidia olsun ama çok çok fark var AMD çok daha iyi diyorsanız da kapalı değilim yardımcı olursanız çok sevinirim.