Neler Yeni

4 yıl için iPhone 13 Alınır Mı?

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Erdem
Dostlar iPhone'ların o günün ekonomisine göre değer neredeyse hiç kaybetmemesi bilinen bir şey.
Sizce Samsung S24 alıp 7 yıl onunla mı devam edilir yoksa iPhone 13 ile iPhone piyasasına girilip 4 yıl sonra model yükselterek devam mı edilir?
Sizce hangi yol daha mantıklı?
Hocam merak ediyorsanız İphone 13 alın ama kaç tane daha güvenlik güncellemesi alır bilmiyorum yoksa 4 sene tabi ki rahat götürür.

crabman

80+
Gerçekten bizim ülkede değişik bir düşünce var, iPhone kullanan birine bakış açısı bile değişiyor.
evet problem o zaten. insanlarda genellikle o sebepten dolayı gidip iPhone olsun diye 11 bile alıyorlar.
Stabilite, iosun kullanım kolaylığı, kamera performansı ve sürekli cihaz alıp sattığım için kâr ettiriyor olması başlıca sebeplerden.
Stabilite konusunda iki cihazında problemi yok fakat kamera performansı konusunda S24 daha başarılı hocam. Kullanım kolaylığı kısmında neyi kastettiğinizi pek anlayamadım.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
Büyük ihtimal 4 yılda S24 İ13 ten daha yavaş çalışacaktır. Ama İ13 artık çok eski bir cihaz olacak. S24 alırdım. Ya da İ13 al, 2 sene sonra sat (değer kaybetmeyecektir) S26 çek.

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,317
İsim
kadir
2 değil de en azından 4 yıl kullanmayı planlamıştım hocam. Sizce kurtarmaz mı?
Kurtarır fakat min 4 yıl kullanacaksan o zamanın hesabını yapmak mantıksız olur.
Şuan yaklaşık 4 yıllık olan ip 11 ikinci elde 15k bandında, 15 almak için cebinden 36k çıkıyor.
Yani her türlü o zararı edeceksin, tercih sana kalmış.
4 sene sonra ip13 30k eder ip18 75k olur üste 45 verirsin.
S24 20 eder üste 55 verirsin.
Yani bence pek kafaya takılacak durumlar değil ilerideki 4-5 yılı düşünüyorsak.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
iPhone'un kafamı kurcalama sebebi önceden de kullanmış olmam ve değişiklik istemem hocam. Seneye inşallah üniversiteye gidince bir ipad ile uyumlu bir şekilde kullanmayı da düşünüyorum.
Ama dediğiniz gibi S24 yıllarca gitme potansiyeline sahip gibi görünüyor. O yüzden ikisi arasındayım.
iPad de alirim diyorsan kesinlikle iPhone o zaman neyi bekliyorsun ki. Yani ben olsam ben de iPhone alirdim cünkü bu telefon en cok tercih edilen düz model oldu. 2022 döneminin 11'i gibi bir sey su an. Destegi bittigi zaman bile hala aldigin fiyattan veya belki daha yükseginden bile satabilirsin. O yüzden iPhone kesinlike daha iyi bir secim olur. Telefonda zirt pirt sacma ***** her gelen güncellemeyi yapmazsan ve telefonu batarya bakimindan saglikli bakarsan cok cok rahat götürür. Sacma sapan güncellemelerden kastigim, iOS 18 hala bazi yüksek model telefonlarda bile kasma ve batarya düsüsüne sebep oluyor. Ben hala iOS 17.6.1'de kullaniyorum ve birkac ay sonra hatta belki 19 cikacakken falan 18'e geçmeyi düsünüyorum.

Edit: Zaten 4 sene kullanmayi düsünüyorsun, bu durumda kar edecegin telefondan ziyade "Hangisi ile cok daha rahat ederim" onu düsün. Mesela ben de 2020'de SE2 aldim kullandim ama en sonunda satmadim hala elimde tutuyorum direkt yeni baska bir cihaza gectim. O edecegin kar inan 4 sene icin düsünülmez.

verctoisgonnaback

80+ Bronze
iPad de alirim diyorsan kesinlikle iPhone o zaman neyi bekliyorsun ki. Yani ben olsam ben de iPhone alirdim cünkü bu telefon en cok tercih edilen düz model oldu. 2022 döneminin 11'i gibi bir sey su an. Destegi bittigi zaman bile hala aldigin fiyattan veya belki daha yükseginden bile satabilirsin. O yüzden iPhone kesinlike daha iyi bir secim olur. Telefonda zirt pirt sacma ***** her gelen güncellemeyi yapmazsan ve telefonu batarya bakimindan saglikli bakarsan cok cok rahat götürür. Sacma sapan güncellemelerden kastigim, iOS 18 hala bazi yüksek model telefonlarda bile kasma ve batarya düsüsüne sebep oluyor. Ben hala iOS 17.6.1'de kullaniyorum ve birkac ay sonra hatta belki 19 cikacakken falan 18'e geçmeyi düsünüyorum.
iPad'i bir kenara bırakırsak;
Siz neden iki telefon arasından iPhone'u tercih ederdiniz hocam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit: Zaten 4 sene kullanmayi düsünüyorsun, bu durumda kar edecegin telefondan ziyade "Hangisi ile cok daha rahat ederim" onu düsün. Mesela ben de 2020'de SE2 aldim kullandim ama en sonunda satmadim hala elimde tutuyorum direkt yeni baska bir cihaza gectim. O edecegin kar inan 4 sene icin düsünülmez.
Aslında gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum. iPhone 13'ün neredeyse 4 yıllık bir telefon olduğundan dolayı güncellemesinin kesileceği zamanın da yaklaşık 4 yıl olacağını düşündüğüm için öyle söyledim. İleride telefon desteği kesildiği zaman ne yapabilirim diye kestirmeye çalışıyorum bir yandan.

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
iPad'i bir kenara bırakırsak;
Siz neden iki telefon arasından iPhone'u tercih ederdiniz hocam?
S24 donanim özellikler olarak daha öne gectigini ben de biliyorum ancak Apple bu kullanim süresi konusunda ben basarili buluyorum. S24 alip 4 sene sonra kasmaya baslayip üstüne bir de o telefonu elimden cikaramama ihtimalim var. Ek olarak iPhone alirsan ekosistem cok rahat dizersin. Diyeceksin "ee androidde de ekosistem var" ama Apple ekosisteminde ayni iPhonelar gibi diger tüm ürünlerinde de bu uzun süre kullanim söz konusu. Ekosistemin ana cihazi iPhone ve ne alirsan al hepsi iPhone ile hatta hepsi birbiriyle cok senkronize calisabiliyor fakat iPhone olmadigi sürece bunlarin hicbir manasi yok.

Ekosistem haricinde, daha demin kendim de söyledigim gibi SE2 cihaz kullanmistim. 4 senesini tamamladi ve salaklik edip iOS 18 (aldigi son güncelleme) sürümüne güncellemeseydim hala yag gibi akip ekran süresi günümü kurtariyordu. Sen de eger iPhone alirsan sakin cihazin son destekledi sürüme gecme cidden cok yoruyor. Ek olarak ben SE2'yi 6000TL'ye almistim ve su an cihazda kamera titreme, cizik ekran, arka kamerasindaki ve kasa cevresindeki renkleri soyulmus, pili cakma bir pil ile degistirilmis haliyle bile 4000TL'ye alan bulabiliyorum sen düsün. Aynisini Samsung icin konussak büyük ihtimalle ne bu kadar degerini koruyabilirdi ne de 4 sene boyunca yag gibi akabilirdi. Aralarindaki kamera farkina falan bakmaya gerek yok, profesyonel bi icerik üreticisi falan degilsin ikisine de bakinca ikisi de sosyal medyada ayni tarz fotograflar cekiyor hatta iPhone tüm markalarda video konusunda daha iyi oldugu icin belki S24 ile denk veya aynidir bilmiyorum :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,260
Üyeler
161,259
Son üye
rahmandogan
Top Bottom