4K monitör almanın mantığı var mı?

Edmond_Dantes

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
1,461
Selam arkadaşlar oyun için 4K monitörün mantığı var mı alınır mı sizce?
5080 dahi 4K da MFGsiz net 60+ vermiyor.
Hal böyleyken anlamı var mı 4K monitörün?
MFG açtığımız zaman da gecikme hayli artıyor. 4K oynayacam diye o gecikme ile oyun zevkini düşürmek ne derece mantıklı bunu bilemedim.
Ayrıca MFG görüntüde ufak bozulmalara sebep oluyormuş sanırım.

hocam 4k oled alınamıyorsa bence de 4k gereksiz, fakat olede bütçe yetiyorsa 2k oledden baya farklı çok iyi diyorlar.

hocam 4k oled alınamıyorsa bence de 4k gereksiz, fakat olede bütçe yetiyorsa 2k oledden baya farklı çok iyi diyorlar.
Hocam OLED de sadece oyun ya da film için iyi. Aynı zamanda iş için büyük sıkıntı oluyor zira çok fazla statik öğe oluyor ekranda. O açıdan bana gelmiyor. Yanar falan dünya para verdiğimiz mal koyar adama valla 😂

İş durumu varsa evet oled durumu iptal tabi, o zaman 4k upgrade'i pek mantıklı gelmiyor hocam bana, 5080 ile oyunları rahatça oynarsın mfg ile gecikme durumu çok sorun yaratmaz ama ama yine de biraz bütçene kalmış bir şey hocam kendine ekipmanlarına bir şeyler almak istiyorsan 4k'da farkı görürsün ama fakat daha farklı ihtiyaçların varsa onlara da yönelebilirsin. Tamamen bütçene bağlı bence

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan 4k gereksiz. Hikayeli oyunlar oynuyorsan çok güzel oluyor. Ben 4k kullanıyorum 3060ti ile hemde. Sonuçta saf güç bakımından ps5 ayarında ve ayarları kısarak, dlss açarak 60 fps yakalayabiliyorum. Daha da rahatlatmak için 9070 siparili verdim. Gelmesini bekliyorum.

MFG açtığımız zaman da gecikme hayli artıyor. 4K oynayacam diye o gecikme ile oyun zevkini düşürmek ne derece mantıklı bunu bilemedim.
4K monitör sistemi zorlamak dışında gereksiz bence onun yerine oled 2k 360 240 hz alınır ha eğer para çoksa 4 k 240 hzz oled de alınır

Rekabetçi oyunlar oynuyorsan 4k gereksiz. Hikayeli oyunlar oynuyorsan çok güzel oluyor. Ben 4k kullanıyorum 3060ti ile hemde. Sonuçta saf güç bakımından ps5 ayarında ve ayarları kısarak, dlss açarak 60 fps yakalayabiliyorum. Daha da rahatlatmak için 9070 siparili verdim. Gelmesini bekliyorum.
Ben de sene sonuna doğru 5080 ya da 9070 li bir sistem toplamayı düşünüyorum o yüzden 4K monitör aklıma geldi ama bahsettiğim durumdan dolayı endişelendim. Yok fps falan oynamıyorum.
5080 de 9070 de saf güç ile 4K ultrada 60+ vermiyor. Ayarları kıssam anlamı kalmayacak, Frame Gen açsam da çok gecikme olur diye düşünüyorum.

Ben de sene sonuna doğru 5080 ya da 9070 li bir sistem toplamayı düşünüyorum o yüzden 4K monitör aklıma geldi ama bahsettiğim durumdan dolayı endişelendim. Yok fps falan oynamıyorum.
5080 de 9070 de saf güç ile 4K ultrada 60+ vermiyor. Ayarları kıssam anlamı kalmayacak, Frame Gen açsam da çok gecikme olur diye düşünüyorum.
Ps5 oncacık gücüyle Pssr'la falan 4k da akıcı oyun oynatıyor. Hikayeli oyunlarda da hiç öyle gecikme hissedilmiyor. Hele ki 5070ti ya da 9070xt için daha da rahat olacaktır durum. Az bir fsr ya da dlss desteğiyle yakalar hedef fps'i. Daha önce bir konuda yazdım, yine yazayım. Ayar düşürerek oynamaya razıyım ama 4kdan aşağı düşürmeye razı olamıyorum. 4k'ya gözün alıştığı zaman daha alt çözünürlükler çile geliyor.

Ps5 oncacık gücüyle Pssr'la falan 4k da akıcı oyun oynatıyor. Hikayeli oyunlarda da hiç öyle gecikme hissedilmiyor. Hele ki 5070ti ya da 9070xt için daha da rahat olacaktır durum. Az bir fsr ya da dlss desteğiyle yakalar hedef fps'i. Daha önce bir konuda yazdım, yine yazayım. Ayar düşürerek oynamaya razıyım ama 4kdan aşağı düşürmeye razı olamıyorum. 4k'ya gözün alıştığı zaman daha alt çözünürlükler çile geliyor.
Yok artık o kadar mı ya

şimdi şöyle söyliyeyeim edmond kardeş: war thunder forumuna baktım.adam 7900 gre ile fsr siz saf güçle her şey ultrada ssa 4x ile 4k da 100 fps aldığını ve bunun ona yettiğini söylüyor.5080 ile hayli hayli 4k da çok daha yüksek alırsın saf güçle.bir de bu yönden düşün.

5080 ile cok rahat sekilde 4k da akici bir oyun deneyimi saglarsiniz. 4k da oyun oynamak cozunurluk anlaminda cok fark ediyor. Bunu deneyimlemeden anlayamazsiniz. 4k cozunurluge alisip 2k veya 1080p'ye baktiginizda camur gibi geliyor gozunuze. Bu sebebten evet mantigi vardir :).

hocam arkadaşım 5080 aldı ve 4k monitrde kullanıyor ve mfg siz 60 fps vermediği nadir oyunlar var genel değil refres var ms içinde 5080 4k da kullanılır 1080p kullanacaksan 5060 lara bak.

hocam arkadaşım 5080 aldı ve 4k monitrde kullanıyor ve mfg siz 60 fps vermediği nadir oyunlar var genel değil refres var ms içinde 5080 4k da kullanılır 1080p kullanacaksan 5060 lara bak.
2K mı diye kararsız kaldım bahsettiğim sebepten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,215
Üyeler
185,047
Son üye
Pawnn877
Geri