Neler Yeni

5070=4090 YANILGISI?

Satriani

80+ Bronze
Kesinlikle..

Bende favorim 5070ti oldu dedim ama....

Neural Material teknolojisi ile vram kullanımı ne kadar düşer bilmiyoruz..
Belkide 12gb vram Pürüz olarak kalmaz kafamızda..
Testleri gördükten sonra hepsi yanıt bulur zaten, VRAM kullanımları ne kadar başarılı olduğunu kanıtlar nasılsa...

Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
3000 serisinde yaptıkları çakallıkları 4000 serisine de yaparlar, 4000 serisini bir şekilde öldürüp insanları 5000 serisine bir gazlarlar. Nvidia'nın her zamanki huyu. Ondan sonra kalkıp bilip bilmeden AMD'ye çamur at şöyle de, yok böyle de...İşi profesyonel yayın ve render olan insanları hariç tutuyorum gerçekten bu insanların bu kartlara tonlarca para vermesini aklım almıyor. Teknoloji dediğimiz şey öylesine hızlı ilerliyor ki taş çatlasın 1.5 senelik ömrü var aslında ekran kartı dediğimiz şeylerin...

Her neyse gelir birazdan nvidia'nın süvarileri, sen bilmiyorsun da biz biliyoruza getirirler işi :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
ben bu yorumuna asla katılmamakla beraber cevabını yüce Türk milletine bırakıyorum.:D:D
Hocam, grafiklerin gelişimi bir yana, optimizasyonu sıkıntılı oyunlar olduğu sürece bu kartlar gerekli gibi bir grafik görücez (FPS olarak) Stalker 2 gibi örneğin.
Düzeltmeler yapıldığını biliyorum sadece örnek..

syncretic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sinan Sapmaz
Bu sektörün oyun yapan iş gücü tarafında eskiden senaristlerinden yönetmenine sanat yönetimine her alanda istek tutku ve duygu vardı.Ve yapılan işlerde bu emeği görüyorduk.Ne oyunlar vardı nice filmlere taş çıkarır senaryoları vardı.Grafiklerin değil oynanışın ve hikayelerin güzel olduğu zamanlar.Şimdi ise ölü doğan ruhsuz bozuk oyunlar ve onların arızalarını örtmek için daha güçlü kartlar var. Son 10 yıla bakın bir çok oyun türü öldü.Bir çok oyun serisi çok kötü şekilde sona erdi.Emin olun yeni ekran kartı çıkmasa bozuk oyunlarını satmak için gece gündüz çalışırlardı.şimdi gerek bile duyulmuyor.Buradan Rockstar Gamesi saygı ile selamlıyorum.😎😁

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Bu sektörün oyun yapan iş gücü tarafında eskiden senaristlerinden yönetmenine sanat yönetimine her alanda istek tutku ve duygu vardı.Ve yapılan işlerde bu emeği görüyorduk.Ne oyunlar vardı nice filmlere taş çıkarır senaryoları vardı.Grafiklerin değil oynanışın ve hikayelerin güzel olduğu zamanlar.Şimdi ise ölü doğan ruhsuz bozuk oyunlar ve onların arızalarını örtmek için daha güçlü kartlar var. Son 10 yıla bakın bir çok oyun türü öldü.Bir çok oyun serisi çok kötü şekilde sona erdi.Emin olun yeni ekran kartı çıkmasa bozuk oyunlarını satmak için gece gündüz çalışırlardı.şimdi gerek bile duyulmuyor.Buradan Rockstar Gamesi saygı ile selamlıyorum.😎😁
Bide Ps ile Pc aynı anda çıksa Rockstar...
Ne olur be abi..
Gta VI için ps5 aldırmayın be.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,796
İsim
Eren Yeager
Arkadaşlar her yerde bu beklentiyi gördüğüm için konu açma gereği duydum..

5070'in 4090 ile aynı güçte olmayacağını size üzülerek söylüyorum..
(KAS GÜCÜ OLARAK)

Nvidia'nın "5070, 4090 gücüne eşit" derken kastettiği şey..
DLSS 4.0 performansı ile Multi Frame Generation Özelliği ile 4090'ı yakalamaları..

Lansmanı izlediyseniz oradaki kıyaslamaların dlss 4.0 ile yapıldığını görmüşsünüzdür..

Yani, evet bu ekran kartı düz Frame Generation yerine Multi Frame Generation (Bir yerine üç kare oluşturan yapay zeka) kullanarakta olsa desteklediği oyunlarda 4090 gücü gösterecek sonuç olarak..

Burada düzeltmek istediğim nokta..
(KAS GÜCÜ, İŞLEM GÜCÜ) olarak 4090 kadar performanslı olmayacağı..
Oyun oynayacak kişi için önemli değil bu ikazım.. Adam ne yapsın 4090 gücünü oyun için kullanacaksa)

Bide konuyla alakasız ama...
5070 12gb vram ile de alınmaz be..
DLSS 4.0 vram'i kullanımını çok düşürürse lafım yok:)

Favorim 5070ti oldu..
5070 tabii ki kas gücü olarak 4090'a denk bile olamaz bizim beklentimiz de o değil
Kas gücü arıyor olsam 7900XTX alırdım geçerdim artık kas gücü yarışmıyor yazılım yarıştırıyor markalar
O yüzden 5070 Fiyat performans olarak alınabilecek en iyi kartlardan biri diyebilirim 5070'in 12GB Vram'i olmasını pek takmıyorum zaten kart yetmediği yerde ramden kullanıyor

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,381
İsim
Bilal Tepe
Dlss desteksiz veya dlss açıp 144p oynamamak isteyen biri 3090 ile bile saf güçte içinden geçer bu kartın

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Arkadaşlar her yerde bu beklentiyi gördüğüm için konu açma gereği duydum..

5070'in 4090 ile aynı güçte olmayacağını size üzülerek söylüyorum..
(KAS GÜCÜ OLARAK)

Nvidia'nın "5070, 4090 gücüne eşit" derken kastettiği şey..
DLSS 4.0 performansı ile Multi Frame Generation Özelliği ile 4090'ı yakalamaları..

Lansmanı izlediyseniz oradaki kıyaslamaların dlss 4.0 ile yapıldığını görmüşsünüzdür..

Yani, evet bu ekran kartı düz Frame Generation yerine Multi Frame Generation (Bir yerine üç kare oluşturan yapay zeka) kullanarakta olsa desteklediği oyunlarda 4090 gücü gösterecek sonuç olarak..

Burada düzeltmek istediğim nokta..
(KAS GÜCÜ, İŞLEM GÜCÜ) olarak 4090 kadar performanslı olmayacağı..
Oyun oynayacak kişi için önemli değil bu ikazım.. Adam ne yapsın 4090 gücünü oyun için kullanacaksa)

Bide konuyla alakasız ama...
5070 12gb vram ile de alınmaz be..
DLSS 4.0 vram'i kullanımını çok düşürürse lafım yok:)

Favorim 5070ti oldu..
5070 degilde 5070 ti 4090 gucune esit olacaktir bakin 4070 ti da 3090 gucune 3070 de neredeyse 2080 ti gucune esitti her seride boyle oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Ali
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Arkadaşlar konu dışı bir şey soracaktım da. R7 5700x3d rx 7900xtx darboğaz yapar mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1080p de
Kullanabilirsin.. (tavan limiti o zaten)
%5 10 olabilir yer yer..
Kafaya takılacak bir şey değil, kullan..

yyunuss

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
yunus çakmak
4090 bırak 5070 hiç alakası yok nasıl olabilir o bunun gücünde tabi zaman içinde belli olacak şu an konuşmak için erken

Son düzenleme:

AkifM2009

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
270
İsim
Akif Memmedov
İlgilendiği Kategoriler
Telefon önerileri
Instagram
AkifM2009
Arkadaşlar konu dışı bir şey soracaktım da. R7 5700x3d rx 7900xtx darboğaz yapar mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

1080p de
1080p de sanki yapabilir 2k oyna rx7900xtx 4k icin aslinda zaten biliyorsun cozunurluk arttikca guc ekran kartina biniyor

Top Bottom