Neler Yeni

5070=4090 YANILGISI?

ege18

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ege
Arkadaşlar her yerde bu beklentiyi gördüğüm için konu açma gereği duydum..

5070'in 4090 ile aynı güçte olmayacağını size üzülerek söylüyorum..
(KAS GÜCÜ OLARAK)

Nvidia'nın "5070, 4090 gücüne eşit" derken kastettiği şey..
DLSS 4.0 performansı ile Multi Frame Generation Özelliği ile 4090'ı yakalamaları..

Lansmanı izlediyseniz oradaki kıyaslamaların dlss 4.0 ile yapıldığını görmüşsünüzdür..

Yani, evet bu ekran kartı düz Frame Generation yerine Multi Frame Generation (Bir yerine üç kare oluşturan yapay zeka) kullanarakta olsa desteklediği oyunlarda 4090 gücü gösterecek sonuç olarak..

Burada düzeltmek istediğim nokta..
(KAS GÜCÜ, İŞLEM GÜCÜ) olarak 4090 kadar performanslı olmayacağı..
Oyun oynayacak kişi için önemli değil bu ikazım.. Adam ne yapsın 4090 gücünü oyun için kullanacaksa)

Bide konuyla alakasız ama...
5070 12gb vram ile de alınmaz be..
DLSS 4.0 vram'i kullanımını çok düşürürse lafım yok:)

Favorim 5070ti oldu..
Zaten saf kas gücü olarak Nvidia kendini o kadar da geliştirmiyor teknolojik olarak geliştiriyor. Ben kimsenin kas gücü olarak denk düşündüğünü zannetmiyorum.

areBee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Rafet Bulut
Arkadaşlar her yerde bu beklentiyi gördüğüm için konu açma gereği duydum..

5070'in 4090 ile aynı güçte olmayacağını size üzülerek söylüyorum..
(KAS GÜCÜ OLARAK)

Nvidia'nın "5070, 4090 gücüne eşit" derken kastettiği şey..
DLSS 4.0 performansı ile Multi Frame Generation Özelliği ile 4090'ı yakalamaları..

Lansmanı izlediyseniz oradaki kıyaslamaların dlss 4.0 ile yapıldığını görmüşsünüzdür..

Yani, evet bu ekran kartı düz Frame Generation yerine Multi Frame Generation (Bir yerine üç kare oluşturan yapay zeka) kullanarakta olsa desteklediği oyunlarda 4090 gücü gösterecek sonuç olarak..

Burada düzeltmek istediğim nokta..
(KAS GÜCÜ, İŞLEM GÜCÜ) olarak 4090 kadar performanslı olmayacağı..
Oyun oynayacak kişi için önemli değil bu ikazım.. Adam ne yapsın 4090 gücünü oyun için kullanacaksa)

Bide konuyla alakasız ama...
5070 12gb vram ile de alınmaz be..
DLSS 4.0 vram'i kullanımını çok düşürürse lafım yok:)

Favorim 5070ti oldu..
Hocam 5070 alacağım fakat lansman fiyattan almak istiyorum. Ne zaman alınır o fiyattan ve hangi siteden alınıyor. Daha önce hiç lansmanda bişi almadım. Kaçırmak istemiyorum. Nasıl alırım yardımcı olursanız sevinirim. İyi forumlar

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Zaten saf kas gücü olarak Nvidia kendini o kadar da geliştirmiyor teknolojik olarak geliştiriyor. Ben kimsenin kas gücü olarak denk düşündüğünü zannetmiyorum.
Zaten beklentisi yok sen ben gibi ilgili olanların..

Ama bazı yorumlarda yayınlarda öyle bir HYPE gördüm ki 5070 için..

Bir uyarı niteliğinde açtım konuyu..

Bir kaç tane yanlış bilen insan görsün, hevesi kursağında kalmasın yeter...

efetg

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Tuğra
Bu zaten biliniyordu bence firmada bir hata yok. İnsanlar yanlış anlıyor sadece.
Zaten yanlış anlaşılacağını bile bile paylaştılar sebebi klasik nvdia insanların cebini nasil sömürürüm mantığı.

Batur882

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batur
sanırım nvidia tekelleştiği için çok fazla önem vermiyor ekran kartlarına.
sunumda tek hoşuma giden sondaki mac mini boyutunda olan yapay zeka kutusu oldu bide grafiklerde ciddi fark yaratan birkaç özellik de geliyor ama sanırım rtx teknolojisinin içine eklenicek.

Greewe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
384
İsim
Yoyoto
sanırım nvidia tekelleştiği için çok fazla önem vermiyor ekran kartlarına.
sunumda tek hoşuma giden sondaki mac mini boyutunda olan yapay zeka kutusu oldu bide grafiklerde ciddi fark yaratan birkaç özellik de geliyor ama sanırım rtx teknolojisinin içine eklenicek.
Nvidia tekelleşmedi ki? Ayrıca dlss 4.0 dedikleri gibi olursa çok büyük bir yenilik olur.

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
3090 la bile kapısamaz belki. ama bu elinde sistem olmayıp polyannacılık oynayanlar bırakın mutlu olsunlar bir kac ay.
millet algı kasıp kartların fiyatını düsürmeye calısıyor, neymiş 4080 20 k 4070 super 10k olmalıymış aynen kanka 5 sene sonra olur bekleyin.

SystemGC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ahmet Unsal
Sanırsam Dlss 4.0 şuanlık 4000 serisine gelmeyecek. İlerleyen dönemde gelme ihtimali var diye düşünüyorum. :)

Batur882

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Batur
Nvidia tekelleşmedi ki? Ayrıca dlss 4.0 dedikleri gibi olursa çok büyük bir yenilik olur.
gayet tekelleşti eskisi gibi önem verilmiyor ve optimize de yapılmıyor ?
eski oyunları oynicak kişiler ne yapacak yada teknolojinin olmadığı ? maksimum %10 luk bir fark olucak herkes hikayeli oyun oynamak zorunda değil.
tekelleşmesinin bir kanıtı da amd şu an işlemcilere yöneliyor ve ekran kartında kimse amd den bir şey beklemiyor ki amd bunu açıkladı.
intel ise b580 ile iyi bir çıkış yaptı ama amd ve nvidia ile yarışabilecek seviyedemi orası muamma.
gelicek birçok teknolojiyide emin olun alanların %60 hatta %70 bile kullanmicak fps ve eski oyun oynayan kesim kağıt üstünde daha çok.

Vemoxis

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Berkay Kahraman
Adamların yaptığı karşılaşma şu; 5070 full dlss + her teknoloji açık 250 FPS alabiliyorken 4090 dlss kapalı 4k 15 FPS alıyor. 5070>4090 oluyor sonra. Saçma bir karşılaştırma maalesef.

Top Bottom