Neler Yeni

5070=4090 YANILGISI?

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
292
İsim
Emre Şanda
Arkadaşlar her yerde bu beklentiyi gördüğüm için konu açma gereği duydum..

5070'in 4090 ile aynı güçte olmayacağını size üzülerek söylüyorum..
(KAS GÜCÜ OLARAK)

Nvidia'nın "5070, 4090 gücüne eşit" derken kastettiği şey..
DLSS 4.0 performansı ile Multi Frame Generation Özelliği ile 4090'ı yakalamaları..

Lansmanı izlediyseniz oradaki kıyaslamaların dlss 4.0 ile yapıldığını görmüşsünüzdür..

Yani, evet bu ekran kartı düz Frame Generation yerine Multi Frame Generation (Bir yerine üç kare oluşturan yapay zeka) kullanarakta olsa desteklediği oyunlarda 4090 gücü gösterecek sonuç olarak..

Burada düzeltmek istediğim nokta..
(KAS GÜCÜ, İŞLEM GÜCÜ) olarak 4090 kadar performanslı olmayacağı..
Oyun oynayacak kişi için önemli değil bu ikazım.. Adam ne yapsın 4090 gücünü oyun için kullanacaksa)

Bide konuyla alakasız ama...
5070 12gb vram ile de alınmaz be..
DLSS 4.0 vram'i kullanımını çok düşürürse lafım yok:)

Favorim 5070ti oldu..
Öyle bir yanılgı yok. Cehalet mantığın önüne geçti ülkede.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Öyle bir yanılgı yok. Cehalet mantığın önüne geçti ülkede.
Bu cahillik değil hocam..
Konuyla çok ilgisi olmayanlar kıyaslamalara bakıp 5070 direkt 4090 gücünde zannediyor..
Ülkede, doğru bilgiler bile yanlış şekilde yayılıyor..
Cehalet değilde insanlarımız her konuda fikir sahibi.. Tek sorun bu..

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
haro
Napıcaz bu kadar ekran kartını da anlamadım. Rtx 2060 dan beri piyasada oyun yok.playstation muhabbetine döndü olay.oyun yok ama paso yeni konsol yeni ekran kartı yeni donanım. Dlss 4 rtx 2bin serisinde isteseler çalışmayacak mı kas gücü yetmeyecek mi hepsi hikaye.Steam de hala 1.sırada zikko zikko kartlar var baksınlar bakalım dünya geneli ne kullanıyor.

Oyun var. Oyun olmaz olur mu hocam? :) Alan wake , black myth wukong, Methapor, silent hill, god of war , dragons dogma 2 , stalker 2 daha sayarız ama vakit nakit :)

syncretic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Sinan Sapmaz
Oyun var. Oyun olmaz olur mu hocam? :) Alan wake , black myth wukong, Methapor, silent hill, god of war , dragons dogma 2 , stalker 2 daha sayarız ama vakit nakit :)
ben bu yorumuna asla katılmamakla beraber cevabını yüce Türk milletine bırakıyorum.:D:D

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
can demir
seneye 6090 öbür sene 7090 ne güzel her sene kart çıkar:ROFLMAO:
zaten ekran kartı geliştirmek = software upgrade oldu artık. ekran kartının kas gücünü %10-15 arttır yanına yapay zeka ile birlikte bir yazılımsal yükseltmeyi koy ekran kartına al sana 5000 serisi. aynısı 6000 serisinde de olacak bu saatten sonra kas gücü olarak %10-15ten fazla kas gücü kolay kolay gelmez bir sonraki seneye.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,584
İsim
Emre
Discord
necromancerr
zaten ekran kartı geliştirmek = software upgrade oldu artık. ekran kartının kas gücünü %10-15 arttır yanına yapay zeka ile birlikte bir yazılımsal yükseltmeyi koy ekran kartına al sana 5000 serisi. aynısı 6000 serisinde de olacak bu saatten sonra kas gücü olarak %10-15ten fazla kas gücü kolay kolay gelmez bir sonraki seneye.
Herkes kasgücü olarak beklentiye girdi devir teknoloji,yapay zeka devri. Adamlar kasgücü ile uğraşmıyor ona bakılırsa 1080Ti'ya dlss 4 Multi Fg ver neural material (buydu galiba ismi tam hatırlamıyorum) ver oda gider 3090'ı geçer mesela, bizim milletimiz herşeyi yarım yamalak okuyup kulaktan dolma bilgiyi başkasına sattığı için bilgi kirliliği çok fazla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
can demir
Herkes kasgücü olarak beklentiye girdi devir teknoloji,yapay zeka devri. Adamlar kasgücü ile uğraşmıyor ona bakılırsa 1080Ti'ya dlss 4 Multi Fg ver neural material (buydu galiba ismi tam hatırlamıyorum) ver oda gider 3090'ı geçer mesela, bizim milletimiz herşeyi yarım yamalak okuyup kulaktan dolma bilgiyi başkasına sattığı için bilgi kirliliği çok fazla.
tamam da kas gücü gerektiren oyunlar da cıkıyor vram problemi ben geliyorum diye bağırıyor. adamlar vram eklemeyip sadece yazılım yükseltiyor.

bu dlss frame generation içermeyen online rekabetçi oyunlar da olabiliyor onlarda da kas gücü gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Hocam bende size pek katılmıyorum..
Çünkü oyunlar sadece grafik gelişimi sebebiyle değil, Optimizasyon Sakatlığınında
önderliğinde bu kadar kartları zorluyor..
Stalker 2 manyak oyunda RDR 2 çöp mü?
(Örnek olarak verdim)

Optimize oyunlar olduğu sürece bu kartlar gerçekten çok güçlü..

Satriani

80+ Bronze
Elinde hiç kartı olmayan için bütçe odaklı 5070 yeni seride elbette teknoloji gelişimleriyle de mantıklı, fakat üst seviye 4XXX serisi kartları olanların çok da endişe etmesine gerek yok. 5070'de 12GB VRAM olayı bence de olmamış ama Nvidia bunu teknoloji tarafıyla hallettiklerini düşündüğü için makul görmüş. Burada F/P kart kesinlikle 5070ti gibi duruyor ama piyasa fiyatları durumu netleştirecek...

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Abdullah Çetin
Elinde hiç kartı olmayan için bütçe odaklı 5070 yeni seride elbette teknoloji gelişimleriyle de mantıklı, fakat üst seviye 4XXX serisi kartları olanların çok da endişe etmesine gerek yok. 5070'de 12GB VRAM olayı bence de olmamış ama Nvidia bunu teknoloji tarafıyla hallettiklerini düşündüğü için makul görmüş. Burada F/P kart kesinlikle 5070ti gibi duruyor ama piyasa fiyatları durumu netleştirecek...
Kesinlikle..

Bende favorim 5070ti oldu dedim ama....

Neural Material teknolojisi ile vram kullanımı ne kadar düşer bilmiyoruz..
Belkide 12gb vram Pürüz olarak kalmaz kafamızda..

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,038,932
Üyeler
164,751
Son üye
A Thief's End