6400 MHz cl32 downclock hakkında soru

Myparcae

80+
Reaksiyon skoru
218
Arkadaşlar teorik olarak durumu çok bilmiyorum. Bu yüzden danışmak istedim. Diyelim ki 2 ram var. Aynı markanın. Birisi 6000 cl32 diğeri 6400 cl32. sistemlerde 1/1 çalışması için genelde 6000 öneriyorlar. Peki diyelim ki elimizde 6400 cl32 var. Manuel olarak bunu downclock yaptığımızda stok ayarlı 6000 cl32 ramden bir farkı olur mu pozitif veya negatif anlamda.

hissetmezsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer güzel soğutulmuş ramlere sahipsen benzer timinglerde her ikiside çalışır.Stabilite başka bişey expoda stabil olmayan ramler varken yaşaman yaşayacak normal çalışıyorsa dokunma

6400 cl32 de stabilite yakalamaya çalışmak yerine

6000 cl28 daha cezbedici olur

6000 e düşürülüp if rahatlatılıp cl28 denenebilir. Ben genellikle (özellikle amd kanadında daha fazla) yüksek mhz yerine düşük ve sıkı timingleri daha anlamlı buluyorum bana o daha mantıklı geliyoe. Çünkü ram üreticilerinin en gevşek bıraktığı kısım ikincil ve üçüncül zamanlar olur genelde

Ek olarak izleme programlarını açmadığınız sürece manuel overclocklu ram ile normal xmp/expolu ram arasındaki oyun performans farkını anlamanız çok zor. E madem fpsden fark anlaşılmayacak o halde timingler sıkılaştırılıp daha düşük gecikme elde edilmeye çalışılınır daha verimli olur

Not: extreme denenecek ayarlarda mutlaka ramlere üfleyen fan soğutma şart. Bazı tight ayarlar stabil sıcaklığı aşıp hata verme olasılığını arttırır. Ddr5 de “şu” dereceden sonra hata vermeler başlar diye bi derece bilmiyorum ama.

bazı oyunlar bellek bant genişliği (doğal olarak mhz)den faydalanırken bazı oyunlar düşük gecikmelerde daha stabil ve yüksek fpsler verir. Bunların hangi oyun olduğunu bilmek çok zordur

Yüksek mhzli ve kabul edilebilir cl li ramin avantajı mhzyi düşürüp timingleri daha sıkı hale getirmeye olanak tanımasıdır

6000 cl32 ile 6400 cl32 arasındaki performans farkını testler dışında çok göremezsiniz sorunuza yanıt olarak

Son düzenleme:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,220,522
Üyeler
197,925
Son üye
catiga
Geri