Neler Yeni

6900XT Ekran Kartı Sıcaklığı 95 Derece Normal Mi?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Fan hızını arttırmak pek işe yaramaz, voltajı biraz düşürmeyi deneyebilirsin veya kartın termal macununu değiştirebilirsin (sapphire kartların stok termal macunu çok kötüymüş)
Voltajı düşürdüğümde FPS'de de düşüş olmaz mı?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Voltajı düşürdüğümde FPS'de de düşüş olmaz mı?
Hayır voltajı azaltırsan şuan fps düşmez, 263 watt power limit ile zaten alman gerekenden az fps alıyorsun

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Hayır voltajı azaltırsan şuan fps düşmez, 263 watt power limit ile zaten alman gerekenden az fps alıyorsun
Tam anlayamadım şu anki voltaj değerinden dolayı almam gerektiğinden daha az fps mi alıyorum?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Tam anlayamadım şu anki voltaj değerinden dolayı almam gerektiğinden daha az fps mi alıyorum?
Normal voltaj şuna yarıyor. Ne kadar fazla voltaj verirsen, o verdiğin voltajın hakkını verebilmen için bi o kadar da güç vermen lazım. Şu an kartın 1175 mV voltaj ile çalışıyor ve bu kartlara 1175’den fazla voltaj verilmiyor. 1175 mV’nin tamamının hakkını verebilmen için aslında yaklaşık olarak 410 watt power limit vermen lazım. Ama senin power limitin şuan 270 watt filan. Yani 1175 voltaj epey fazla. 1100 falan versen yeter diye düşünüyorum

tyrantrex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
can çalık
Instagram
cancaliks
Twitter
acancalik
Dostum yüksek ihtimalle "GPU MEM" sıcaklığını açmışsın o sıcaklığı gösteriyor.Korkulacak bir durum yok ,bellek sıcaklıkları genelde çip sıcaklığından bir miktar fazla olur.Kendi kullandığım kartta 94 derece sıcaklıkları aldığım günden beri görmekteyim.110 dereceye kadar dayanabildiğini biliyorum.Yani sorun yok full tempo kullanabilirsin.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Normal voltaj şuna yarıyor. Ne kadar fazla voltaj verirsen, o verdiğin voltajın hakkını verebilmen için bi o kadar da güç vermen lazım. Şu an kartın 1175 mV voltaj ile çalışıyor ve bu kartlara 1175’den fazla voltaj verilmiyor. 1175 mV’nin tamamının hakkını verebilmen için aslında yaklaşık olarak 410 watt power limit vermen lazım. Ama senin power limitin şuan 270 watt filan. Yani 1175 voltaj epey fazla. 1100 falan versen yeter diye düşünüyorum
Anladım, teşekkür ederim. Ben bu şekilde kullanmaya devam edeyim, çokta kurcalamayım.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Dostum yüksek ihtimalle "GPU MEM" sıcaklığını açmışsın o sıcaklığı gösteriyor.Korkulacak bir durum yok ,bellek sıcaklıkları genelde çip sıcaklığından bir miktar fazla olur.Kendi kullandığım kartta 94 derece sıcaklıkları aldığım günden beri görmekteyim.110 dereceye kadar dayanabildiğini biliyorum.Yani sorun yok full tempo kullanabilirsin.
Hayır o mem değil hotspot.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anladım, teşekkür ederim. Ben bu şekilde kullanmaya devam edeyim, çokta kurcalamayım.
Niye kurcalarsan bozulur mu

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Diğer 74 derece olan geçerli sıcaklık kaç derece olana kadar sıkıntı yok diyebiliriz?

Hayır o mem değil hotspot.

Niye kurcalarsan bozulur mu
Overclock bilgim 0 olduğundan dolayı.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Diğer 74 derece olan geçerli sıcaklık kaç derece olana kadar sıkıntı yok diyebiliriz?

Overclock bilgim 0 olduğundan dolayı.
Geçerli sıcaklığa hiçbir zaman bakmana gerek yok çünkü onun tehlikeli bir değere ulaşması imkansıza yakın. Ama hotspot sıkıntılı olan işte.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Geçerli sıcaklığa hiçbir zaman bakmana gerek yok çünkü onun tehlikeli bir değere ulaşması imkansıza yakın. Ama hotspot sıkıntılı olan işte.
Senin ekran kartında durumlar nasıl benimkinden fazla mı az mı?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Senin ekran kartında durumlar nasıl benimkinden fazla mı az mı?
Yani benimki de son zamanlarda çok sıcak yaz geldi diye galiba ama seninkinden daha iyi durumda 315 watt da 95 dereceyi görüyorum ama macun olarak MX-4 var benimkinde

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Yani benimki de son zamanlarda çok sıcak yaz geldi diye galiba ama seninkinden daha iyi durumda 315 watt da 95 dereceyi görüyorum ama macun olarak MX-4 var benimkinde
zaten benimki de 90-97 arasını görüyor hemen hemen aynı da sanırım 315 watt verince daha çok ısınıyor

tyrantrex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
can çalık
Instagram
cancaliks
Twitter
acancalik
@Rezanix Açıkcası 90+ derece sıkıntı diyebilirim kendi adıma.

Top Bottom