Neler Yeni

6900XT Ekran Kartı Sıcaklığı 95 Derece Normal Mi?

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Yani benimki de son zamanlarda çok sıcak yaz geldi diye galiba ama seninkinden daha iyi durumda 315 watt da 95 dereceyi görüyorum ama macun olarak MX-4 var benimkinde
Geçerli sıcaklık kaç derece arası gidiyor senin

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Termal macunu yenileyip kaliteli bir şey alırsam benim de seninki gibi olur demi
Yani emin değilim çünkü kasanın hava akışı da kötü senin. Biraz harcayabileceğin paran varsa custom sıvı soğutma yapman en doğrusu çünkü Rog Strix Helios custom için çok müsait bir kasa

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Yani emin değilim çünkü kasanın hava akışı da kötü senin. Biraz harcayabileceğin paran varsa custom sıvı soğutma yapman en doğrusu çünkü Rog Strix Helios custom için çok müsait bir kasa
Bildiğim kadarıyla sen çok sık sık sistem değişiyordun. Ben bir sistemi uzun süre kullanıp seyrek değiştiriyorum bu yüzden ileri de (2 yıl sonra) yeni sistem almak yerine custom soğutmaya geçiş yaparım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir de dün hazır odadaki eşyaların yerini değiştirirken kasa temizliği yapayım dedim benim kasanın önündeki camın da ızgarası çıkabiliyormuş onu çıkarttım bi baktım gözeneklerinin hepsi tıkanmış tozdan dolayı. Ben sadece alt ve üst ızgara çıkıyor diye biliyordum.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bildiğim kadarıyla sen çok sık sık sistem değişiyordun. Ben bir sistemi uzun süre kullanıp seyrek değiştiriyorum bu yüzden ileri de (2 yıl sonra) yeni sistem almak yerine custom soğutmaya geçiş yaparım.
2 yıl sonra custom sıvı soğutma yapacağına şimdi yapsana xd

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
2 yıl sonra custom sıvı soğutma yapacağına şimdi yapsana xd
Evet aslında dediğin şey çok mantıklı. Ben de bir ürün alırken hep o mantıkla düşünüyorum. Bir şey alıyorsam en iyisi olsun istiyorum, şu an kötüsünü alıp 2 yıl sonra değiştireceğime neden almışken en iyisini almayım diyorum da custom sıvı soğutma şu an TR de çok popüler değil, yaptıracağım yer çok kısıtlı ve çok pahalı. Bir de hemen yaptıracağımdan değil de yaptırsam mesela bütün parçaların mı sıcaklığı düşüyor?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Evet aslında dediğin şey çok mantıklı. Ben de bir ürün alırken hep o mantıkla düşünüyorum. Bir şey alıyorsam en iyisi olsun istiyorum, şu an kötüsünü alıp 2 yıl sonra değiştireceğime neden almışken en iyisini almayım diyorum da custom sıvı soğutma şu an TR de çok popüler değil yaptıracağım yer çok kısıtlı ve çok pahalı. Bir de hemen yaptıracağımdan değil de yaptırsam mesela bütün parçaların mı sıcaklığı düşüyor?
İşlemci ve ekran kartının sıcaklığı düşüyor sadece ama onlardan başka ısınan bir şey yok zaten. Sen istersen SSD’yi de soğutabilirsin custom ile ama bence gerek yok. Custom yaparsan ekran kartı geçerli sıcaklık 45’i geçmiyor hotspot ise 65 i geçmiyor. O yüzden çok güzel bence. TR’de yaygın olmadığı doğru bu yüzden ya çok çok para verip birine yaptırcaksın ya da araştırmanı yapıp aliexpress’den parçaları alıp kendin yapacaksın (bu benim yaptığım)

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
İşlemci ve ekran kartının sıcaklığı düşüyor sadece ama onlardan başka ısınan bir şey yok zaten. Sen istersen SSD’yi de soğutabilirsin custom ile ama bence gerek yok. Custom yaparsan ekran kartı geçerli sıcaklık 45’i geçmiyor hotspot ise 65 i geçmiyor. O yüzden çok güzel bence. TR’de yaygın olmadığı doğru bu yüzden ya çok çok para verip birine yaptırcaksın ya da araştırmanı yapıp aliexpress’den parçaları alıp kendin yapacaksın (bu benim yaptığım)
Yaptırırsam kasada olduğu gibi hazır teslim almaya çalışırım. Ben daha önceden laptop kullandığım için PC parçaları ile falan pek alakam yoktu. Bu kasa geldiğinden beri sürekli araştırma yapmaya çalıştığımdan beri az çok bilgi sahibi olmaya başladım ama yine de kendim yapamam :D

Top Bottom