Neler Yeni

6900XT Ekran Kartı Sıcaklığı 95 Derece Normal Mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Yaptırırsam kasada olduğu gibi hazır teslim almaya çalışırım. Ben daha önceden laptop kullandığım için PC parçaları ile falan pek alakam yoktu. Bu kasa geldiğinden beri sürekli araştırma yapmaya çalıştığımdan beri az çok bilgi sahibi olmaya başladım ama yine de kendim yapamam :D
Kimse doğduğunda bilmiyordu bunları bu şekilde ben yapamam diyerek kendini aşağılamamasın lise terk bilgisayarcılar yapıyor bu işleri

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Kimse doğduğunda bilmiyordu bunları bu şekilde ben yapamam diyerek kendini aşağılamamasın lise terk bilgisayarcılar yapıyor bu işleri
Eğer başarısız olursam sisteme doğrudan zarar verme ihtimalini de göz önünde bulundurarak bu şekilde düşünüyorum. Yanlış bir şey yaptığımda sistemin hiçbir türlü zarar görmeyeceğini bilsem yapardım zaten de ben biraz garanticiyim :D

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,241
İsim
Hakan
73C çekirdeğin kenar ve köşelerinden ölçülen sıcaklık, 93C ise hotspot yani çekirdek plakasının hemen altı WGP yani çekirdek gruplarının oldugu yer.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Şu Dragon Centerden LED FW'yi güncellediğimden beri CPU fanı hiç durmadı bugün 5. günüydü bi 5-6 gün daha durmazsa artık duracağını zannetmiyorum. PC'yi aldığımdan beri yaşadığım en büyük sorun buydu bunun da düzelmesi beni rahatlattı.

1628101062597.png

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,248
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,248
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Sistemi toplayalı henüz 3 ay falan oldu sizce ne sıklıkla bakım yapmalıyım?
Bazıları süre verebiliyor tabi ama benim yaptığımı söyleyeyim.
Haftada 1 içindeki tozu bin5 dk çok detaylı değil tabii ki , tozunu alıyorum.
Sicakliklar da 80 e gelmeye başladığında bakım yapmani öneriyorum

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Bazıları süre verebiliyor tabi ama benim yaptığımı söyleyeyim.
Haftada 1 içindeki tozu bin5 dk çok detaylı değil tabii ki , tozunu alıyorum.
Sicakliklar da 80 e gelmeye başladığında bakım yapmani öneriyorum
İçerisindeki tozu alıyorum derken kasayı açıp içerisindeki ekran kartının üstünü falan mı siliyorsun? Ben de temizlik yapıyorumda genelde kasanın üstündeki ve altındaki ızgaraları temizliyordum içini temizlemiyordum.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,248
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
İçerisindeki tozu alıyorum derken kasayı açıp içerisindeki ekran kartının üstünü falan mı siliyorsun? Ben de temizlik yapıyorumda genelde kasanın üstündeki ve altındaki ızgaraları temizliyordum içini temizlemiyordum.
Aynen.
Kasanın yan kapağı hep açık benim.
Haftada bir falan kasanın psunun falan görülen tozları temizliyorum

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Aynen.
Kasanın yan kapağı hep açık benim.
Haftada bir falan kasanın psunun falan görülen tozları temizliyorum
Anladım ben de ekran kartının üstünü falan temizlerim de PSU kasanın alt tarafında üstüne kapak var PSU temizliği yapamıyorum

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Kartların 2 sıcaklık sensörü var birisi GPU çevresi diğeri GPU' nun en sıcak noktası. Bu en sıcak nokta AMD Rx5000 ve sonrası kartlarda görünüyor. Nvidia kartlara ise yeni geldi. Nvidia kart kullanıcıları HWInfo üzerinden bakabilir muhtemelen 70-80 derece olan kartınız 90+ derece hotspot sıcaklığına sahiptir. AMD' nin kendi söylemine göre 110 derecede bile çalışabilir.

115 dereceyi geçmemesini öneriyorum.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
118 derecede kart kendini kapatıyor zaten
115 dereceyi geçmemeli zaten. 118 derecede benim kart kapanmıyo (3DMARK). Benim sistemde bir sıkıntı var sanırım İşlemcide veriyom voltajı sıcaklık Allaha emanet 120 derece görüyom sistemde tık yok. 118 derece olduğunda kapandığını ilk senden duydum. AMD sanırım 110 derece için ''expected'' diyordu.

Top Bottom