80-100 Bin TL Laptop Önerisi

mehmet_19

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar. Taşınabilirlik ihtiyacımdan dolayı R5 5600, RX 6700 XT ve 16 GB RAM'li masaüstü sistemimden dizüstü bilgisayara geçmem gerekiyor. Cihazı 1-2 ay içinde almayı planlıyorum fakat şimdiden modellere bakmak istedim. Yeni cihazın eski sistemimi aratmamasını, özellikle işlemci tarafında daha güçlü olmasını bekliyorum.
Ağırlıklı olarak yazılım geliştiriyor ve oyun oynuyorum. AAA oyunları nadiren oynarım ve en yüksek grafik takıntım yoktur. Bütçem 80.000 TL civarında fakat gerçekten değecek, uzun ömürlü ve kaliteli bir cihaz olursa 100.000 TL'ye kadar çıkabilirim. Uzun yıllar değiştirmeden kullanacağım için güvenilir markalara yönelmek istiyorum. RTX 5070 Ti gibi VRAM'i yüksek modellere baktım ancak uygun fiyatlı olan GameGaraj gibi markalara uzun vade için pek güvenemiyorum.
Ayrıca klavyede sol Shift tuşunun küçük olup yanında küçüktür/büyüktür (<) işaretinin olması benim için önemli bir alışkanlık. Kesin bir zorunluluk olmasa da büyük Shift tuşu garip geldiği için bu klavye düzenine sahip cihazlar önceliğimdir.
Şu an için gözüme ASUS ROG STRIX 5060 modelleri çarpıyor, bütçeme ve isteklerime de uyuyor gibi. Sizce bu model mantıklı mı veya bu bütçelerde kronik sorunu olmayan, üzmeyecek başka hangi cihazları önerirsiniz?

Kendim asus tuf serisi kullaniyorum a15 23bin tl ye almıştım hiç bi sorunu yok garantisi bitiyodu nerdeyse iki yıl temizlemeden kullandım şimdi servis bakımda bedava temizleniyo hiç bi sorunu yok asus,msi gibi markalarda sorun olmaz zaten sıcaklıklar normaldeyse hiç bi laptopta sorun olmaz

Vrami yüksek değil ama gene de aklında bulunması için paylaşıyorum
Bu fiyatlarda kronik sorunu olmayan vrami 12gb gibi bir laptop bulamazsam zaten 8gb vram almak durumundayım. Benim için uzun ömürlü olması önemli. Marka ve model hakkında araştırma yapacağım. Yanıtın için teşekkürler.

ekran kartı vramı biraz kötü ama yinede cok iyi bir laptop

Bu fiyatlarda kronik sorunu olmayan vrami 12gb gibi bir laptop bulamazsam zaten 8gb vram almak durumundayım. Benim için uzun ömürlü olması önemli. Marka ve model hakkında araştırma yapacağım. Yanıtın için teşekkürler.
Yurtdışı incelemeleri güzel, Çin'de yaygın bir markaymış. Kronik bir sorunu olduğunu görmedim ama yok da diyemem.

Geri