İnceleme -----------

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
intel işlemcisi olması lazım öyleyse diğer türlü bu işlemi yapamaz, lmiti arttırsa bile stabillik sorunu vermesi beklenir eğer adaptör yetersizse kapanma sorunlarıda baş gösterecektir.
adam ayarı güzelce çekmiş limitleri bir bir ayarlamış ama unutmuş ayarları olsaydı keşke denerdim birgün yada direkt HP laptop var intelli.

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT
Tam olarak ne yapmış acaba biliyor musunuz?
Ayarlamaları yapsa bile stabil kalacağını sanmıyorum, sistem üreticisinin belirlediği limitin dışında bir değer veriyorsunuz çünkü ne kadar sağlıklı olur bilemem.

Ayarlamaları yapsa bile stabil kalacağını sanmıyorum, sistem üreticisinin belirlediği limitin dışında bir değer veriyorsunuz çünkü ne kadar sağlıklı olur bilemem.
Yani orası da doğru adaptörün gücü belli anakartin kalitesi belli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabi anakart kalitesini bilmiyoruz ama büyük ihtimalle dandik

Yani orası da doğru adaptörün gücü belli anakartin kalitesi belli

Tabi anakart kalitesini bilmiyoruz ama büyük ihtimalle dandik
Genelde o limitleme ayarları kapalı oluyor hp cihazlarda, kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Limit değerini arttırsanız bile o stutter hala devam eder, sistem üreticisi ile ilgili olan bir durum, manuel değiştirmenin pek faydası olabileceğini düşünmüyorum.

Genelde o limitleme ayarları kapalı oluyor hp cihazlarda, kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Limit değerini arttırsanız bile o stutter hala devam eder, sistem üreticisi ile ilgili olan bir durum, manuel değiştirmenin pek faydası olabileceğini düşünmüyorum.
Sutter yemiyorum oyunlarda. Fakat limit arttırılır ise daha iyi olur

Sutter yemiyorum oyunlarda. Fakat limit arttırılır ise daha iyi olur
Biriyle şu an hp victuslarda limit değerini arttırmayla alakalı testler yapıyoruz, başarılı olursa yazarım buraya.

Galiba gerekli testler başarılı oldu ve power limitin ilk kısmını kaldırmayı başardık. PL1 limitinin etkisini bir arkadaş da çok azalttık. Artık PL1 limit yemiyor eğer nasıl yapıldığını merak ediyorsanız benle dm geçebilirsiniz. ( intel işlemciniz varsa ).

Galiba gerekli testler başarılı oldu ve power limitin ilk kısmını kaldırmayı başardık. PL1 limitinin etkisini bir arkadaş da çok azalttık. Artık PL1 limit yemiyor eğer nasıl yapıldığını merak ediyorsanız benle dm geçebilirsiniz. ( intel işlemciniz varsa ).
Intel in limitinin azaltılması iyi olmuş. Çünkü AMD ye göre deli gibi güç tükettiği aşikar.

Ryzen 7 7840hs işlemcimde oyunlarda drop yemiyorum. Ama intel de drop sorunu çok daha büyüktür heralde

Intel in limitinin azaltılması iyi olmuş. Çünkü AMD ye göre deli gibi güç tükettiği aşikar.

Ryzen 7 7840hs işlemcimde oyunlarda drop yemiyorum. Ama intel de drop sorunu çok daha büyüktür heralde
Sizin düşüncenizi bilmem fakat, benim şahsi fikrim power limit olayı ısıyı düşürse bile her daim kullanıcı deneyimini kötü etkiler, gerek render olsun gerek oyun olsun.

Sizin düşüncenizi bilmem fakat, benim şahsi fikrim power limit olayı ısıyı düşürse bile her daim kullanıcı deneyimini kötü etkiler, gerek render olsun gerek oyun olsun.
Zaten etkiler ama oyunda ben drop yediğime şahit olmadım tabi işin render kısmı farklı olabilir ama o kısmı beni pek ilgilendirmiyor:)

• Beğen
Reaksiyonlar: NZXT
Zaten etkiler ama oyunda ben drop yediğime şahit olmadım tabi işin render kısmı farklı olabilir ama o kısmı beni pek ilgilendirmiyor:)
Oyuncu kesim için pek sıkıntı olmasada, bir mühendis veya renderla işi olan biri ciddi sıkıntı yaşar o cihazda.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,722
Üyeler
184,487
Son üye
ryuen
Geri